A Fidesz-KDNP a teljesítményre alapozva kéri az emberek bizalmát az önkormányzati választáson, mert összefogva, a kormány vezetésével elérték, hogy a gazdaság növekedése és a családtámogatási rendszer a legjobb az Európai Unióban, míg 2010-ben 3,2 millióan dolgoztak, ma már 4,7 millióan – mondta Kósa Lajos csütörtökön Salgótarjánban.

Kósa: az ellenzék el akarja törölni Orbán Viktor rendszerét
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke hozzátette: ezzel szemben

az ellenzék azért kéri a szavazatokat, mert el akarják törölni Orbán Viktor rendszerét.

Kósa Lajos szerint az ellenzék nem építeni akar, hanem harcolni.

Aki háborúzni akar a magyar kormánnyal, az csatatérré akarja változtatni a városát – mondta, hozzátéve, hogy mindenki eldöntheti, melyiket választja.

"Mi szeretnénk Szabó Csaba polgármesterjelölttel és a Fidesz-KDNP vezette Nógrád megyei önkormányzattal összefogva fejleszteni, szépíteni ezt a gyönyörű megyét"

- fogalmazott.

Kósa Lajos a pártszövetség Nógrád megyében induló polgármesterjelöltjeinek tartott fórum előtti sajtótájékoztatón, a jelöltállítás határidejének lezárulta után ismertette: országosan 1200 polgármesterjelöltjük van, ami azt jelenti, hogy az önkormányzatok 37 százalékában indítanak jelöltet, de ezeken a településeken összesen 7,8 millióan élnek.

A Fidesz-KDNP 6500 önkormányzati képviselőjelöltet is indít.

Mint mondta, Nógrád megye 131 települése közül 95 helyen indul jelöltjük a szövetség színeiben vagy támogatásával.

Kitért arra is, hogy bár az ellenzék meghirdette "a nagy összefogást", a 169 tízezer lakos fölötti településen csak 53-ban van bármifajta együttműködés, az eredeti célkitűzést – hogy jelöltjeik nem versengenek egymással – pedig csak 31 helyen tudták megvalósítani, ami 18 százalékos eredmény, és az iskolában egyes alának felel meg.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád megyei önkormányzat elnöke arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy szeretnék folytatni az elmúlt években végzett munkát; a Területi Operatív Program keretében több mint 41 milliárd forint értékben osztottak el forrásokat.

Kiemelt célnak nevezte, hogy az itt élők boldogulhassanak, teljes értékű életet élhessenek. Mint mondta, ennek rendelik alá az eszközöket, az elmúlt években pedig kézzelfoghatóan is megjelentek a fejlesztések a nógrádi településeken.

Elmondta, az október 13-án döntő választópolgároknak a Fidesz-KDNP az összefogást, az értékelvűséget és a versenyképességet ajánlja.

Szabó Csaba, a pártszövetség salgótarjáni polgármesterjelöltje azt mondta, a megyeszékhelyek közül Salgótarján az egyetlen, amelynek gazdasági mutatói rosszabbak, mint a megye összességének. Bírálta, hogy bár a kormány 9,2 milliárdos uniós forrást, másfélmilliárd forintos szabad felhasználású keretet adott a városnak, és a modern városok program keretében közel 100 milliárd forintnyi fejlesztésről írtak alá megállapodást, ezek a pénzek az elmúlt öt évben nem megfelelően hasznosultak.

A Fidesz-KDNP egy boldogabb Salgótarjánért készített programot, amelynek alappillérei a biztonság, a bizalom és a bátorság – közölte.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
még az emlékét is el kellene törölni ennek a mocskos bandának
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Jól mondod lala. Az "istenetek" tegnap vallotta be nyiltan , hogy alkotmányos puccsal törölte el demokratikus jogállamot Magyarországon, és új államot hozott létre. Ezek szerint orbánban , Szt.István után ismét egy új állam alapitót köszönthetünk.
Ezért az új állam alapitásáért börtön járna orbánnak, és minden közreműködőnek, nem hozsánna, és isteni piedesztálra emelés.
szaboria1
Lali király ebből a 4,7 millióból vajon mennyi a vendég munkás mert már kb 800000
magyar külföldön dolgozik.
tulipan
@reagens: A liberalizmusnak kell örökre eltörölni, korunk fasizmusát, a NARANCSOS iliberalizmustt
Borsodi
Már régen kellett volna, még a föld színéről is.Remélem még megélem a bukásukat.
Úgy látom Lala fostok,talán ezért veszitek körbe magatokat a sok gugolós néppel.Teszitek Budapestet tönkre.
kissé felnőttem
egy realista fideszvezér. ? emlékezzél ezt énelkeltétek ez a harc lesz a végső csak összefogni hát...ezen cseperedtél akkor? aztán mit alkottatok zürzavart káoszt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.