Orbán reméli, hogy stabil, erős, a politikai iszlámra nemet mondó kormánya lesz Ausztriának.

Magyarország érdekelt abban, hogy Ausztria ezután is határozottan utasítsa el a terrorizmus minden formáját, továbbra is mondjon nemet a politikai iszlámra, és segítsen megvédeni Európát a migránsoktól

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután hivatalában fogadta Norbert Hofert, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét.

A kormányfő a közös sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy Ausztriának stabil és erős kormánya lesz a szeptember végi előrehozott parlamenti választás után.

Ausztriát stratégiai, történelmi partnernek nevezte, hangsúlyozva ezért, hogy Magyarország érdekelt Ausztria sikerében.

Norbert Hofer arról beszélt, bízik a választási sikerben, és reméli, hogy a választás után kormányzati szinten is folytatódhat az eddigi gyümölcsöző együttműködés Magyarországgal. Az FPÖ elnöke is nagyon fontosnak nevezte a politikai iszlám elleni védekezést.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Soós Lajos

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Figyi, csutkány, 'oszt ki nem szarja le, hogy mit remélsz?...
Eladott Ország
Ausztria nem Magyarország, ott még következményei vannak a tetteknek. Hogy miért indokolt a két ország összehasonlítása? Azért, mert Strache - Osztrák Szabadságpárt , FPÖ - pont azt szerette volna létrehozni Ausztriában, amit Orbán sikeresen – és minden gond nélkül – létrehozott Magyarországon. Nem véletlenül irigyelte magyar fasiszta kollégáját az osztrák bruder. De milyen szépen kiderül, hogy mindig azok a vérkorrupt rohadékok leginkább, akiknek a haza üdve soha le nem száll az ajakáról. Ahogy azt Samuel Johnson is megmondta; "A hazafiság, a gazemberek utolsó menedéke."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.