Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.

Deutsch Tamás: az uniós pénzek nem könyöradományok, jogosultak vagyunk rájuk
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A képviselő arra emlékeztetett, hogy a 2020-as uniós költségvetés a jelenlegi hét éves pénzügyi ciklus utolsó költségvetése.

Ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a következő, 2021-2027 közötti pénzügyi kerettervre (MFF) vonatkozó európai bizottsági javaslat

a jelenlegi formájában Magyarország számára elfogadhatatlan. Az ugyanis kettős mércét alkalmaz, ráadásul a regionális fejlesztési és agrárforrásokat is jelentősen csökkentené.

Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió Tanácsa költségvetési olvasatában a tagállami kormányok képviselői 400 millió euró összegben zárolnák a migráció kezeléséhez kapcsolódó forrásokat.

"Ez teljes mértékben tükrözi a magyar álláspontot, így az Európai Parlamentben is harcolni fogunk ezért.

Ne költhessenek uniós forrásokat a bevándorlást elősegítő célokra. A kormányok álláspontját fogjuk követni az EP szavazás során"

- hívta fel a figyelmet a az EP Költségvetési Bizottságának fideszes tagja.

Tájékoztatása szerint az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a 2020-as uniós költségvetés tervezetének szerdai bemutatása alkalmával az EP néppárti frakciója is támogatásáról biztosította módosító javaslatait, melyek 6 milliárd euróval kívánják megemelni a jövő éves uniós költségvetésben a regionális fejlesztési és vidékfejlesztési forrásokat. A képviselő szerint el kell kerülni az előző többéves pénzügyi keretterv végén előállt likviditási hiány problémáját és biztosítani kell, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.

Az uniós fejlesztési pénzek nem könyöradományok. A magyar régiók objektív feltételek alapján jogosultak ezekre a forrásokra. Egy uniós intézmény számára sem megengedhető, hogy a politikai nyomásgyakorlás eszközeként tekintsen a fejlesztési forrásokra -

szögezte le a képviselő.

Az Európai Bizottság költségvetési tervezete 168,27 milliárd euró kötelezettségvállalást és 153,62 milliárd euró kifizetést irányoz elő. A Tanács ezt 1,5 milliárd euró kötelezettségvállalással és fél milliárd euró kifizetéssel vágta meg. Az Európai Parlament az október végi plenáris ülésén szavaz majd saját olvasatáról, amelyet 21 napos egyeztető tárgyalássorozat követ a Tanács képviselőivel. Amennyiben megegyezés születik az EP és a Tanács között a 2020-as uniós költségvetés zárszavazása várhatóan novemberben lesz.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tudod Tompika! Valóban az uniós pénzek minket, az országot illetnék, nem Lőrinc barátot meg a többi kegyencet, és nem O.V. agymacskáira, meg felesleges látvány beruházásokra adják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tudod Tompika! Valóban az uniós pénzek minket, az országot illetnék, nem Lőrinc barátot meg a többi kegyencet, és nem O.V. agymacskáira, meg felesleges látvány beruházásokra adják!
papa.49
A szabályok betartása a feltétel az Uniós támogatásokhoz !!!
RonaGyuri
Tompika! A fejlesztés az nem a ti zsebetek tömése!!! =))
Ami pedig a jár-t illeti a tagság KÖTELEZETTSÉG-ekkel is jár(na)!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ami jár az jár

Minden esetre Tompika pofája az jár, de mocskosul

Mottó:
Csak szólok az angol „jar” kifejezést
a köcsögre is használják

Tompika is belelendült, legalább is a hírmanipulátor szerint: „Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, szerdán az MTI-hez juttatta el a nyilatkozatát”.
A kinyilatkozás persze nem a közlemények között jelent meg: „Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését”!
A kinyilatkozása „az EP Költségvetési Bizottságának fideszes tagja ???” kiemelte, hogy: „Az uniós fejlesztési pénzek nem könyöradományok. A magyar régiók objektív feltételek alapján jogosultak ezekre a forrásokra. Egy uniós intézmény számára sem megengedhető, hogy a politikai nyomásgyakorlás eszközeként tekintsen a fejlesztési forrásokra”!
Nos túl azon az apróságon, hogy a jól teljesítés valójában kizárólag az EU-s források magánosítása (értsd lenyúlása, a fityeszes zsebekbe tömködése) terén fogalmazható meg, magával az ez „jár”-al is komoly gondok vannak. Az EU tagjainak valóban járnak bizonyos pénzek, de az EU tagság a kötelezettségekkel is jár, amit nem ártana elsőbb teljesíteni, mielőtt elkezdenénk a szájunkat jártatni! =))
kereső
Az a helyzet, hogy nincs oka rinyálni az állampárt képviselőjének, hiszen meg lett mondva, hogy Magyarország nagyon jól használta fel eddig is, az Eu-tól kapott kohéziós-és fejlesztési forrásokat ( Angela Merkel). A vidékre szánt kohéziós források elérték a céljukat- soha nem látott mértékben fejlődött az infrastruktúra- majd minden utunk térköves már,az iskoláink mind felújitva, korszerű digitális eszközökkel ellátva, minden iskolában tornaterem van- megteremtve feltételeit a mindennapos testnevelési órának, szolgálati lakások épültek fiatal ,kezdő orvosoknak,tanároknak . Az internet hozzáférés lefedettsége mára már országos- mindenhol elérhető a 4G(!). Rengeteg új munkahely jött létre- ennek köszönhetően világbajnokok vagyunk a gdp. növekedését tekintve.Olyan beruházások valósultak meg, amelyek a jövőre nézve is biztositják a töretlen fejlődést , most már épülhetnek, szépülhetnek a bölcsődék, az óvodák, az idősek ellátását biztositó intézmények. Az egészségügyünk világszinvonalú ellátást biztosit- Burkina Fassohoz viszonyitva bizonyára.
Nem ovasod te a kormány plakátjait? Nem hallod mit mondanak párttársaid? Helytelen. Mert akkor nem égetnéd magad,és az országot/kormányodat a rinyával.

A vasút különösen sokat fejlődött, sikerült csökkenteni a menetidőket- némelyik vonalon már elértük újra a 60-as éveket.
kereső
Nagyon elfelejtődött- hogy ,jogok és kötelességek többnyire együtt járnak. Mig az emberek nagy részének mára már csak kötelességeik vannak, az úniós források haszonélvezőinek meg csak jogaik. Igy állnak ezek mindenhez- az Eu-hoz is. Adjátok a pénzt, hogy biztositsa a hatalmunk fenntartását- de ne pofázzatok bele a mi szuverén ,erős nemzetállamunk belügyeibe.Mert a diktatúra nem tűri.
Aki Én
Eva Kovacs, Jozsef Kiss a fészbuk két esze!
Sírok :(
Elképesztőn buták vagytok. Komolyan mondom, ez nem is lehet igaz.
Mary
@kereső: te Magyarországról írsz? Amiket leírtàl inkább màs országokra jellemző
Az Olaf 100 Eus pénz felhasználásàból 80 esetben visszaèlèseket talàlt, ezt nem mondja be a Tv1
Szetinted miért nem akar a fidesz az Európai Ügyészsèghez csatlakozni?
Amiket leírtál làttad is vagy csak olvastad?
Mit szólsz azokhoz az iskolákhoz, kórházakhoz ahol beàzik a plafon és nincs fűtés?
A kórházakban mèg kezet mosni sem.lehet a látogatóknak mert nincs szappan, se wc papìr
Tènyleg elhiszed, hogy a Lölő önszàntàból lett milliàrdos ?
A keleti pályaudvar ès a többi is egy szègyen, lepukkant, minden 100 éves mindenhol
Nincs semmi fejlődés, az utak minősègèt inkàbb ne is emlìtsük meg
A Korànyi kórhàz D èpületét èrdemes lenne megnèzned, mintha az 50 es évekbe jàrnánk
Gondolom nem.járrsz sokat külföldre, nem.látod a fejlődést, neked jó ez a lepukkant orszàg
1magyar
Ebben teljesen igaza van, csak a nép jólétre kellene költeni nem pazarlásokra, pld stadion és annak pazarló vonzatai stb.
kereső
@Mary: Igen. Magyarországról irok. Csak felidéztem , hogy mit ordit a nap minden percében a kormány =fideSS propagandája az ország arcába. Hátha a beléptetőkapus sikkasztó nem tudja. Merkelt meg azért idéztem, mert el voltak ájulva a dicsérettől, amely akár azt is jelentheti, hogy Magyarországnak már nincs szüksége a felzárkóztató pénzekre, hiszen minden régiója felzárkózott az Eu-s átlaghoz, a fejlesztést meg meg kell oldani a világbajnok gdp. eredményéből. Olvasd csak el az utolsó mondataimat.És akkor teljesen világos lesz előtted is!, hogy amit irtam, az a patyomkin falu propagandája-és nem a magyar valóság. Sokat járok külföldre, történetesen abba az országba, ahol plakátok ,meg Angyal dijak nélkül is a legmagasabb a születések száma Európában. Van viszont valós-és tényleges család-és gyermektámogatás.Kérlek olvasd el még egyszer amit irtam fentebb.
kokopelli
Fürtöske megint "belőttél" magadnak egy adagot?Tényleg nem könyöradomány lenne,ha teljesítenéteket az
EU-s normákat! Amennyiben nem,úgy ti degradáljátok le a pénzt a könyoradomány szintjére! Azt a pénzt lop-
játok amit "kifehérítve" a csókosok,és a Lölő félék ill. a családtagok lenyúlják a "Pate" tudomásával és és hasz-
nára!
Peller Anikó
Jogosultak vagyunk az Eus pénzekre is, ne pofázzatok bele. Az a mi pénzünk, azt teszünk vele amit akarunk. Azt nekünk adják, mert az jár nekem. Annyi stadiomot építek belőle amennyit akarok. Ti meg lófaszt kaptok belőle hülye birkák.
Qqberci
Tompi, az uniós pénz nem JÁR, hanem ADHATÓ...
Csizmás Kond
...uniós pénzek...azok a több milliárd értékek amiket a terroristák behajóztatására költenek ki számolja el és milyen címen...mert azok is uniós pénzek.
Eriksson
@Peller Anikó: Így igaz! Stadionokra lehet költeni, mert az kell! Viszont népjóléti kifizetésekre nem adható be pályázat.
Macskaszem
Nem könyöradomány, és mindössze a jogállami normákat kéne betartani cserébe. De ha nem megy...akkor kuss.
lusta
@Csizmás Kond: Jól látja drága sztrovacsek, a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk nem kiadja ilyesmire a pénzt, hanem a behajózott terroristák tejelnek nekik. Mecsoda különbség!
1magyar
@Eriksson: Ezt a kormányunk nem kifogásolja és publikálja mint a migrációt?
Peller Anikó
@Eriksson: Persze, hogy kell. Neki kell, egyedül neki kell, 140 ezer millióért egy stadiomot ide egyet másik töméntelen milliárdokért oda, jut már belőle külföldre is. Már annyi stadiomunk van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, csakhát a Dunát már elrekesztették a szlovákok előlünk, így már arra sem jók.

Egyébként nyugdíjakra például miért is kellene pályázatot kiírni? Mert az már kurvanagy baj lenne, hiszen minden pályázatot a szaros nyerne el. Mé? Tán nem szaros? De.
szép új világ
Amire Te jogosult vagy Tompika az egy rőf kötél.
Eriksson
@1magyar: Éppen kifogásolhatná.
Azért érdekes eljárás az unió részéről, hogy migrációra korlátlan fedezet van, a szegénység felszámolására pedig nincs.
Eriksson
@Peller Anikó: Amíg van beruházás, addig van munkalehetőség. Mindegy minek nevezzük: Stadion, templom, iskola, vagy valamely sportrendezvény. Vagy akármi.
Amíg munka van, addig tudnak nyugdíjat is fizetni.

Hogy ki a szaros, arra volna néhány tippem.
1magyar
@Eriksson: Ezért árulók az unió vezetői és az unió azt jelenti,hogy a saját népüket a saját földjükön teszik földönfutóvá és kiszolgáltatottá az idegen népeknek.
Minden normális, hazaszerető kormánynak ki kellene lépni belőle.
Eriksson
@1magyar: Valójában olyan feltételeket szabnak a volt szocialista országoknak, melyeknek azok soha nem fognak tudni megfelelni. Az unió éppenhogy nem segíti őket a felemelkedésben, hanem még olyan plusz feladatokat is rájuk sózna, ami még jobban elszegényít, s amelyhez történelmileg semmi közük.

A balkáni országok okulhatnának a mi példánkból, hogy mi fog történni velük, ha netalán Eu-s tagok lesznek. Nyugat-Európa összes szemete náluk fog landolni.
CsipkeRózsa
" Egy uniós intézmény számára sem megengedhető, hogy a politikai nyomásgyakorlás eszközeként tekintsen a fejlesztési forrásokra -"

Az uniós intézményt változtassuk meg egy országos intézményre, és megvan az itthoni eljárás:

Egy országos intézmény számára sem megengedhető, hogy a politikai nyomásgyakorlás eszközeként tekintsen a fejlesztési forrásokra.
Macskaszem
@Eriksson: Az, hogy fideszes gecik milliárdokat keresnek azon, hogy idehordatják Európa szarát, nem az unió bűne, hanem a fideszé.
Sámannus
Jogosultak vagyunk nagypofájú, de nem a maffia jogosult, hanem az ország. Te büdös hazudozó vagy amikor ezt elfelejted megosztani velünk.
Eriksson
@Macskaszem: Nem zavar, hogy én a balkáni országok esetleges Eu-s csatlakozásáról írtam?
simmering73
Arra vagytok ti jogosultak, hogy befogjátok a pofátokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.