A miniszter arról beszélt egy hete, hogy Karácsony Gergely megválasztása esetén nem lesz érvényes a Tarlós-Orbán megállapodás az ezermilliárdos fejlesztésekről.

Ilyen a magyar jogállam: a kormány nyugodtan kampányolhat

Csütörtökön elutasította a Nemzeti Választási Bizottság Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt kifogását. Az ellenzéki jelölt azért fordult az NVB-hez, mert Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy héttel korábban arra utalt, hogy nem lesz érvényes a Tarlós-Orbán-féle, ezermilliárdos fejlesztéseket tartalmazó, 15 pontos megállapodás, ha nem Tarlós István győz a választáson.

Karácsonyék szerint Gulyás ezzel a kijelentéssel beavatkozott a kampányba.

A kifogást az NVB 8:5 arányban elutasította. A cikk szerint Rádi Péter elnök azzal érvelt, hogy Gulyás jogszabályba foglalt kötelessége volt, hogy tájékoztassa az embereket arról, hogy nem lesz pénz, ha Karácsony lesz a főpolgármester. Az ellenzék delegáltjai támadták az érvelést, de végül leszavazták a beadványt.

Csütörtökön tárgyalt volna a Nemzeti Választási Bizottság egy másik ügyet is, hogy van-e átfedés Berki Krisztián és Tarlós István fideszes főpolgármester-jelöltek ajánlásai között. Az ügyet az NVB nem tűzte napirendre, csak az öt ellenzéki tag támogatta annak tárgyalását.

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hogy is van az a bizonyos "kettős mérce", ami ellen élénken tiltakozik a fidesz Brüsszelben? Vagy itthon természetes, ha az ő érdekeiket védik?
Igaz, nálunk a törvények mindenkire vonatkoznak. kivéve a "gyevi bírót", azaz Orbánt és a híveit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hogy is van az a bizonyos "kettős mérce", ami ellen élénken tiltakozik a fidesz Brüsszelben? Vagy itthon természetes, ha az ő érdekeiket védik?
Igaz, nálunk a törvények mindenkire vonatkoznak. kivéve a "gyevi bírót", azaz Orbánt és a híveit!
F_Viktor
"...Rádi Péter elnök azzal érvelt, hogy Gulyás jogszabályba foglalt kötelessége volt, hogy tájékoztassa az embereket arról, hogy nem lesz pénz, ha Karácsony lesz a főpolgármester. "

Vagyis már meg is szavazta a fityesz frakció, hogy pénzt csak tarlósnak ad a kormány?
rádi, nagy örömmel olvasnál ezt az új jogszabályt, lécci má' valami hivatkozást!
Lepényleső
Egyébiránt ez inkább hangzik tömeges megfélemlítésnek,amit a törvények elítélnek?
Ahol az emberek védelmében vannak a törvények,nem a diktátoroknak kénynek?
vitriol
Napnál világosabb: a fidesz nem bízik már a saját választóiban, de nem bízik az eddig jól bevált csalási trükkjeiben sem. Ezért most az emberek nyílt zsarolásához folyamodott!
RonaGyuri
érted Wazze a zsarolás, nem csak nem bűn, de egyenesen kötelesség! =))
F_Viktor
@Lepényleső: Írod:
"Egyébiránt ez inkább hangzik tömeges megfélemlítésnek,amit a törvények elítélnek?"

Összetéveszted Orbanisztánt egy demokratikus állammal.
Diktatúrában így működnek a dolgok, a diktátor diktál.
F_Viktor
@vitriol: Írod:
"...a fidesz nem bízik már a saját választóiban..."

Elgondolkodtak hova tűnt 1 millió szavazójuk.
nezelodo
Aztán majd halálra sértődnek, ha valaki lecseréli a kamu cégtáblát Fidesz Választási Iroda feliratúra, és feljelentik az igazmondót.
Borsodi
A fideszesek már felsőbb rendűnek képzelik magukat,lassan már nem is a földön járnak. Az biztos,hogy azt csinálnak amit nem szégyellenek, mert a törvény is védi őket.
Yoda69
Breki az ellenzéki szavazók megosztására kell a fideSSnek.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy valóban aktuális életkép

mozgalmat indított, pedig csak Őfenesége bunkóságáról tanúskodik


(24.p3k.hu/app/uploads/2019/09/69948924_10157374482711093_7097600376248991744_o-e1568274691162-1024x576.jpg)
Őfenesége maga tette közzé ezt a képet, melyen a „kolbászcsomagolásra kifejezetten alkalmatlan” papír alapon megjelent Mandiner-t reklámozza. S ahogy erről a média is beszámol nem sikertelenül: „a nemzeti szpáhik hanyatt-homlok pakolták ki közösségi oldalaikra lelkes Mandinertanulmányozásukat, hogy lássa a Főnök, igazodnak ők gyöngyen”!
Én nem vagyok olyan igényes, mint az elegemvan.blog szerzője, aki Bródy-t felhasználva: „Lesz majd talán, igen, lesz majd valaki, És tőlem is ezt kérdezi. Mit mondjak én akkor neki? Mit mondjak én?” sorolja a kérdéseket: „Szóval, srácok, ott a Mandinernél, mit mondtok az unokáitoknak, ha - Óklandból tört magyarsággal – megkérdezik negyven év múlva, hogy miért hagytátok, hogy így legyen?”, „Miért hagytátok, hogy közpénzből eszméletlenül gazdagodjanak Viktor által felemelt senkiházi oligarchák? Miért nem alakult ki középosztály? Hol voltatok ti, a polgári eszmék letéteményesei?” és „Miért überelte Viktor Herdert? ”! =))
Nem én csak meg kell kérdezzem, hogy ezek a derék „citoyenek” a kés és villa kezelésében is követik-e ennek a dagadt retardált törpének a bunkóságát?
Egyébként nem tudom, hogy olvasták-e, hogy újabban „hazánk az ő irányításával egyszerre gazdaságilag untermannokból álló német tartomány, politikailag orosz muzsik-provincia” – persze szlogenekben – az európai kultúra védelmezőjeként, sőt letéteményeseként – de legalább is meghatározójaként - tetszeleg! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.