Meghekkelték Karácsony mai sajtótájékoztatóját, ahol őrült hangerővel szólt egy cirkuszi zene a "Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost!" feliratú plakáttal felvértezett teherautóról. Karácsony Gergely arról beszélt amúgy a hangos zenét megelőzően, majd miután az autó távozott, hogy pályázati alapot hozna létre a független színházak támogatására.

Karácsony épphogy elkezdte beszédét a megszüntetett tao-rendszer kapcsán, amikor az Átrium előtti sajtótájékoztatójára egyszer csak begördült egy egy vészvillogót használó teherautó, amelynek platóján egy plakát volt látható Berki Krisztiánnal, Puzsér Róberttel és Karácsony Gergellyel. Eközben nagy hangerővel a Gladiátorok bevonulása című cirkuszi induló dübörgött a kocsiból, amint az jól hallható és látható az ATV felvételein – írta meg az ATV és az Index.

Karácsony erre közölte

megvárom, míg elmegy a bohócvonat

A Fidelitas teherautója pár percre megállt, majd amikor elhajtott, Karácsony folytatta a sajtótájékoztatóját.

Karácsony Gergely ezután elmondta, hogy főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt hozzátette: programjának fontos része, hogy a fővárosi önkormányzat létrehozna egy pályázati alapot a független színházi vagy más kortárs művészeti műhelyek támogatására. A pályázatokat szakmai alapon bírálnák el – közölte.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "nem engedhetjük el a kezét ezeknek a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek és társulatoknak, nem hagyhatjuk, hogy Budapest kulturális sokszínűsége egyszerűen azért csorbuljon, mert a kormány úgy érzi, hogy a hatalom logikájával kell döntenie kulturális ügyekben."

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt arról beszélt, hogy a kormány intézkedései az Átrium színházat egyik napról a másikra az anyagi csőd szélére juttatta.

Magyarországon nagyjából egy évtizedig működött a kulturális tao-támogatás rendszere, amely hozzájárult ahhoz, hogy Budapesten is sokszínű és magas színvonalú színházi, kulturális élet alakulhasson ki.

A rendszernek voltak problémái, de a kormány, ahelyett, hogy ezeket megoldotta volna, inkább megszüntette az egészet – mondta Karácsony Gergely, aki szerint az új rendszer arról szól, hogy megpróbálják politikai nyomás alá helyezni a független alkotóműhelyeket.

Ezek a színházak hozzátartoznak Budapesti kulturális életéhez – hangsúlyozta.

Őrsi Gergely II. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt azt mondta: eltökéltek abban, hogy a szabad, független, a mindenkori hatalommal szemben olykor kritikus kultúra védelméért mindent megtegyenek. Ha a kerületben egy ilyen kiváló színház veszélybe kerülne, akkor minden lehetőségükkel el fogják érni, hogy életben maradhasson – hangoztatta.

Őrsi Gergely szól arról is, hogy polgármesterré választása esetén keményebben fellépnének a kerületben tapasztalható szabálytalan parkolás ellen. Első alkalommal normál pénzbírsággal figyelmeztetnék a szabálytalankodókat, második alkalommal már a parkolási engedélyük is veszélybe kerülne, ha rendelkeznek a kerületben ilyennél, továbbá milliós bírásgot szabnának ki – mondta.

Őrsi Gergely kitért arra is, hogy olyan kerületben szeretnének élni, amelyet nem csúfitanak "gyűlöletplakátok".

Szalai Kriszta színész, írónő, ellenzéki képviselőjelölt azt mondta,

az Átriumban legalább száz ismert színművész lép fel és minimum százezren járnak oda, majd arra kérte a fővárosiakat, hogy október 13-án szavazzanak a kultúrára

Forrás: ATVIndex, MTI

Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Fidelitaszos tahók. Írni olvasni nem tudnak, de görénynek megfelelnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: Nagyon kellene már ide is egy Istállómester aki rendet csinálna!
Jaj, ez nem közlekedési szabálysértés, nem rendzavarás, ez fideszes "vélemény nyilvánítás" kiscsoportos óvodás színvonalon! Bocsánatot kérek az értelmesebb ovisoktól!
papa.49
@Nessy: A Szamóca hiányzott a csapatból !!!
A söndörségnek más fontos feladata volt oda nem jutott már ember !!!
Nessy
@papa.49: Bukfenc meg egy országot vezet, miután "mindent tud"!
papa.49
@Nessy: Azért bukfenccel az ország is !!!
Szeparepa2
És kik hekkelték? A náci hazaáruló szarbáncsicska pribékek, akik hamarosan a lámpavasakat fogják díszíteni...
Málna
Ez az akció nem Karácsonynak volt ciki, hanem a Fidelitas hülyegyerekeinek. A saját csapdájukba estek. Szánalmasak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. February 19., 21:58
Félmeztelenre vetkőzött Cindy Crawford 18 éves lánya
Itthon - 2020. February 19., 18:30
Melegedés jön a hétvégén