Az elmúlt 5 hétben csaknem 500 milliárd forintnyi EU-s támogatást utalt át a magyar államnak az Európai Bizottság, és az extrém mértékű pénzáramlásnak még nincs vége - írja a Portfoliora hivatkozva az Euronews. A lap szerint azonban súlyos ára van ennek a kedvező fejleménynek. Ahhoz ugyanis, hogy újra ömölhessenek a brüsszeli pénzek a magyar államhoz, előtte jelentős, sok tízmilliárd forintos pénzügyi büntetést kellett bevállalnia a kormánynak, hogy több, a szabálytalan pénzfelhasználásból eredő elszámolási vitát végre le tudjon zárni. A Portfolió szerint öt hét alatt 1,48 milliárd eurónyi forrás ömlött be a magyar költségvetésbe, a kifizetések pedig szeptembertől kezdtek igazán meglódulni, így valójában ennek a nagy ugrásnak a döntő része az utóbbi 1-2 hétben történt meg, amikor már 330-331 körül billegett a forint az euróval szemben. Ez pedig nagyon előnyös lehetett a magyar kormány szempontjából, mivel az 1,48 milliárdnyi eurót 490 milliárd forintra tudta átváltani - jelentős...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
bármennyire is játssza a zeu a jószívű támogatót, ez a péz nem támogatás
de mindenki azt hisz amit
Sámannus
@Rockxy: Jáj, most mi lesz, ha 321-re erősödik. Röktön van a plehesnek 20 milliárdja, csak ezen az egy bóton, közben nekünk kell fizetni az árfolyamot.
Amúgy meg örüljön, az EU ha adhat nekünk, mert mi nem tiszteljük. Csak a putyin valagának a csókolgatása az igazi.
Ezt a pénzt Varga Misi és a Kuszaszemű soha nem tudná előteremteni, csaxólok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.