Uzsorások teszik pénzzé azokat a rezsiutalványokat, amelyeket a legszegényebbektől vesznek el a korábbi tartozásaik fejében – ezt állította a Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály az ATV Híradójának.

Uzsorások teszik pénzzé az interneten a kiszolgáltatott nyugdíjasoktól elvett rezsiutalványokat

A 24.hu által idézett riportban elhangzott: az utalványaikat azonban olyan nyugdíjasok is kínálják az apróhirdetési oldalakon, akik nem tudják felhasználni a blankettákat, vagy nem jutnak el a szolgáltatóhoz, hogy érvényesíthessék a támogatást. Egy nyugdíjas arról beszélt a kamera előtt, hogy nemrég vette ki postaládájából a rezsiutalványt, de fogalma sincs, mit kezdhetne vele, lakása távfűtéssel rendelkezik.

A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint nem csak az a probléma, hogy a támogatás a szénnel-fával fűtő vidéki nyugdíjasoknak nem jelent érdemi segítséget, hanem az, hogy a legszegényebb településeken a rezsiutalványok az uzsorásoknál landolnak.

Ezek az uzsorások összegyűjtik a településen a nekik tartozóktól az utalványokat, és 30-40-50 rezsiutalványt bocsátanak az interneten keresztül árverésre, vagy értékesítik.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mohai Balázs

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Rohadnátok meg csuti, hogy még ezzel is kibasztok a nyugdíjasokkal, igaz ha azzal nyomorult 9 ezer forinttal többet utal a nyugdíjbiztosító, akkor nem jön a ,,szerelmes levél,, a csutitól, viszont minden nyugdíjas arra tudná használni amire épp neki szüksége van !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@tulipan: Tudod a negatív hír is állandóan emlékeztet rájuk! Mindegy miért, csak mindenkinek eszébe jusson a kormány áldásos tevékenysége, és rájuk szavazzon. Azért ennél az adománynál többre becsülöm magam!
Csizmás Kond
...és azokat a zuzsorásokat ki kéne elfogja ?
reagens
@Eladott Ország: :-)))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.