Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn egész Magyarországon – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Nincs hívás, chat, élőzés, szelfi – alkalmatlan sofőrökre fognak vadászni a rendőrök

A közleményben azt írták, a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) éves ellenőrzési terve alapján

szeptember 16. és szeptember 22. között

tartja Magyarországon a "Figyelemmel az útra" elnevezésű ellenőrzését.

Az európai kampány során elsősorban

a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik, de nagy hangsúlyt kap a menet közbeni csetelés, közösségi oldalon élőben való bejelentkezés (élőzés), és a szelfizés is.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
"Záróvonalon? Biztonsági öv nélkül? Ejjej, Mészáros Lőrinc! 3: Nahát! Mégsem vizsgálja a rendőrség!

Szeptember elején filmezte le az RTL Klub ahogy a felcsúti polgármester Mercedes G terepjárójával átmegy a záróvonalon, miközben nincs bekötve a biztonsági öve. A szabálytalanságot a Blikk szúrta ki a Híradóban, és írta meg. A felvételt viszont a Népszava küldte meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol azt közölték velük, hogy a rendelkezésükre bocsátott információt vizsgálják.

Az ügyben az Együtt-PM-es Szabó Szabolcs nemrégiben megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert is, aki a Hvg.hu cikke szerint írásbeli válaszában azt közölte, hogy mivel a rendőrség nem tapasztalta és nem dokumentálta közvetlenül az esetet, ezért hivatalból nem indíthatnak sem szabálysértési, sem közigazgatási eljárást. Ha viszont valaki a vélelmezett jogsértést a rendőrség tudomására hozza, akkor megvizsgálják, hogy annak elbírálása a rendőrség hatáskörébe tartozik-e, és ha igen, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket.

Már csak azt nem tudni, hogy amikor a Népszava elküldte a felvételt, és így a rendőrség tudomására jutott az eset, na, akkor mi történt."
index.hu/mindekozben/poszt/2014/09/19/zarovonalon_biztonsagi_ov_nelkul_ejjej_meszaros_lorinc_3_nahat_megsem_vizsgalja_a_rendorseg/
human
"A miniszterelnöki tanácsadó és a Andy Vajna éppen a Tarsoly Csabára váró újságírók mellett kocsikázott el, egy Orbán-osztályú kisbuszban, a budai Fő utcában. Néhányan utánuk eredtek, ekkor az autót vezető Habony - hogy kikerülje a kamerákat - a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába, ahol kénytelen volt hosszasan rutinozni. Egyiküjük sem volt bekötve."
www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=rD0aSHbPE2Y
human
"Négy kérdést intéztünk a rendőrség felé nyolc nappal ezelőtt a TV2-es Berki Krisztián Instagram-oldalára felkerült gyorshajtásos videóval kapcsolatban. Megérkezett a válasz:
"Tájékoztatjuk, hogy a rendőrség hivatalból nem indít eljárást az Ön által említett videó, illetve ilyen jellegű videók alapján. Bárki kezdeményezhet hatósági eljárást a jogsértőnek vélt cselekmény helyének és idejének, továbbá az elkövetés körülményeinek leírásával, a bizonyítási eszközök megjelölésével, valamint ha ismert az elkövető személye, akkor annak személyi adataival.

Önmagában az ilyen videók alapján általában nem tisztázható, hogy az adott cselekményt hol és mikor követték el, ezért az sem állapítható meg, hogy a cselekmény még büntethető-e egyáltalán, azaz elévült-e vagy sem."

Vagyis hiába látható a felvételen egy súlyos szabálysértés, ez önmagában nem elég ahhoz, hogy a rendőrség érdeklődését felkeltse a dolog iránt. Pedig az ügy tisztázásához valószínűleg nem kellett volna túl sok minden: a középkonzol alapján az eset 0 óra 20 és 0 óra 30 perc között történt, feltehetőleg augusztus 3-án hajnalban. Mivel az autóban épp a Class FM szólt, a rádió pedig Maclemore – Can't hold us down című zenéjét játszotta, egy kérdést megért volna az állomás felé, hogy vajon aznap este az említett időpontban mi volt épp adásban.

Ha pedig véletlenül az időpont és a lejátszott dal is egyezik, megérte volna megnézni az adatbázist, hátha az M7-es autópályára telepített kamerák közül valamelyik épp aznap éjszaka szkennelt be a Berki Krisztián által említett Porsche 911-et.
namihami
@Szeparepa2: Ha néhány kommentem elolvastad, akkor (talán) kiderül, hogy sem a Fidesz, sem a kiszolgáló szervei nem szivem csücskei, de...
Ha nyitott szemmel vezetsz ebben az országban és beleolvasgatsz a baleseti krónikába, akkor be kell látnod, hogy ha csak egy ember élete, egészsége marad meg, akkor egy ilyen, maximális szigorral végrehajtott intézkedéssorozatnak ebben a vezetéskulturájú országban igenis van alapja.
Nekem csak abban van averzióm, hogy az ellenőrzött és megbüntetett ""zemberek"" között mennyire fog szelektálni a pintyérség. Ez a félelmed valóban rendelkezik némi alappal. De, talán, néhány a többiből is bele fog a korpába keveredni. És akkor célt ért a dolog.
Levendula
Na végre! Minden második sofőr a mobilját nyomogatja, nézegeti vezetés közben!
human
A kihangosítós sokat segít, de az is zavarja a koncentrálásban a sofőrt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.