Van, aki 5000, más 6500 forintért árulja utalványát a neten. Volt olyan is, aki az eredeti áron kezdte el hirdetni az utalványt – számolt be a HVG és az RTL Híradó.

Szeptember elején kezdte el kézbesíteni a rezsiutalványokat a Magyar Posta, logisztikai okokból először a budapesti nyugdíjasok kapták meg a háromszor 3000 ezer forintos utalványt. A hónap végéig mintegy 2,6 millióan kapnak személyenként 9 ezer forint összegben gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványt.

A neten már el is kezdték árulni a választási utalványokat, amelyekre licitálni lehet – szúrta ki a HVG. Egy csongrádi felhasználó például potom ötezerért kínálja összesen a kilencezer forintot érő címleteit a Jófogás.hu-n. 

A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel az utalványok nem névre szólóak, ezért továbbadhatók.

Az RTL híradó az ügyben megkérdezte a kormányt, egyezik-e céljaikkal, ha valaki az utalványt nem hozzátartozójának adja tovább, hanem az interneten árulja. A kormány írásban a következő választ adta:

Az utalvány a nyugdíjasok döntő többségének valódi segítség, és a kormány számára ez a fontos

A rezsiutalványt földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni.

A Jobbik képviselője azt mondta, várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni. 

Forrás: HVG, 24.hu, Blikk, RTL híradó

Címlapi kép: Jofogas.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Nem csoda, hiszen beváltásuk szinte lehetetlen procedúra azoknak, aki átutalással fizetnek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Nem csoda, hiszen beváltásuk szinte lehetetlen procedúra azoknak, aki átutalással fizetnek!!!
human
Eredeti áron? Mégis kinek? Gyűjtőknek?
namihami
Meglepetés? Hiszen a kisfalvak nyugdíjasainak a Böbezsugái is erre a sorsra jutottak.
Egy szűkebb és persze kisebb volumenű rétegnek ez lett az ""új kárpótlásijegy"" üzlete. Persze, más léptékben, de azonos rendszerrel.
Ezek a hülye jobbos balfaszok ezt pontosan tudták, de a nyugik megint meg lettek etetve. ""Kaptátok a jóságos Atyuskátoktól."". Hogy nem tudja a faluban beváltani, ezért elkótyavetyéli, az eleve benne volt a pakliban. Lényeg a haverok által lehúzható pénz. A kisfaluban a helyi fideszelit lett a kedvezményezettje ennek a baráti osztogatásnak. Beváltották féláron és elvásárolták teljes értékében. Amihez direkt kiutalás esetén ugyebár nem juthattak volna hozzá.
Ezért kell ez a formája a ""jótékonykodásnak és alamizsnaosztásnak"".
A Viktor és köre nem hülye, csak a klasszikussá érett jelző szerint:: G*CI.
Nessy
Ezt már előre megmondták értelmes emberek! Csak hol található kormányunkban értelmes ember??? Nekem is csak gond, hogy még itt a fővárosban is utazhatok, gyalogolhatok, sorba állhatok, jobb esetben ülhetek, bármelyik szolgáltatónál is adom majd le.
Levendula
@namihami: Várható volt... A falvakban külön "brigádok" szedik össze fillérekért a rezsiutalványokat...
Yoda69
Tehat a támogatás csak a felét éri.
Mocskos fideSS.
tudode
+KI volt az a marhapörkölt aki kitalálta ezt a megalázö baromságot kitalálta! Dugja fel!
Málna
@Yoda69: Nem. A támogatás pontosan 9 ezer forintot ér. Akkor is, ha van, aki olcsóbban eladja.
Málna
@Jozefina: Szinte lehetetlen procedúra? Azért ne essünk már túlzásokba...Csak be kell menni egy ügyfélszolgálatra.
1magyar
Szerintem a postán lehet vele fizetni. De sokkal egyszerűbb lett volna a járandóságokhoz hozzácsapni és olcsóbb is lett volna a kivitelezés.
De biztosan valaki nagyot kaszált ezen is.
1magyar
A villany és a gáz ügyfélszolgálatok olyan túlterheltek, hogy azt időben kivárni csak gyógyszeres nyugtatással lehet.
Aki Én
,,nyugdíjasok döntő többségének valódi segítség"
Na, ez a szomorú. A fél univerzum álltal irigyelt dübörgő gazdaságunkban 4 db mozijegy ára valódi segítség egy komplett társadalmi csoportnak, akiket a kormány évek óta ,,körbenyal" választások idején. Propagandafogás a világválság idején elvett 13. havi nyugdíj emlegetése, de 10 év alatt nem adták vissza.
Hazug, korrupt, álkeresztény mocskok.
Sok a buta ember, ezt nem nehéz kihasználni.
Yoda69
@Málna: Akkor miért nem építik be a nyugdíjba? A 2%os emelést elvitte a 7%os infláció és a 330as Euro. Nem veszed észre hogy egyre szegényebb az átlag magyar hiába keres többet?
sokanvagyunk
Majd a Pravda elhíreszteli, hogy a magyaroknál a lakosság harmada jegyre kapja az energiát - az EU legjobban teljesítő-fejlődő országában. :)
reagens
Érdekes de gy hirdetést sem találni. Csak nem megint a szokásos ballibsi hazudozás? Megint megszopatta magát a hazudozó konda! :-))))))
Eriksson
Összeszedik az élelmeseknek, mint anno a kárpótlási jegyeket.
tulipan
NAGYON JÓL TESZIK, Őket is így verték át !
szaboria1
@Jozefina: Bizony mert pl mint mi akik már elmúltunk 70 évesek és betegek is vagyunk. Több km kell utazni ráadásul mindig rengetegen vannak az ügyfél szolgálatok is kevés emberrel dolgozik. Pont ezért minden számlánkat már átutalással intézzük, mert a posta is messze van hozzánk.
Málna
@tulipan: Már a HVG is ilyen igénytelen lett? Tele van a cikk hülyeséggel, helyesírási- és gépelési hibával. Hogy engedhették ezt megjelenni?
Nessy
Nos, ma reggel olvastam egy cikket 10+1 részlet az utalványokkal kapcsolatba.
Most kérek időpontot egy elmegyógyászhoz, mert háromszor futottam neki a következőnek: Aki nem postán szokott fizetni, annak kérnie kell egy, a rezsiutalvány összegének elutalásához szükséges 3-6-9 ezer forint értékű csekket a közműszolgáltatótól, majd ezt a csekket kell a rezsiutalvány leadásával befizetni a postán. A következő rezsiszámla igy a befizetett összeggel kevesebb lesz. Tehát, ha jól értem, elmegyek csekkért a világ végére, aztán elmegyek a postára. Ügyes!
Aki Én
@reagens a buta Shikari: tahát ha te vezérseggnyaló valamit nem találsz, akkor az nincs.
értem...
Marha :(
sokanvagyunk
Néhány "álomtitkáron" kívül pozitív véleményt a rezsiutalványhoz nem találtam. Tartok tőle, hogy a nagy mennyiségben féláron felvásárolt utalványok végül is a fűtött medencés villák tulajdonosainál fognak kikötni beváltásra. Meglátásom szerint észbontó megoldást sikerült összehozniuk @Nessy: hozzászólását is figyelembe véve.
reagens
Megint belebuktak a saját maguk ásta gödörbe. Ilyen a hazug roncsellenzék. Csak uszítani tud a fasiszta csürhe.
KisGenyo2
A szándék talán jó, a megvalósítás rendkívül elcseszett.
Amennyibe ez a rezsiutalványos cirkusz kerül, abból egy évre lehetett volna legalább havi 1000-Ft-ot emelni a nyugdíjakon, de lehet hogy többet is. Persze arról nem biztosan jut eszébe a nyugdíjasnak, hogy kire kell szavazni, de így erről meg, akit megszopatnak vele, az fog eszébe jutni, hogy kire nem kell.
Eriksson
@sokanvagyunk: Köszi a cikket. Végigolvasva igazat adok azoknak, akik a sok utánajárás, vagy kitétel értelmezése helyet áron alul megszabadulnak ettől a rezsicsökkentő lehetőségtől.
tulipan
@reagens: Megint belebuktak a saját maguk ásta gödörbe. Ilyen a hazug roncskútrmány, ezek ailgha fognak ráuk szavazni! :D!. Hiszen mást sem tud, csak uszítani tud a fasiszta csürhe.
vacsi
A rezsiutalványt csak a gáz- és a villanyszámla kifizetésére lehet fordítani - így oda kerül, ahova szánták. Sokan ugyanis elmaradnak a rezsivel, illetve egyáltalán nem fizetik - és nem az a réteg, akik átutalással fizetnek. Szóval, értem én a kormány szándékát, meg helyeslem is, persze, finomítani lehetett volna rajta.
Dr plágium
Szerbiában minden nyugdíjasnak 5000 dínárt (nem utalványt) küldenek karácsonyra ami durván 13500 ft. Ja és 5%-kos emelést terveznek januártól.
ila51
@sokanvagyunk: majd megírom a Pravdának , hogy neki adtam a Momentumnak , ezzel is burkoltan segíti Őket a qurmány
Dr plágium
@ila51: Nem akarok beleszólni, de Iványiék jobban rá vannak szorulva. Náluk ha akarod személyesen adhatod oda a rászorulónak.
oltalom.hu/2019/08/26/koszonettel-fogadjuk-a-rezsiutalvanyokat/
azösszeskibanévfoglalt
szemben lakó öregasszony fával fűt, van egy tévéje és egy rádiója
járni is alig bír, a szolgáltatók meg +25 km-re vannak
remélem, legalább kitörölni ki tudja vele
ila51
@Dr plágium: Igen , Őket már segítettem is , igaz kápéval , mert én nem tudok cipekedni , hogy tartós élelmet vigyek a Dankó utcába , de jó volt az így is végül .
tulipan
@ila51: Az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik.
ila51
@tulipan: Igen mindenre képesek . Nálam az a módi , hogy a kötelezők az elsők , csekkek stb , a maradék 20 % tartalék , a fenn maradót napra elosztom , és azt nem lépjük túl . Nincs kapcsolatom az uzsorásokkal , bankokkal
Dr plágium
@azösszeskibanévfoglalt: Ne viccelj már, esetleg a kísérő levél mérete a megfelelő, de az nem elég puha.
azösszeskibanévfoglalt
@Dr plágium: nem tudom, nem kapok. sőt, évek óta nem kapok semmit a pártközpontból. mág inzultációt se
Málna
@azösszeskibanévfoglalt: Szerintem hűtője is van. De ha csak tévéje van, akkor is fizet villanyszámlát.
Málna
@azösszeskibanévfoglalt: Nem tudsz neki segíteni?
azösszeskibanévfoglalt
@Málna: én? vagy mire vonatkozik a kérdésed? nem vagyos se tanár, se pszi
Málna
@azösszeskibanévfoglalt: Ha csekken fizetsz, átvehetnéd tőle. Már ha nincs a néninek hozzátartozója, aki megoldja ezt a problémát.
azösszeskibanévfoglalt
@Málna: fúbaszki, összekevertem a cikkeket :D nehari!

van egy fia, nem tudom, biztos megoldják valahogy.
de vannak, akiknek nincsen senkijük :(
nekem minden csoportossal megy. vagy 10 éve nem volt a kezemben csekk

és most megyek, megnézem, van-e még kávé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.