Egerszergi Krisztina családja kettészakadt a politikai oldalak mentén.

Az Egerszergi-család lakóhelyén, Érden az úszónő apja, Egerszergi János vállalta, hogy kiáll T. Mészáros András polgármesterjelölt mellett és így beszáll a Fidesz helyi kampányába. VIP-támogatóként külön posztot kapott az újrainduló polgármester Facebook-oldalán.

A kiállás meglepte az érdieket, de sokkal jobban az unokáit, akik egy másik postban jelezték, elítélik, hogy családot kampánycélokra használja a nagyapjuk, és még azt is hozzátették:

Egyáltalán NEM értünk egyet a jelenlegi városvezetéssel és így nem is támogatjuk!

A nagyapa kiállása azért is okozott meglepetést, mert a tiltakozó unokák apja a fideszes jelölt riválisaként indul a választáson.

Más okból sem túl szívélyes a viszony a polgármesterrel. Két évtizede az Egerszegi testvérek megalapították a város első úszóegyesületét, a Mazsola Egyesületet, ahol gyerekek százait oktatták a saját házukban kialakított úszómedencében. Ebből az otthoni oktatásból nőtte ki magát az Érdi Úszósport Kft., ahol miután T. Mészáros polgármester lett, megjelent a felesége, aki 2006 után évekig alkalmazottként kapott fizetést.

Később Egerszegi Krisztina testvésérvel, Klárával 50-50 százalékban alapítottak egy közös céget, a Érdi Úszósport Nonprofit Kft-t. Tavaly viszont a cég már 75 százaléka Berczi kezébe került.

Egerszegi Klára volt férje, az érdi önkormányzat képviselő-testületében ülő Tekauer Norbert is szembekerült T. Mészárossal. Az előző önkormányzati választásokon még Fidesz-színekben induló Tekauer szakított a városvezetővel és függetlenként indul is vele szemben a polgármesteri székért.

(24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.