A Médiatanács meghosszabbította egy karcagi, egy kiskunfélegyházi és egy szentgotthárdi rádió szolgáltatási jogosultságát – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

Három vidéki rádió szólhat tovább
Fotó: Pixabay

A közlemény szerint a szolgáltatok kérelmére a Médiatanács további öt évvel megújította a Karcag 88,0 MHz-en és a Kiskunfélegyháza 89,9 MHz-en üzemelő kisközösségi Karcag FM és Rádió Smile rádiók, valamint a Szentgotthárd 106,6 MHz és Felsőszölnök 97,7 MHz-en hallható Radio Monoąter közösségi jellegű jogosultságát. A karcagi és a kiskunfélegyházi rádió 2024. december 20-áig, míg a szentgotthárdi 2025. január 1-jéig szólhat tovább.

A testület e heti ülésén elfogadta a kereskedelmi televíziók termékmegjelenítését elemző friss tanulmányt, amely szerint 2019 első félévében a csatornákon tizenöt százalékkal több ilyen típusú hirdetés jelent meg 2018 azonos időszakához képest – írták.

A Médiatanács azt is közölte, hogy a TV2 szolgáltatójára nem megfelelő korhatár-besorolás miatt 4,5 millió forintos bírságot, míg az RTL Klub szolgáltatójára nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 1,45 millió forintos bírságot szabott ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.