A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze, a magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Szijjártó: Magyarország sikertörténetté vált az utóbbi években
Fotó: MTI/Mészáros János

Szijjártó Péter elmondta: nemcsak Tiszafüred, Magyarország is hosszú utat járt be az elmúlt években.

A korábban csőd szélén álló országot ma már Európa egyik legsikeresebb államaként tartják számon.

Ma már a magyar gazdaság tudja felmutatja a leggyorsabb növekedési ütemet Európában, és 2019-ben elmondható, hogy az országban teljes foglalkoztatás van

- közölte.

Az elmúlt öt évben Magyarország mindig megdöntötte az aktuális beruházási és exportrekordot, mára a megerősödő Közép-Európa részeként fontos szerepet játszik az egész kontinens jövőbeni versenyképességében – mondta.

Ehhez kellett minden magyar ember teljesítménye, szorgalma, áldozatvállalása és munkája. Továbbá azok a bátor vállalkozók, akik mindig meg merték hozni azokat a döntéseket, amelyek nyomán új munkahelyek jöttek létre Magyarországon – tette hozzá.

A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze, a tiszafürediek is hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország az elmúlt években "igazi sikertörténetté válhatott"

- fogalmazott.

A miniszter azt mondta: a városvezetés profizmusa és a lakosok szorgalma együtt számos fejlesztés nyomán látványossá és láthatóvá vált.

Példaként említette az út- és csatornahálózat fejlesztését, azt, hogy az ország legnagyobb kerékpároscentruma Tiszafüreden van, valamint az ivóvízminőséget javító programot.

Három fontos közintézmény energetikai korszerűsítése, fejlesztése történt meg; a Tisza-tó és Tiszafüred mára márkanév lett, a páratlan természeti szépség a legkedveltebb utazási központtá tette a várost és a Tisza-tavat – emelte ki.

Az ide látogatók számának növekedése új dimenziót nyithat a város fejlődésében, ezért is jó döntés a szabadstrand megújítása 400 millió forintból. Fontos az itt élők életminőségének javítása is a város vezetői számára, ezért is lényeges, hogy új piaccsarnok jön létre 186 millió forintból és megépül az új belváros – mondta Szijjártó Péter.

A fejlesztések nyomán Tiszafüred tovább erősödik, ami növeli a magyar gazdaság teljesítményét is, hiszen a turizmus stratégiai ágazat – közölte. Hozzátette: az elmúlt három évben töretlen volt a turizmus fejlődése Magyarországon.

Cél, hogy 2030-ra Magyarország Közép-Európa legvonzóbb turisztikai célpontja legyen – hangsúlyozta.

A magyar gazdaság megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években. Ezért is nagyon fontos szerepe van annak, hogy kormány és önkormányzat szorosan együtt tudjon működni a helyi közösség és a nemzet érdekében. A hangsúly az összefogáson, a nyugodt építkező együttműködésen van, a "nyugtalanság, feszültségek, a személyeskedés és a felesleges viták helyett" – fogalmazott.

Szijjártó Péter arra biztatta a jelenlevőket, hogy az októberi önkormányzati választásokon olyan képviselőket és polgármestereket válasszanak, akik az adott településen és településért élnek, ismerik a helyi adottságokat, kihívásokat, tisztában vannak a kezelési lehetőségükkel és készek az együttműködésre.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: Tiszafüred méltán nevezhető a Tisza-tó fővárosának, dinamikus a fejlődés a városban. Hozzátette: a kormányzat minden segítséget megad a fejlődéshez.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere közölte: 2014 előtt a polgármester és jegyző csődbe vitte a várost.

Négymilliárd forintos adósságcsapdában vergődött a város, amelyet a kormány átvállalt, és Tiszafüred így állhatott fejlődő pályára. Napjainkban hatmilliárd forintból valósultak meg vagy vannak folyamatban fejlesztések – hangsúlyozta.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
whitout
Vigasztaljon, hogy Szájirtó sem fog szépen megöregedni.
Jövök Szijárftóért.
Nem fog szépen megöregedni ez a náci vízfejű sem.
Felejtsd el a vízfejét - darabokra szedem.
Medvét öltem egy késsel.
Szerintem darabokra tudom szedni Szíjártót is.
csak úgy....
@csak úgy...: ti a multikat pénzelitek és abbu kifolyólag sikerország? a vendégmelósoknak ,pénzért csináltok munkahelyeket ? ti aztán fölvirágoztassátok az országot,egy sáskajárás sem okozhat nagyobb károkat a mezögazdaságban és az iparban,mint ti...
whitout
Meg azt a hogyishvják buta köcsögöt...
Baszd meg, tényleg nem jut eszembe a neve...
Meg van, Semjén !

Jövök érted, Semjén.
whitout
Százszázalékos vagyok.
Mindenkit kilőttem, akit kellett.
Egy geci gyilkos vagyok.
Nem voltam az idegen légióban, mert utálom a franciát.
És az értelmetlenül ölést.

Igazad van, marabilis.

Annyirsa jó, hogyllepleztél.
Most már sokkal jibban érzem magam.
Marabilis, te hóangyal !!!
whitout
Tényleg ártatlan vagyok !!!
M?arabilis, de tényleg!

Nem öltem meg mindenkit.
Ez, jóóóóóó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.