"Mi haszna az államnak a hajléktalanokból? Annyian vannak, hogy már mindenhol találkozni velük Budapest szerte, és most mi is közéjük fogunk tartozni. Hol van az állam, hogy megvédjen minket?" - ezzel kezdte a történetét a Hős utca egyik lakója azon az utcafórumon, amelyet a velük foglalkozó civilek szerveztek Kőbányán, mert a hivatalos utakon nem kaptak jogorvoslatot, de még válaszokat is alig.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ha jól értem a bérlőket kötelesek elhelyezni hasonló komfortfokozatú lakásokba. A tulajdonosok pedig kb. féláron oldják meg. Na ez igazán családbarát intézkedés. Aki megvette a lakását azt most belökik az árokba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Ha jól értem a bérlőket kötelesek elhelyezni hasonló komfortfokozatú lakásokba. A tulajdonosok pedig kb. féláron oldják meg. Na ez igazán családbarát intézkedés. Aki megvette a lakását azt most belökik az árokba.
reagens
Nehéz elhinni azt, hogy ha olyan környéken veszel lakást, ahol a bűnözők telepedtek meg, akkor a lakásod ára lecsökken? És azok mit mondjanak, akik vidéken élnek és a munkahelyek hiánya miatt a lakások, házak értéke pár millióra esett vissza?
Tessék a négy millával lemenni vidékre és ott ingatlant venni! Lesz hol lakni!
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: faszra se elég 4milla. ahol meg igen, onnan az ember menekül, nemhogy oda menjen.
mégis mi a büdös lószart csináljon egy vályogviskóban kukurutty alsón, ahol a busz is csak reggel meg este jár? arra elég 4milla. másra nem
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Mit csináljon? Költözzön oda, mert arra elég a pénze. Ha rossz volt a befektetés, tudomásul kell venni. A kisajátítási összegen is lehet vitatkozni, csak azt nem az újságban kell megtenni.
Nem kötelező Budapesten élni, ha nem engedheti meg magának!
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: irigy vagy. mi az, h ő kap pénzt, te meg még mindig anyádéknál laksz?! :)))
viccet félretéve, ez nem így működik. ha kell nekik a telek, akkor igenis normálisan ki kell fizetni az ott élőket. h pesten egy patkánylyuk is 20milla, az nem ezeknek a szerencsétleneknek a hibája.
ott születtem volna, ott lenne mindenkim és mindenem, én se akarnék kiköltözni mondjuk borsodpusztadeborzasztóra. és jogállamban nem is kényszeríthetne rá senki. persze, ez a ner
vacsi
Azért azt megkérdezném, hogy ezek a Hős utcai lakók a kötelezettségeiket rendesen befizették? Lakbér, rezsi, szemétszállítás, egyebek? Mert ha igen, akkor jár nekik egy másik lakás. Amennyiben nem - a szájuk jár!
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Hát ez nem Orbán és nem NER kérdés! A kisajátítás intézménye még a szoci érában is létezett. Értékbecslők felbecsülték és aztán közérdekből kisajátították az ingatlant. Ha annyit ér, hát annyit ér! Ezzel sokat nem lehet kezdeni!
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: a kisajátítás 1. nem azt jelenti, h földönfutóvá teszed a tulajt, 2. köz érdekében történhet csak. a nernek sportpálya az kurvára nem közérdek
vacsi
@azösszeskibanévfoglalt: Mit csináljon egy vályogviskóban, kutykuruty alsón?! Ahol a busz is csak reggel meg este jár? Hát, elárulom Neked, hogy mi egy ilyen vályogházat vettünk fiatalon, mert arra volt pénzünk. Természetesen nem Budapesten, hanem vidéken. A vályogház a legjobb, meleg, nyáron hűvös, könnyű kifűteni, stb. A kertben szinte mindent megtermeltünk, állatokat - még tehenet is - tartottunk, így neveltük fel a gyerekeinket. Már többször leírtam, hogy mind a 4 diplomás lett, a gyerekkorukból szép emlékeik maradtak, egyik sem él Budapesten.
Aki akar, az tud boldogulni - és boldogan élni. Ja, hát dolgozni kell - akár munkába járni, akár otthon, a kertben.
azösszeskibanévfoglalt
@vacsi: és? kit érdekel itt, h te mit csináltál kicsivel az özönvíz után? hm? senkit, mocskosul senkit.
vacsi
@azösszeskibanévfoglalt: Igen, ezt én is tudom! De akkor ne sírjanak...
azösszeskibanévfoglalt
@vacsi: már miért ne sírjanak? hisz kiforgatják őket
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Az érték annyi amennyit az értékbecslő megállapít. Az összeg nagysága miatt lehet perelni. A közérdek pedig az amit a mindenkori hatalom meghatároz. Ha sportpálya akkor az.
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: lófaszt az a közérdek, amit a hatalom meghatároz
azért van még mindig ez a tolvajgeci banda hatalmon, mert ilyen a felfogásotok. nulla fogalmatok van a demokráciáról.
görbetükör
Szerintem pont ezért hagyták lepusztulni, hogy ne érjen sokat. Most aztán a brancstagok megint tömhetik a zsebüket.
A magyar ember meg tönkre megy, elszegényedik, pusztul,
vacsi
@azösszeskibanévfoglalt: Amennyiben minden fizetési és egyéb kötelezettségüknek eleget tettek, akkor érdemes perre menni - de csak akkor! De mivel úgy gondolom, hogy nem a szorgos munkába, iskolába járás a jellemző az itt lakókra, talán jobb lenne nekik kukorifalvára költözniük, ahol nyugodtan éldegélhetnének - már ha az ottaniak befogadják őket. Nem látom tragikusnak a helyzetet.
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: Hát akkor ki határozzá meg a közérdeket? A postás? :-)
azösszeskibanévfoglalt
@vacsi: rohadtul mindegy, h mivel foglalkoznak, ez nem jogosítja fel az államot arra, h kisemmizze őket.
te meg ne ítélkezz, h ne ítéltess...
és ne akard már megszabni, h mások hogyan éljenek. törődj a sajátoddal, ne a másokéval. mki eldönti maga, h hogyan akar élni.
komolyan, mikor akar már a nép leszokni a beleugatási kényszeréről? (költői)
azösszeskibanévfoglalt
@reagens: igen. a postás.
meg a rendőr, a villanyszerelő,
a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő,
a handlé, a szódás és a képkereskedő,
a házmester, a fia és a kéményseprő.
:)

a köz. ezért hívják közérdeknek. az nem közérdek, h deszéptelekezaddide!
ha a hatalom mondja meg, h neked mi az érdeked, az diktatúra
Dr plágium
@vacsi: A bérlők egy része befizette, nekik jár a csere lakás. Akiknek hátraléka van azt kibasszák. A tulajdonosokkal basznak ki.
Nekem lakott ott rokonom, 30 éve még normális élhető környék volt.
csak úgy....
fideszes családpolitika? a kitaszítottak kölykeiket államosítják és jó pénzért a külföldi "meddö családok" vihetik öket?
reagens
@azösszeskibanévfoglalt: De bizony. Az közérdek, amit a politika meghatároz! :-)
Csizmás Kond
Mongyuk én azt nem hiszem, hogy egyik percről a másikra kellett volna meggondolják a lakók az egészet.
Szerintem megvárták amíg a körmükre ég a gyertya...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.