A Fővárosi Választási Bizottság kedden kimondta: nincs bizonyíték, hogy bármilyen jogsértést követett volna el a VIII. kerültei ellenzék.

Pikóéknak adott igazat a Fővárosi Választási Bizottság: nem történt törvénysértés

Míg a józsefvárosi választási bizottság elmarasztalta Pikó Andrásékat az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt, addig a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot. Egyhangúlag megállapították: a VIII. kerületi választási iroda csupán két, feltételezéseken alapuló újságcikk miatt még nem mondhatta volna ki, hogy jogsértést követett el az ellenzéki polgármesterjelölt stábja.

Múlt szerdán este rendőrök szálltak kiPikó Andrásék Baross utcai kampányközpontjába házkutatást tartani, miután hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet személyes adattal visszaéléssel vádolta meg egy, az aktivistáiról készült fotó alapján, a helyi választási iroda pedig feljelentést tett. Pikó András azt mondta, nyugodt a lelkiismerete, és a vizsgálat szerinte őket fogja igazolni, de a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben.

A Fidesz–KDNP a helyi választási bizottsághoz is kifogással fordult, azt kérve, állapítsák meg, hogy Pikóék megsértették a választási alapelveket, aminek a bizottság helyt is adott. Ezt a döntést változtatta most meg a Fővárosi Választási Bizottság, miután Pikóék fellebezést nyújtottak be, részben azzal érveltek, a helyi választási bizottságnak hatásköre sem volt az ügy elbírálására.

Az ellenzék kifogásával ellentétben az FVB szerint az ügyben volt hatásköre eljárni a helyi választási bizottságnak, de abban már nekik adtak igazat, hogy választási jogsértés megállapításához "nem szolgálhat kellő alapul" csupán két feltételezéseken alapuló újságcikk.

Forrás: hvg.hu

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Szopacs.
Árad a narancsos bűz, mint a nagy falúban a trágyaszag...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Szopacs.
Árad a narancsos bűz, mint a nagy falúban a trágyaszag...
justhpeter
Ideje valami újat kitalálni a seggnyalóknak, mer ez nem jött be.
lusta
Ez csak nekünk hír.
Az egybites 300 forintos budiforradalmárok minderről egy szót sem fognak hallani.
nemkati
Kocsis Máté, erre mit táncolsz? Pereld be a Kubatov-listásokat is, úgy igazságos. Azokat legalább el is lehet ítélni.
tudode
Nem jött össze a vicsorgóm hiéna karaktergyílkoséknak
F_Viktor
Ez olyan gyenge lábakon állt a kitalációra alapuló "vád", hogy még az orbánt kiszolgáló fvb sem merte bevállalni.

Kíváncsian várom a lakájmédia ezt is úgy fogja-e mantrázni napokig, mint a hazug rágalmakat?
papa.49
@nemkati: A málékislány nagyvonalúan átsiklik a téma felett !!! Hát nem jött össze !!!
Madácsi Pali
Ezvan ha a g^ci csicskái nem látnak el az orrukig. A részben amerika szervereken futó kubatov listára bizonyíték is van. Rengeteg feljelentés lesz ebből. Rájuk borúl amit főztek, mint apatkányírtós szerződés.
Eriksson
Egyszerre két ilyen kaján pofát még nem láttam. :)))
teuton
@Eriksson: A tiedböl eleg 1 is, hogy az embernek 1 hetre elmenjen az etvagya... Egyebkent mi köze a hsz-ednek a cikk temajahoz? Senki nem kert pofavizitre. De talan Deutsch Tompikat velemenyezd, ahogy mostanaban drogtuladagolas utan kinez! Ha nem lenne rajta öltöny, egy hajlektalannak lehetne gondolni... Schmidt Mariska meg szepsegkiralynö lehetne, ha vakok ülnek a zsüriben...
Eriksson
@teuton: Mindez hogy jön ide? Amit írsz, sem a cikkhez nem illik, se az én beírásomhoz. Most ébredtél?
human
@Eriksson: És a hírről esetleg vélemény? Ez bizony duplán erkölcsi győzelme az ellenzéknek. Kiderült, fidesz ismét hazudott és még az is kiderült, hogy Pikó tisztességesen játszik.
Eriksson
@human: Nem figyeltél. Egyetlenegy szóval nem kommentáltam a helyzetet. Sem most, sem előbb. Egyáltalán.
teuton
@Eriksson: Na pont ez az, ezt kerdeztem! Talan olvasd, mire valaszolsz, ha nem is valaszolsz! Miert trollkodsz itt, ha 1 szot sem szolsz a temahoz, es ezt meg be is vallod?
whitout
A fideszes gyökerek csak aláznak, gyaláznak úgy, hogy tudják, nincs igazuk.
De azt is tudják, hogy a magyar parasztnak (a.k.a. fideszes szavazó) ennyi bőven elég a hergeléséhez, a szinten tartásához:... a táborban tartásához.
Ezért kurva kevés egy utólagos bocsánatkérés az utolsó oldalon kisbetűkkel szedve.
Rágalmaznak?
Több milliós, de akár tíz,- száz milliós büntetés !!!

Az Orbán vezette Fidesz kilopja a fideszes szavazók szemét is, de ezek a szerencsétlenek tényleg ennyire hülyék... ennyire hülyíthetők.
Inkább éhen halnak, de akkor is a kedves vezetőre szavaznak.

Szeretlek Magy... Észak-Korea
Eriksson
@teuton: Szögezzük le a tényt, hogy mire reagáltam: A cikk egy fotóval kezd, melyen két önelégült pofa van.
A téma maga nem érdekel.
Desischado
Attól tartok, hogy rábasznyikova beintett a fidesz lakájoknak! Hehehe...! (bőszen vigyorog)
teuton
@Eriksson: Ha a cikk nem erdekel, akkor ne netes ujsagot olvass -vagyis dehogy olvasod!-, hanem kepregenyt nezegess 3 eveseknek vagy a Playboyt! Ott nem csak önelegült pofakat lathatsz, hanem az utobbin ki is elegülhetsz!
jesz
Gy.Németh Pikó felesége? Mert nagyon együtt örülnek.
Yoda69
Akcióban a fideSS maffia terror gepezete.
Aki Én
@Eriksson: Szomorú, hogy a törvénytelenség, rendőri akció politikai megrendelésre, kettős mérce ékes példája nem érdekel, miközben azt harsogod, hogy még csak nem is vagy fideszes.
De ha neked ez kell, mutatok jobbat:

forum.p24.hu/forumkep/28/271792/428/12817311/1.jpg

varosikurir.hu/wp-content/uploads/2017/12/orban_vigyorog.jpg
reagens
@Eriksson: Attól ilyen elégedettek, hogy épp a törzs varázslóját figyelik, ahogy csirkebélből jósol! :-))))))))))))))))))
nevemnick
@R1G: tibi, Magyarországon törzsi varázslóval csak ti rendelkeztek, akit lassan két évtizede bálványként imádtok, csüngtök a száján (más esetben máshol) és mint a nektárt úgy szívjátok magatokba mézes-mázos jóslatait. :D :D :D
Eriksson
@teuton: Miért kellene minden helyzetre kész véleményt mondanom? Arra vagytok ti elegen, még ha fogalmatok sincs arról, hogy miről van szó.
Eriksson
@Aki Én: Én is szeretlek, de annyira nem, hogy azt csináljak amit te akarsz. Még a végén befognál mosogatni. :)))
csak úgy....
@nevemnick: csak nem a köpcös sámánra gondósz,ki közpénzt áldoz a hobbijára,a családjáról és háveri körröl nem is beszélve!?
Aki Én
@Eriksson: De, bizony, azt csinálod amit akarok. Itt vagy nekünk kontrasztnak, hogy el ne felejtsük milyenek a fideszesek.
teuton
@Eriksson: Te ezt hinnan tudom, ha csak a kepeket nezegeted?
Aki Én
@Eriksson: ...hú baszod, megint elfelejtetted, mi? Nagyon fájt?
csak úgy....
@teuton: pofára mehet a fazon..., a nem "szimpit", kérdezgetés nélkül körbe rugdossa.
föltételezem,hogy smasszer vót a múlt rendszerben.
nemkati
@Eriksson: tegnap 19:39 Pedig sűrűn láthatnál a Fideszes padsorokban, ha parlamenti közvetítéseket néznél, vagy az arról készült képeket. Vagy elég, ha megnézed @Aki Én: 08:37-es képeit. Ilyen arcot vágnak ezek amikor lesöprik az ellenzék minden javaslatát (amiket azok egyébként a választóik akaratából terjesztenek a t.ház elé). Vagy amikor olyanokat válaszolnak egy, a lopásukat firtató kérdésre hogy Boldog Karácsonyt! Az önelégült pofa versenyt magasan a Fidesz nyerné.
oszinte barom
Én kb 40 éve tudatában vagyok annak a sajátos Magyar jelenségnek hogy amikor nem kell ,megjelenik a rendőr ,feltünnek ,amikor kell akkor sehol nincsenek ! Jelentkezzen itt aki ezt a hosszú folytonosságot már észrevette.
Eriksson
@nemkati: Szerinted a lájk mit jelent? Egy rábólintást, vagy egy új helyzetet?
Egyebekben nincs miről vitatkoznom veled.
nemkati
@Eriksson: Gondolom, sejted, hogy fogalmam sincs, mit jelenthet a lájk.
Na és akkor nekem van igazam, vagy annak, aki azt mondja, "Egyszerre két ilyen kaján pofát még nem láttam. :))) "
Mert mind a kettő nem lehet igaz.
Eriksson
@nemkati: Kezdj neki mégecccer, de úgy, hogy én is érccsem.
Hogy jön a tegnapi 19:39-es beszólás a mai 13:44-es lájkhoz?
nemkati
@Eriksson: Jóvan, lassan írom, hogy megértsed. Azt írtad, hogy két ilyen kaján pofát együtt még nem láttál. Én erre azt írtam, hogy láttál, vagy láthattál volna ennél kajánabb pofákat is, ha jobban figyelsz. Ezt lájkoltad. Szóval: láttál, vagy nem láttál?
Eriksson
@nemkati: Ugyanilyeneket éppen nem, mert ezek ketten éppen a fotó készültekor hallották meg, hogy nekik adott igazat az FVB. S a kép nem annyira örömet, mindinkább kajánságot tükröz. Csak a hölgyi az, aki valóban örül.
Aki Én
@nemkati: ...ennek mondhatod...
A fideszt is csak azért érti meg, mert azok azt is megmondják hogyan kell érteni.
csak úgy....
@Eriksson: egy nem fideszes,aki az ellenzék orcájáról olvas és még azt is tudja,hogy mi jár a buksijukba...@nemkati: elnézést,csak "gratulálni" akartam az " öreg barátomnak".
nemkati
@Eriksson: Azért azt megnézném, hogy egy szemét diktatúrában ha egyszer, véletlenül, neked adnának igazat, akkor te milyen képet vágnál.
Eriksson
@nemkati: Fogalmam sincs. De biztos nem ilyet.
csak úgy....
@Aki Én: a szájába rágják,föleg a halász...,szálkamentesen!
csak úgy....
@Eriksson: eriggy oszt hívd a durbincsot,mert most ö következik..., te párton kívüli!:)
Jozefina
@nemkati: ezért genya a választási bizottság, mert Kocsist nem kötelezte, hogy úgyanolyan nagy pofával elmondja, hogy hazudott!!!
csak úgy....
@Jozefina: na ne tessék mán! a fidesz nem hazudik,ök csak nem mondanak igazat!
lásd: vendégmelós...,akik elveszik a matyarok munkáját ,oszt hányan vannak már az "illedelmesen bekopogtatók" ,azt csak a jó isten és talán a fidesz sem tudja! bevándorló országot csináltak magyarországból, de mint orbán mondta,-ne azt nézzék,hogy mit mondok...
nemkati
@Jozefina: A választási bizottság csak abban az ügyben hozhat határozatot, amivel hozzá fordultak. Úgy látszik eddig senki nem fordult hozzájuk azzal, hogy Kocsis hazudott.
csak úgy....
@nemkati: bezzeg mikor még fiatal vótam, a kocsisok csak káromkodtak, nem hazudoztak,nesze nekünk XXI.század...
csak úgy....
szellemidézést vállalok !@durbincs: oszt mi köne ha vóna,te "intelektuálisan apadt" zombi ?
csak úgy....
@Eriksson: belöled azt szüröm le,hogy nem a szüleid tehetnek rólad...
ez nem vicc! te magadtu vagy,vagy pénzért lettél az ami vagy?
teuton
@Eriksson: Szoval NEKÜNK nincs fogalmunk arrol, miröl van a cikkben szo, amit te el sem olvastal! Szerintem menj logikat tanulni durrfingtol! Azonkivül ha csak kepeket is nezegetsz, kevesebbet igyal elötte! Ott nem 2 önelegült pofa lathato, hanem 5 szemely, akik közül 4 annak örül, hogy megfingattak a birosaggal a fideszhatosagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.