Karácsony Gergely aktivistái a VII. kerületi Dohány utcában konfrontálódtak Tarlós Istvánnal – írja a 24.hu. Tarlós korábban azt mondta, a vitáról való vita méltatlan és álságos, és hogy amit Karácsonyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték. Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje már több alkalommal is vitára hívta Tarlóst.

Csütörtök délután a Párbeszéd aktivistái egy budapesti rendezvény előtt próbálták megtudni Tarlós Istvántól, hogy kiáll-e vitázni Karácsony Gergellyel.

Az aktivisták azt várták a főpolgármestertől, hogy igennel vagy nemmel válaszoljon arra, kiáll-e vitázni Karácsonnyal

-  hallható a 24.hu által megszerzett és bemutatott videón.

Tarlós azt mondta,

ne írják elő neki, hogy mit válaszoljon

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor megengedte-e neki, hogy vitázzon, Tarlós azt felelte, hogy "én önálló ember vagyok, haver".

Mit orbánviktorozik? Maga beteg, tényleg? Menjen el az orvoshoz, haver!

- felelte Tarlós István az aktivista többször megismételt kérdésére.

Tarlós azt is mondta, hogy Karácsonyon áll a vita megrendezése.

Majd egyikük pólójára mutogatva azt javasolja az ellenzéki csapatnak, hogy

cseréljék le ezt a ronda kanárisárgát legalább egy okkersárgára

A főpolgármester arról is beszélt, hogy először Puzsér Róberttel és Berki Krisztiánnal kell rendezni a vita feltételeit, mert ők is megszerezték az indulás jogát. Az aktivista válasza erre az volt, "mindenki tudja, hogy Berki a Fidesz embere". Tarlós szerint ez nem igaz, nincs rá semmilyen bizonyíték,

ő nem is találkozott soha Berkivel.

Mielőtt faképnél hagyta volna Karácsony embereit, Tarlós még kitért arra, hogy szerinte miért támadták most le.

Maguk gyávák, félnek, mert a Karácsony főnökük igen szarul áll!

– mondta Tarlós István a videón.

A 24. hu birtokába jutott felvételt alább nézheti meg: 

Tarlós: a vitáról való vita méltatlan és álságos

Tarlós István tegnap közleményében azt írta:

egyre nagyobb a káosz az "agyon reklámozott" főpolgármester-jelölti vita körül.

Bejelentkezett Berki Krisztián, Puzsér Róbert is, Karácsony Gergely pedig közben "levelenként átlagban háromszor" kettejük vitáját követeli. Mindeközben viszont a korábbi felvetéskor Tarlós István által említett feltételeket Karácsony Gergely "szabályosan elengedi a füle mellett".

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely kertel.

"Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét. Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani. Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet" – fejtette ki Tarlós István hozzátéve: Karácsony Gergely azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik. "Ez teljesen értelmetlen" – jelentette ki Tarlós István.

"Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom" – fogalmazott a főpolgármester.

Mindez arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell – vélekedett, hozzátéve: amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kíván tovább kommunikálni.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje már több alkalommal vitára hívta Tarlós Istvánt.

A főpolgármester még júliusban az M1 aktuális csatornán azt mondta: elvileg nem zárkózik el egy vitától Karácsony Gergellyel. Ha lesz értelme vitának, az csak olyan lehet, hogy a két résztvevő előre meg nem beszélt témákról kérdezi egymást, mert egy ilyen vitából lehet a felkészültségre következtetni.

Amit Karácsony Gergelyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték

- mondta akkor Tarlós István.

Forrás: 24.hu, Index, MTI

Címlapi kép: MTI/Mónus Márton

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Briliánsan alázza az erőszakos hülyegyerekeket! Gratulálok!
Aki Én
Egy végtelenül egyszerű, ostoba, jellemtelen, modortalan faszkalap.
Se nem politikus, se nem diplomata az ilyen csicska.
Tényleg az a véglény kell Budapestnek? Ez a zavart elme, akit még egy ilyen egyszerű riporter is zavarba tud hozni, hogy csak hebeg- habog madárszarról meg sárga pólóról? Ez Budapest első embere?
Szégyen...
papa.49
Bolondistók hozta a szokott rossz formáját !!!
Ludas Matyi
ne bantsatok, szerintem mar haldoklik, mert egy szavat sem lehet erteni, a mozgasa is mar beteges, rangatozik talan az Alzheimerral van gondja. Jönnek erte nem sokara!
Eriksson
Ez a kis videó szintén a kampány része. Tarlós érthetően elmagyarázta, hogy miként képzelhető el egy vita. Ha négyen vannak indulók, akkor négyen mondják el a maguk mondanivalóját. Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni?
Úgy még sokkal érdekesebb is lesz!
Nessy
@Horizont: Nem. De nem adhat mást, csak mi lényege! Tényleg mocskos egy kampány hónap elé nézünk! És ebben élen jár a "Kormány tájékoztatás" plakátok és egyéb formában.. Persze, az nem "párt kampány"!!
Szerencsére, itt Óbudán békességben megfért egymás mellett a fidesz és az összefogás aláírás gyűjtő standja, senki nem ordibált a másikra, pláne sok ismerős is volt köztük, akikkel remekül elbeszélgettünk, nem csak a politikáról. A plakátok is szépen megférnek egymás fölött az oszlopokon. Igy is lehet NERtársak!
Borsodi
Így van orvoshoz kell menni de hova Ausztriába Orbánnal és ezzel a vén trottyal.Ez való polgár mesternek meg Berki.
www.youtube.com/watch?v=qu_ZzgWzWd8
Aki Én
@Eriksson: ha 92 induló lenne, akkor 92 ember vitázna?
Nem érzed, hogy a két legesélyesebbnek, legnagyobb támogatottságúnak kéne vitázni?
Eriksson
@Aki Én: Mindegyiknek meg kell adni az esélyt, hogy elmondhassa miként képzeli a maga programját. Mint a főpolgármester jelölt előválasztáson.
Ez a demokrácia, nem?
terlasz
@Eriksson: Rossz kifogás! Azzal vitázzon, aki kihívja vitára, és ne azzal keresse a kibúvót, hogy vagy mindenkivel vagy senkivel. Tarlós egyébként se ismeri a kulturált vitát csak minősítgeti a vitapartnerét a korrekt érvelés helyett.
Eriksson
@terlasz: Úgy gondolom, ha összejönne a teadélután négyük részvételével, az Tarlósnak lenne nagyobb kihívás. Gondolj bele: Három az egy ellen.
Karácsony tündökölhetne a másik kettő mellett a maga tapasztalatával.
evacica
Tarlós nem tagadta meg önmagát! Úgy viselkedett mint egy útszéli rossz kocsmába szokás, és nem egy városvezetőként! Nem tudott mást nyújtani, csak mi lényege BUNKÓSÁGOT!!
Desischado
tarlós fideszes, és emiatt nem lehet tőle kultúráltságot és inteligenciát várni, azt sem tudja, hogy azok micsodák!
terlasz
@durbincs: Jóóvan Durbika, nyomjad csak! A nyugdíjkiegészítődért meg kell dolgoznod. A bözsirezsivel nemsokra mész.
nezelodo
Érdekes, hogy fel vannak háborodva a kivénhedt megváltók a Tordai viselkedésén!? Lehet, hogy csak visszakereste, mit műveltek az akkor még ki tudja milyen elvű fideszesek ellenzékben? Akkor még még belefért nekik, hogy tojással dobálják a fő polgármestert nyilvános rendezvényeken, de despotaként már a légy sem zümmöghet a dakota horda körül!
reagens
Ezt a Tordait miért nem küldik kényszer gyógykezelésre? Többször bizonyította már hogy megérett tá!
nezelodo
@durbincs: Te is belenézhetnél a tükörbe vadbarom. Akkor nem jajongtál amikor tojást dobáltatok, bohócnak öltözve kerepeltetek az ellenfeleitek rendezvényén, meg apák és fiúk plakátkampányt nyomtatok. Ja nem a Kővér felmenőire, sem a first lady besúgó apjára, sem a Győri Gábor vesén rugdosó megcsinálójára gondoltatok. Csakhogy a hazug politikust is előbb utolérik, mint a sánta kutyát.
Málna
@Desischado: Tarlós, kulturáltságot, intelligenciát - így írjuk helyesen. Ha már mást leszólsz, legalább mutass jó példát!
terlasz
@durbincs: Jajj, de durva vagy Durbi, pedig már majdnem beléd szerettem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.