Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? – tette fel a kérdést a jegybankelnök legújabb írásában, amelyben vitába szállt a pénzügyminiszter néhány korábbi kijelentésével.

Matolcsy páros lábbal beleszállt a pénzügyminiszterbe: ezt már hallottuk a 70-es években

Matolcsy szerint Varga azt mondta, hogy a német gazdasági lassulás nem gyűrűzik be a magyar gazdaságba.

Tényleg? Ezt már hallottuk az 1970-es évtized két kőolajár-robbanásánál: a tényeket ismerjük. Nem kellene inkább felkészülni, ha esetleg mégis hatna ránk a német gazdaság megtorpanása?

– tette fel a kérdést.

Matolcsy úgy vélte, hogy Varga harmadik állítása ezeken is túltesz, „ez már valami más”.

Miniszterünk szerint a forint árfolyamának stabilnak kell lennie. Mi lenne a miniszter szerint a stabil árfolyam: 330/320/310 vagy 300 forint/euró, esetleg 240 forint/euró, mint 2008 tavaszán? Ha van a miniszternek árfolyamcélja, akkor az elmúlt években is bizonyára volt: akkor miért nem érte el? Nem akarta, nem tudta, esetleg csak mondta, de nem csinálta?

– kérdezte.

Megjegyezte, hogy szemben a pénzügyminiszterrel, a magyar jegybanknak nincs árfolyamcélja, mert tartja magát az MNB-törvény előírásaihoz. A teljes árstabilitást őrzi, ráadásul másokkal szemben eléri inflációs célját. Nem a benzin, gázolaj, forint, részvények, lakások, az alma vagy a körte árának a változatlan szintjét próbálja megtartani, ha megpróbálná, abból nagy baj lenne – hangsúlyozta.

(hvg.hu/novekedes.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Soós Lajos

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Húúú,,bazdmeg.. Elképzeltem ,,hogy ez a két kretén nekiáll vitatkozni... Kinek szarosabb a nyelve--című müsorban...330 ft. az euro...Miről röfögnek ezek ??
mackoka46
Kamuflázsról van szó, itt a kedves vezető mondja meg, hogy mennyit szándékozik kilopni a kasszából, a maradékon tengődhet az ország népe.
Rockxy
gazdasági szakemberek előnyben lennének...
Lepényleső
Hihető,hogy holló vájja a holló szemét? Mindkettő szemét?
Yoda69
A két nagytudasu fasz vitatkozik. Szerintem húzzunk a osztrák és szolvak hátárra is kerítést hogy megallitsuk a gazdasági válságot ami németország felől jön
Megis milyen inflációs célt értünk el? A maginflacio 7-8% minimum. Ez cél?
Yoda69
@durbincs: Vissza az olba koca baszo!
Neked itt nem osztottak, taho!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.