A Fidesz nyíregyházi szervezetének alelnöke szerint az ellenzék törvénytelenül, előzetes hozzájárulás kérése nélkül helyezett ki plakátokat a nyírségi megyeszékhely közterületeire.

A Fidesz az ellenzéki plakátok eltávolítását követeli Nyíregyházán
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szilvási István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a hétvégén tűntek fel városszerte az ellenzék polgármesterjelöltjének arcképét ábrázoló plakátok,

az elhelyezésükre azonban nem kértek engedélyt, a felület használatáért pedig nem fizettek.

A választási törvény egyértelműen kimondja, hogy ha bárki szeretne plakátot elhelyezni közterületen, akkor annak a tulajdonos vagy a jogtulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Szilvási István közölte, az ellenzék törvénysértést követett el, ezért a Fidesz azt kéri, hogy minél hamarabb távolítsa el az utcákról a plakátokat, a felelősöket pedig nevezzék meg és vonják felelőségre.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Plakátokat ingyen csak a fidesz helyezhet el ! A törvénytelenség rájuk nem vonatkozik csak az ellenzékre !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@csak úgy...: Vagy trombitált vóna a fütyiszes szarzsáknak !!!
Qqberci
Fosnak az elvtársak, pedig még nem is volt szüret...
Desischado
A törvénytelenség minden formája csak a fidesznek megengedett! Nesze neked demokrácia és jogállamiság! Mocskos, szemét banda!
Eladott Ország
Kazahsztán példa, ahol az embereket kézben kell tartani, meg kell mondani nekik, hogyan éljenek. Erre ő képes, nem kell itt demokratikus választásokat játszani, majd ő a kezébe veszi a sorsunkat, és így lesz stabil és sikeres országunk itten Európa közepén. A legborzasztóbb ebben, hogy Orbán így is hiszi, így is akarja. Mindezt az emberek manipulálásával – megkérdezlek benneteket, drága népem, lássátok, a javatokat akarom, írjatok, töltsétek ki a nemzeti konzultációs leveleket, együtt döntünk migránsokról, nyugdíjról, népesség szaporodásról, gazdaságról, Stop Sorosról… És, ha szükséges, módosítjuk az alaptörvényt a saját érdeketekben. Ez az Orbán-rezsim álságos legitimációja. Mindenki más kizárva: civilek, szakszervezetek, kamarák, és persze a parlamenti ellenzék. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/09/kazahj%C3%B3.jpg
Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Nurszultanban
Eladott Ország
@advocat: A módosított választási eljárásról szóló törvény nemhogy nem teremt tisztább helyzetet a fent vizsgált kérdésekben, de tovább növeli a politikai indíttatású beavatkozás lehetőségét. A jelenlegi hatalom ugyanis „az állami és önkormányzati tulajdonban lévő dolgokon” – így többek között a villanyoszlopokon és a buszmegállókon is – ezentúl csak úgy engedi választási plakát elhelyezését, ha a vagyonkezelő előzetes írásos hozzájárulást ad ehhez. Vagyis ezzel a lépéssel a saját maga által kinevezett és/vagy a tőle egzisztenciálisan függő önkormányzati és állami vagyonkezelők kezébe adja a választási plakátok kihelyezésének engedélyezési jogát – ráadásul anélkül, hogy meghatározná az engedélyezés szempontrendszerét.
magyarnarancs.hu/belpol/egyszinu-utcak-114673
tudode
Az Adolf-féle kommunikációra ki tudja hányszor tíz milliárdból plakátolja, csúfítja el az országot a siserehad közlóvéból!
..
A pofátlanságnak is lenne határa, ha nem rablógarázdálkodóknál lenne az ország bukszájával együtt a kulcsa!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.