Uzsorások teszik pénzzé azokat a rezsiutalványokat, amelyeket a legszegényebbektől vesznek el a korábbi tartozásaik fejében – ezt állította a Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály az ATV Híradójának.

Uzsorások teszik pénzzé az interneten a kiszolgáltatott nyugdíjasoktól elvett rezsiutalványokat

A 24.hu által idézett riportban elhangzott: az utalványaikat azonban olyan nyugdíjasok is kínálják az apróhirdetési oldalakon, akik nem tudják felhasználni a blankettákat, vagy nem jutnak el a szolgáltatóhoz, hogy érvényesíthessék a támogatást. Egy nyugdíjas arról beszélt a kamera előtt, hogy nemrég vette ki postaládájából a rezsiutalványt, de fogalma sincs, mit kezdhetne vele, lakása távfűtéssel rendelkezik.

A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint nem csak az a probléma, hogy a támogatás a szénnel-fával fűtő vidéki nyugdíjasoknak nem jelent érdemi segítséget, hanem az, hogy a legszegényebb településeken a rezsiutalványok az uzsorásoknál landolnak.

Ezek az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Rohadnátok meg csuti, hogy még ezzel is kibasztok a nyugdíjasokkal, igaz ha azzal nyomorult 9 ezer forinttal többet utal a nyugdíjbiztosító, akkor nem jön a ,,szerelmes levél,, a csutitól, viszont minden nyugdíjas arra tudná használni amire épp neki szüksége van !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Lehet, hogy ilyen is van, de én tudom, hogy vannak akik az értékénél kicsit olcsóbban eladják, hogy "guruló forintot" kaphassanak érte! Sokan az alapvető élelmiszerekre vannak rászorulva, gyógyszerüket nem tudják kiváltani.. :(((
Gauntlet
Hogy törné el valaki az uzsorások keze-lábát !
tulipan
Köszönet, hogy - szokásotok szerint - megint a haveroknak kedveztetek, a rászorulók helyett, ti Narancsos HIÉNÁK! Szavazni, semmiképpen nem RÁTOK FOGOK!!!
papa.49
Rohadnátok meg csuti, hogy még ezzel is kibasztok a nyugdíjasokkal, igaz ha azzal nyomorult 9 ezer forinttal többet utal a nyugdíjbiztosító, akkor nem jön a ,,szerelmes levél,, a csutitól, viszont minden nyugdíjas arra tudná használni amire épp neki szüksége van !!!
Málna
Ezt most úgy írják, mintha az uzsorások csak az utalványra hajtanának. Ha pénz jött volna helyette, azt is ugyanúgy elvennék. A szénnel/fával fűtők meg fizessék belőle a villanyszámlát, azt is lehet.
vacsi
Érthetetlen ez a cirkusz! Az a nyugdíjas, aki banki átutalással fizeti a számláit, simán meg tudhatja oldani az utalvány felhasználását - odaadhatja a gyerekeinek, vagy a szolgáltatótól kikéri az igazolást. Aki még nem jutott el arra a szintre, hogy banki átutalással teljesít - pl. én is ilyen vagyok -, az a csekkjeit be tudja fizetni vele. Ha nem gázzal fűt, akkor a villanyszámlát, jövő márc. 31-ig, több, mint 6 hónapra.
Ha meg végképp semmi ötlete, akkor adja el, megteheti!
Ha uzsorásnak tartozik, akkor azt ki kell fizetni, akár az utalvánnyal is. Az uzsorás majd fizeti belőle a számláit...
Örök igazság: nem azon kell keseregni, ami nincs, hanem annak kell örülni, ami van...
KisGenyo2
Akitől egy uzsorás bármit is elvesz, azt éppen csak sajnálni nem tudom. Mert az nagyon ostoba ember...
maci0427
Magyaroeszágon ez van, ezek /is/ mennek !
sokanvagyunk
Uzsoraprobléma megoldva... - a mellékelt képen én két - üzletet bonyolító - boldog embert látok. :D
jesz
Hogy van az, hogy az ukrajnai magyar-nyugdíjas még nem panaszkodott? Aztán a távolabb élő magyar nyugdíjasok utalványával mi van(lesz)?
Eladott Ország
A gáz világpiaci ára jócskán a rezsicsökkentett magyar gáz ára alatt van, ebből szerzett az állam több milliárd profitot és ez az, amiből Erzsébet- és rezsiutalványokat osztogatnak a szegénységben élő nyugdíjasoknak. A fidesz az emberek lopott pénzén vásárolja meg a nyugdíjasok szavazatait. Fejenként 9000 forintért. Ez olyan nagy büszkeség? Óriási teljesítmény ez, kérem! Több mint 5 százalékos GDP-növekedés mellett nem telik valós – nem egyszeri, választások előtt adott alamizsnára – nyugdíjemelésre, csak könyöradományra. 2017-re közel a duplájára emelkedett a jövedelmi szegénységben élő nyugdíjasok száma. Ha olyan jól megy az országnak, ahogy mondják, akkor miért nem emelik a nyugdíjakat még az infláció mértékében sem, mert az inflációval is hazudnak. De még annak a kevésnek is egy jó részét novemberig ők használják.
jesz
@Eladott Ország: tudom, én vagyok a hibás, minek hallgatok rádiót...melyből egy egyetemi tanár magyarázta el, milyen nagy az a hosszúcici, amit szopatnak velem...ugyanis jóval magasabb lehetne a nyugdíjemelés, mert megvan a rávaló...ez a kilenc-ezer is csak röhejes aprópénz, mégis nagyra van dícsérve.
a riport végén mindig az a válasz a riporter kérdésére, hogy a hatalom egyedül a nyugdíjasoktól nem tart, azok békében elvannak a betegségeikkel...a tüntetésnek még a gondolata sem merül fel...
Lepényleső
Most hallhatom először a kormány közeli résztvevőkről,hogy uzsorások?
Esetleg mások? Is? És? Ugye nem lesznek változások?
Nessy
@sokanvagyunk: A néni vagy csekkel fizeti a számláit, vagy még nem olvasta, mennyi utánjárás, mire az átutalásos számláján ezt jóváírják!
Biztos nem is fával fűt. Tényleg, a börtön lakók ki mehetnek intézkedni?
1magyar
Ez most a régi kárpótlási jegyek mintájára készült, így gazdagodtak meg akkor sokan. Csányi is szerezte a vagyont anno, mivel ő volt a vezérigazgató megtalálta a módját, hogy felvásárolja a dolgozóktól. Lehet, hogy még hitelt is "tudott" magának biztosítani. Olvastam valahol, de a környezetemben is így volt.Az én kárpótlási jegyemet sokáig nem adtam el végén 1 üveg ital árát érte.
reagens
@Eladott Ország: Kérlek, bocsáss meg nekem! Nem tudtam ezekről a családi kötelékeidről! :-))))))))))))))))))))
Nessy
@tulipan: Tudod a negatív hír is állandóan emlékeztet rájuk! Mindegy miért, csak mindenkinek eszébe jusson a kormány áldásos tevékenysége, és rájuk szavazzon. Azért ennél az adománynál többre becsülöm magam!
Csizmás Kond
...és azokat a zuzsorásokat ki kéne elfogja ?
reagens
@Eladott Ország: :-)))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.