A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a magyar kutyafajták DNS-alapú származásellenőrzéséhez szükséges laboratóriumi háttér fejlesztésére 65 millió forintos forrást csoportosított át – mondta el Nagy István agrárminiszter. A minisztérium emellett 50 millió forinttal támogatja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületén keresztül a tenyésztő-szervezeteket és a magyar fajták népszerűsítését - tette hozzá. A tárca még két éve készített egy génmegőrzési stratégiát készített, amelynek része a kuvasz, valamint a további nyolc magyar ebfajta támogatása. A miniszter Tápiószentmártonban beszélt a Nemzeti Kuvasztenyésztési Konferencián, egyebek mellett arról, hogy a kuvasz a kulturális örökségünk része.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: Hátha valamelyik kutya csak magyarnak adta ki magát, valójában migráns terrorista!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kutyafajta hogyan hozható össze?
lampa laz
Ez már beszarás...eddig a magyarságot kutatták sok milliárdért, most meg a kutyafajt. Mii a fsz jön még ezután? A többi migráncs lesz ezek közül is?
CsipkeRózsa
65 millió Ft-ot fontosabb célokra is lehetne elkölteni.
CsipkeRózsa
@lampa laz: Már 2014-ben közölték, melyek a magyar kutyafajták, most miért kell ezt vizsgálni?
Nessy
@CsipkeRózsa: Hátha valamelyik kutya csak magyarnak adta ki magát, valójában migráns terrorista!
GeoCravker
@CsipkeRózsa: nem mindegy melyik kutyát darálják be?
namihami
@CsipkeRózsa: Nehogy a magyarok a kínai kifőzdében magyarokat egyenek. Kannibalizmus kizárandó.
És most még annyi (bocs a csúnya szóért, aki olvas, az tudja, hogy ritka vendégem, de hogy:
A qrva anyját annak, aki ezt kitalálta és aztán odaadta ebben az országban és népegészségügyi helyzetben erre a célra ezt a pénzt. 65 millió!?!?! Kerülhetett volna jobb helyre!?!?!?
Klubtag
Vizsgálandó - különös tekintettel arra, hogy például: beleharap-e abba a kézbe, ami eteti, vagy...sokat és feleslegesen ugat, vagy...a koncért mi mindenre hajlandó, vagy...milyen gazdát szolgál szívesen, vagy...becsülettel őrzi-e a házat, vagy esetleg a tolvajjal haverkodik, vagy...mennyit pofátlankodik be a közös éléskamrába kolbászt csórni, vagy...a farkas elkergetése helyett a bárányokat marcangolja-e szét, vagy...stb., stb., stb.
-
csak úgy....
65millio magyaros kutyapedigrére..., :) már alig várom az 1magyar -t ,aki még mindíg jobban fosik a migráncs hordáktu mint, ezektöl az örültektöl...
csak úgy....
azért szeretem a fideszt,mert naponta érdekes dógokkal lepnek meg! :)
a nem magyar kóborkutyákat is bíróság elé állítják?
Borsodi
Ez nagyon fontos kérdés,ennyi pénzért a nyomorban élőkön segítettek volna,vagy beteg gyerekeken,esetleg tolókocsis, haldokló,vagy félkarú embereket nem lakoltattak volna ki. /Ez a közjó )
Nessy
ha jól emlékszem, azért vették el a kutatásokat a Tudományos Akadémiától, hogy Palkovics szerint olyan kutatásokat finanszírozzanak, melyeknek népgazdasági haszna van. Tessen mondani ez, meg az Árpádházi DNS kutatás mely gazdasági ágazatban hasznosul???
Ahol hasznosul, az nem igazán népgazdasági ágazat, inkább haveri zsebfeltöltési projekt!
namihami
@Klubtag: Az igazi magyar kutya legfontosabb tulajdonságáról megfeledkeztél. Képes-e, hajlandó-e a KDNP-s polgármester feleségét felöklelni? Ha nem, akkor az máris kizáró ok az Igaz Magyar Ebek Közösségéből (IMEB).
csak úgy....
@vacsi: kitelepítik öket? ami nem magyar (szerintük) annak menni köll...
nemkati
Tök ingyen meg lehet állapítani, amelyik magyarul ugat, az magyar.
csak úgy....
@nemkati: Ne bonyolítsd a hejzetet,mert nem minden tarka farku szarka farka tarka...stb, egy beépült,migráncs kutya,ki a csaholást is elveszi a magyar buksitól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.