Már Svájcban is bűnügyi nyomozás folyik a CryoSave néven ismertté vált, hosszú éveken át Magyarországon is aktív őssejtbank ügyében – tudta meg az Index.

Miután a CryoSave magyarországi leányvállalata felszívódott, az ügyfelek a svájci anyacégtől vártak felvilágosítást, de hiába: nem adott a kinti cég illetékese érdemi magyarázatot a történtekre. Később kiderült, hogy a CryoSave magyar leányvállalatából a pénzt egy az egyben kiszippantották egy svájci cégbe. Ez utóbbi cég került most a svájci rendőrség nyomozásának fókuszába – írja az Index.

A CryoSave a botrány kirobbanása után azt kommunikálta, hogy a mintákat Lengyelországba szállították. Ez egyébként egybecseng a svájci hatóságok mostani közlésével is. 

A svájci hatóságok augusztus végén indítottak nyomozást, szeptember 10 és 11-én pedig több helyszínen házkutatások is voltak.

Nyomoz a magyar rendőrség is emberi test tiltott felhasználása miatt, de azt nem tudni, hogy ők milyen intézkedéseket tettek eddig. 

Forrás: Index

Címlapi kép: Pixabay CCo

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
egy régebbi hír szerint hatalmasat kaszáltak, most leléptek felélni a profitot.
human
Megjegyezném, hogy a MET nevű cég ami a gázt átveszi külföldről és zsíros haszonnal adja tovább a magyar államnak és a végén az adófizetőknek, szintén svájci cég. És hát minden vezetője echte magyar és fidesz kötődésű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.