Az áruház már reagált, ígérik, pontosabb tájékoztatást adnak a dolgozóknak.

Vakvezető kutyájával együtt küldtek ki egy látássérültet a kutyabarát IKEA étterméből Budapesten
Fotó: MTI/Rózsahegyi Tibor

Vakvezető kutyájával szeretett volna betérni az egyik budapesti IKEA éttermébe egy 34 éves férfi. Sándor azonban éhen maradt, mert egy túlbuzgó alkalmazott nem engedte be őket.

A férfi a Blikknek azt mesélte, párjával és kutyájukkal együtt akartak enni az áruház éttermében, amikor

kedvesen megálljt parancsolt nekik egy ott dolgozó hölgy, hiába mondták neki, hogy a vakvezető ebre más szabályok vonatkoznak, és a kutya papírjai is rendben voltak. 

Bár odahívhatták volna a felettesét, ehhez nem volt kedvük.

Az IKEA a Blikk megkeresésére elismerte, hogy téves döntést hozott az alkalmazott, akit pontosabban kellett volna tájékoztatniuk.

Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak

- olvasható az áruház közleményében.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Hát, igen. Az együttérzésre, a segítőkészségre pontosabb tájékoztatás kell manapság az embereknek.
Mert enélkül nincs meg a legtöbben. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
Hát, igen. Az együttérzésre, a segítőkészségre pontosabb tájékoztatás kell manapság az embereknek.
Mert enélkül nincs meg a legtöbben. :(
papa.49
@görbetükör: Az ,,alkalmazottat,, mikor küldik el ???
balos
@papa.49: Aki felvette és nem homályosította fel a feltételekről!Ilyenkor első a főnöki felelősség!Normális országban!
tulipan
Semmi különös! Helyzetkép Orbanisztánból!
jesz
Arról már nem is beszélve, hogy jobb helyen a vakvezető kutyusnak ingyen hoznak ételt, persze olyant, amit a gazdi javasol.

Aszongya: "kedvesen megálljt parancsolt nekik egy ott dolgozó hölgy"... akinek elképzelése sem volt arról, milyen is vakon élni...
nemkati
@jesz: Voltam a Láthatatlan Kiállításon. Ijesztő lehet az az élet. Aki nincs vele tisztában, nem is sejti, mennyi mindenben tudna nekik segíteni az, aki lát. És a látóknak nem nagy dolog, de a vakoknak óriási segítség lehet.
Málna
@tulipan: Szerintem is semmi különös. Egy ember tévedett, ennyi történt, nem lett baja senkinek.
tulipan
@Málna: Hiába is próbálod szépíteni! Emlékezz csak, a tegnapi Szinetár Dora eszmefuttatásra!! Ez, igenis pontos helyzetkép Orbanisztánból!
Málna
@tulipan: Nem próbálom szépíteni, csak tényszerűen nézem a dolgokat. Ti estek túlzásba már megint.
tulipan
@Málna: Hahahahaha!!! Ez a szokásos narancsnyik hablaty!!! Ezt nagyon betanultátok!!! Hahahaha
görbetükör
@Málna: Tévedett? Egy vak embert alázott meg! Ilyet nem tévedésből tesz az ember, hanem szemétségből!
(Vagy mert jobbikos)
namihami
T. Ikea Vezetés!
Baráti kérdésem csupán annyi, hogy (természetesen záros határidőn belül és a Cég kontójára) melyik osztályonfelüli étteremben kivánják vendégül látni a cikkben jelzett házaspárt? És ezt csak a dolog legminimálisabb elintézési módjának tartanám.
Málna
@görbetükör: Dehogy alázta meg. Csak a kutyát nem akarták beengedni, nem az embert.
Afra
@Eriksson: Te még a légynél is egyszerűbb vagy...
Afra
@Málna: Te mindig olyan vicces vagy...Ha ez veletek?Hm,málnácska?
Eriksson
@Afra: Aha! Mindig az a legcélravezetőbb.
namihami
@Málna: Annak az embernek az a kutya nemcsak egy szimpla kutya, de a társa, kisérője és majdnem a "" szeme"". Ennyi elég vagy bővebb magyarázat kellene?
Ferstén, undesztend, kapissi, rozumjes?
idppp
Ehhez nem kell semmiféle szabály, ez minden normális ember számára egyértelmű, hogy egy vak embert, és a segítő kutyáját minden további nélkül beengedem még egy vendéglőbe is! Az alkalmazott egy érzelem nélküli, lelketlen seggfej, feltehetően gonosz, viszont egyértelműen buta barom! Fideszes volt, lehet, hogy rajtuk kívül is vannak még hülyék ebben az országban, vagy ez jelen esetben nem pártfüggő?
Borsodi
Ebben a keresztény Országban ahol mindenki segít a másikon önzetlenül,mert ezt látjuk a miniszterünktől,minden honfi társunkon hajléktalanokon rokkantakon nyugdíjasokon,a világ miben országában mi adományozunk.Ez elképzelhetetlen hír Magyarországon .
www.youtube.com/watch?v=N3x0PCjDBmk
Eriksson
"kedvesen megálljt parancsolt nekik egy ott dolgozó hölgy, hiába mondták neki, hogy a vakvezető ebre más szabályok vonatkoznak, és a kutya papírjai is rendben voltak."
Ebből a olvasható ki, hogy semmi sértés nem történt, csupán a dolgozó nem ismerte a helyi szabályokat. Előfordul az ilyesmi.
Málna
@Afra: Ha velünk történik, akkor odakéretem a hölgy felettesét, és nem a Blikkhez szaladok. Már ha tényleg ott akarok enni.
görbetükör
@Málna: Ez kb. olyan, mintha az embert beengedik, de a botját nem, vagy az embert igen, de a kerekesszéke már nem. Menjen, ha tud!
Ha egyszer fogyatékos leszel, gondolj erre vissza, hogy nem téged aláznak!
Málna
@namihami: Másnak meg az egy kutya, aki elvileg nem mehet be az étterembe. Az alkalmazott nem tudta, hogy itt kivételt kell tennie. Érted?
Málna
@görbetükör: Nem olyan, mert a botok, kerekesszékek sehonnan nincsenek kitiltva, a kutyák viszont igen. Egyszerű tudatlanság volt a dolgozó részéről, semmi megalázó nem volt benne. Ha akarták volna az érintettek, akkor ott azonnal lehetett volna tisztázni a helyzetet.
Málna
@Eriksson: De ha így nézzük, akkor nincs min háborogni. Anélkül meg unalmas az élet, ugye...:-)
görbetükör
@Málna: Ma egy felnőtt ember ha nem tudja, hogy a vakvezető kutya milyen segítség, az ássa el magát.
Az együttérzés hiánya az, ami megaláz. Érzelmi fogyatékos vagy, ha nem érted!
Eriksson
@Málna: Nincs olyan dolog a világon, melybe nem tudna belekötni az arra hajlamos személy.
Málna
@görbetükör: Az alkalmazott csak tette a dolgát, be akart tartatni egy szabályt. Más kérdés, hogy rosszul tudta a szabályt. Ettől még simán együttérezhetett a kutya gazdájával, a kettő nem zárja ki egymást.
vacsi
@Málna: Ez az alkalmazott nem túlbuzgó volt, nem is tudatlan, hanem mocsok: jól esett a lelkének, ha megalázhat egy beteget! Hát, ez legyen a legnagyobb öröme az életben!
reagens
Olyan hihetetlenül érzékeny lett már a társadalom. Ideje lenne már a normálisokkal szembeni érzékenyítésnek!
görbetükör
@reagens: honnan tudod, hogy milyen a normális? :D
csak úgy....
@görbetükör: érzéketlent akart írni,ez a bimbó de nem volt benne biztos.
csak úgy....
@Málna: biztos vagy te abban,hogy túloz? én nem.
reagens
@görbetükör: Általában a reciprokát veszem az itteni hozzászólók nagy részének és így simán kijön!
namihami
@Málna: Akinek egy kiképzett, vakvezetésre betanított kutya ""csak egy kutya"", annak nem a kultúremberek között van a helye. A világ bármely országában (és most nem az Orbánnal összejáró haveri basikra gondolok) még csak egy ilyen ötlet is szentségtörésnek számít.
Ebben az országban egy réteg még mindig kb. 50 vagy több évvel van elmaradva a mások (fogyatékos) és a mássâgok (melegek, leszbik, stb.) elfogadásában.
görbetükör
@Málna: -11:42-re
Ha együtt érzett volna, esze ágában sincs a kutyát kitiltani.
Legfeljebb csak szánakozott - és ezzel együtt meg is alázott.
Én szívesen válaszolok a hozzászólásaidra, mert mindegyikből egyre jobban kiderül, hogy milyen cinikus, milyen magas lovon ülő vagy, akit úgy emeltek oda fel érdemtelenül. :)
tulipan
@Afra: Ahogy minden együgyű narancsnyik! - tegnap-19:47
Málna
@görbetükör: Végezte a munkáját, de attól még simán együttérezhetett a férfival. Senki nem fogja kirugatni magát együttérzésből.
Tudnál egyszer személyeskedés nélkül, csak a témára koncentrálva válaszolni nekem? Engem ugyan nem zavar, csak fura, hogy alázásról beszélsz, miközben te magad is folyamatosan ezzel próbálkozol.:-)
Málna
@namihami: Pedig az bizony akkor is kutya - és nem azt mondtam, hogy CSAK egy kutya - ha speciális kiképzést kapott. Ez tény. De hogy aki kutyának nevez egy szőrös, ugató négylábút, az nem fogadná el a másságot? Nem látom az összefüggést.
vacsi
@Málna: Egy vak embernek segítség kell: vagy fehér bot, ami jelzi, hogy vigyázni kell rá, vagy vakvezető kutya, ami segíti a mozgásában. Ha bármelyiktől megfosztják, az gonoszság! És sajnos, nagyon sok gonosz ember van!
Málna
@csak úgy...: Biztos nem lehetek benne, csak így gondolom. Ahogy azt sem tudhatom biztosan, hogy ti miért feltételezitek kapásból a legrosszabbat a másikról. De sejtésem azért van..-)
Málna
@vacsi: Nem fosztották meg a kutyájától, csak nem mehettek be az étterembe. Ha valaki rosszul tud valamit, az gonoszság lenne?
vacsi
@Málna: Mármint ki, és mit tudott rosszul? Pontosan tisztában volt a helyzettel a kis csaj, egyszerűen beteg lelkű, gonosz ember! Örömet okozott neki, hogy megalázhat egy szerencsétlen embert! Még akkor is, ha most ki akarják magyarázni!
Málna
@vacsi: A dolgozó, rosszul tudta a szabályokat. Nem tudta, hogy a segítő kutyák bemehetnek az étterembe. Nem értem, miért olyan elképzelhetetlen ez és miért a legrosszabbat feltételezed róla.
vacsi
@Málna: Szerintem kár ezen vitatkozni! Én ezt a nőt gonosznak látom, Te meg nem.
Afra
@Málna: Mit tudott rosszul?? Azt,amit tudnia kéne,ami a munkája része...Ez olyan alap,mint az 1x1...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.