A családon belüli erőszak hatósági kezelésének fejlesztése érdekében tartottak tüntetést szombaton a budapesti Kossuth téren, a parlament épülete előtt.

A többek között a Nőkért Egyesület által szervezett demonstrációt azután tartották, hogy két héten belül három nő és két gyerek halt meg Magyarországon családon belüli erőszak következtében.

Az érdekvédők szerint ezek a gyilkosságok nem "sajnálatos tragédiák", hanem kellő szakmai ismeretek birtokában, megfelelő időben történő beavatkozással és kellő politikai akarat mellett megelőzhető események.

Letakart testek jelentek meg a Kossuth téren

A jogvédő szervezetek átfogó áldozatvédelmi stratégiát követelnek a családon belüli erőszak ellen, a szakmai civil szervezetek érdemi bevonásával.

A családon belüli erőszakkal szembeni fellépés nemzeti érdek. Egy felelős, családbarát kormánynak kötelessége az anyákat és a gyerekeket megvédeni!

- fogalmaztak.

Követelik, hogy a rendőrök kapjanak szakmai képzést a családon belüli erőszak felismerésére és kezelésére, és követelik a vonatkozó ORFK utasítás azonnali felülvizsgálatát és szigorú betartatását – közölték. Továbbá azt szeretnék, hogy a rendőrség ne az áldozatokat szólítsa meg az üzeneteiben (ne őket tegye felelőssé), hanem az elkövetőket.

Ezeken felül követelik a távoltartási törvény felülvizsgálatát, szigorítását és – akár a korábban felmerült GPS-technológiával – érdemi betartatását. Szintén szükségesnek látják az áldozatok hatékony és gyors védelmét szolgáló intézkedésrendszer bevezetését, és a menedékházak kapcitásbővítését.

(Fotó: András Nyíri/Facebook)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Szeparepa2: Miközben az orbáni fityesz nem hajlandó megkötni az Isztambuli egyezményt, törvényben nem védi a nőket, sőt, támogatja a nőverő, erőszakos tagjait!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na ezek a szegények attól a kormánypárttól várják a családon belüli erőszak megfékezését, ahova az asszony törött állkapcsáról vagy a vakkomondor által eltört orráról készült készült röntgen felvétellel azonnal felvételt lehet nyerni magas hivatalba a pártba?! Talán kérjék egy bizottság felállítását, Meggyes T. Vak komondoros, Tőkés Püspök, Dajcs, Magosz gazda, Mayer Aranka stb részvételével, és természetesen a Mini elnökünk vezesse a grémiumot az ügy fontosságára való tekintette! Tanácsadó testületet is lehetne felállítani Győző papa szaktudására támaszkodva.
tudode
Jelképesen az egész ország kifeküdhetne, az sem hatja meg azt, akinek a minden áron megszerezhető hatalom, és lóvét tekergeti Soros óta!!!
kereső
"Politikai hiszti"- mondá a nőnemű??? igazságügyminiszter.
Csizmás Kond
Vannak törvények csak azokat mindenki kerüli. Ha még szigorítanának akkor azért feküdnének ki mert a törvény (kormány) beavatkozik a család belügyeibe. Nehéz úgy rendet csinálni amikor azt mindenki kerüli.
nezelodo
@fideszes gyökér: ma 11:56. Már lehet, hogy szelídült az erőszak, max. egymás tányérába köpnek, a megbecsülés jeleként, mint ahogy macskáknál szokás. Abból nem lesz kórházi kezelés.
Málna
@fideszes gyökér: Ha az asszony ezt tűri, az ő dolga, semmi közünk hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.