Senki nem vitte vissza időben az összes felvett ajánlóívet. Bírságot kell fizetnie a főpolgármester-jelölteknek, mert az ajánlásgyűjtési időszak lezárultával nem sikerült visszavinniük minden kiadott ívet az illetékes választási irodának a megadott határidőig – írja az Azonnali. A legkisebb bírságot Tarlós István, a legnagyobbat Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltnek kell fizetnie.

Szeptember kilencedikével lezárult az ajánlásgyűjtési időszak az őszi önkormányzati választáson induló egyéni jelölteknek, de a fővárosban a megadott határidőig senkinek nem sikerült visszaszolgáltatni az illetékes választási irodának minden kiadott íveket. Ez azt jelenti, hogy minden főpolgármester-jelöltet megbírságolnak – írja az Azonnali a Fővárosi Választási Bizottság határozata alapján.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott. Ők 1500 ívet vettek fel a Fővárosi Választási Irodától, és csak egyet nem vittek vissza a megadott határidőre. Emiatt Tarlóséknak ezer forint büntetést kell fizetnie.

A legnagyobb bírságot pedig Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta. Nekik 1500 ívből hetvennyolcat nem sikerült időben visszahozni, amiért hetvennyolcezer forintos bírsággal büntetik őket. Állításuk szerint logisztikai hiba történt, ugyanis az üresen maradt ívekkel adtak le néhány aláírt papírt is, pedig utóbbiakat egy nappal korábban kellett volna visszaszolgáltatni.

A második legnagyobb bírságot az ellenzéki pártok jelöltjének Karácsony Gergelynek a csapata kapta, akik a többi indulónál jóval több, egyenesen 9000 ívet kértek ki. Az érintettek negyvenhárom ívvel maradtak adósak, vagyis negyvenháromezer forintot kell majd fizetniük.

Berki Krisztiánék huszonhárom ívet nem adtak vissza az 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent.

A Munkáspárt főpolgármester-jelöltjének, Thürmer Gyulának nem sikerült az induláshoz elegendő számú aláírást összegyűjtenie, és még meg is bírságolták, ugyanis a kikért 1300 ívből szintén egyet nem vittek vissza.

Forrás: Azonnali, Index, 24.hu

Címlapi kép: Pixabay CCo

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igazi parasztvakítás, s sajna a birkák be is kajálják! =))
reagens
A tények és a számok nem befolyásolják az ellenzéki gondolkodást. Buknak is mindig ezért! :-))))
tudode
Ezek az országrablók pofátlanúl szívják az ország vérét, ellenséget fírkálva a világegyetemre!
.
Szégyentelen szekta!!!
verőce21
Háááááá...Hááááááááááá...Háááá...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.