Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin az intézkedések közül kiemelte a falusi csokot, amelynek célja, hogy növelje a vidék vonzerejét, megtartóerejét, és szintén ezt a célt szolgálják a bölcsődeépítések és az Esély otthon program is.

Utóbbiról elmondta, a program során bérlakásokat, önkormányzati lakásokat újítanak fel, amelyeket a fiatalok kedvezményesen tudnak kibérelni néhány évig, miközben félre tudnak tenni saját ingatlanra. A kezdeményezés a vidéki fiatalok otthonteremtését és családalapítását segíti.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásáról azt mondta, előzetesen egy év alatt 10 ezer igénylőre számítottak, ehhez képest 2,5 hónap alatt már több mint 13 ezer kérelem érkezett be.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is igényelhető az első házasok havi ötezer forintos adókedvezménye, amely a házasságkötést követően két évig jár. Ha pedig közben megszületik az első gyerek, akkor a családi adókedvezmény is igényelhető – tette hozzá az államtitkár.

Megjegyezte, hogy az év első felében nyolc százalékkal többen kötöttek házasságot, mint a múlt év azonos időszakában.

Novák Katalin kitért ara is, hogy szombaton az Európai mobilitási hét alkalmából várják a kisgyerekes családokat a Hősök terén és az Andrássy úton a "legszelídebb kismotorosok" felvonulására, amellyel szintén azt szeretnék bemutatni, hogy családban élni és gyereket nevelni jó.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Kovács Attila

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még nem tudhatjuk, de sejtjük, hogy milyen súlyos következményei lesznek az ajándékozásoknak pár év múlva. Ez így egyszerű, s a visszafizetése? Az is egyszerű lesz? Van ehhez bevétel, jövedelem? Választások előtt minden egyszerű a kormánynak, de utána az árokparton maradnak jó páran. A CSOK 1. brutálisan felnyomta az ingatlan- és albérleti árakat, ezzel lakhatási válságot hozott létre 2. brutálisan megtömte az ingatlanbefektetők és -forgalmazók zsebeit (nagy részben külföldiekét) 3. brutálisan szétszakította a magyar társadalmat. Ez a geci az ilyen ribiket szereti : uploads.disquscdn.com/images/ba6b166f08ac4299c50243931428854bd4db5d85f9dd66e026cb3ac1ac97a275.jpg?w=600&h=845
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@reagens: Jól van Gyagyás,,nyugi van..,,még a végén megüt a guta.:) :)
reagens
@Clavigo: Látod! Egyszer tesz az ember kivételt egy idiótával és az még egy egyszerű válaszra is képtelen. :-))))
A gazdád meg ne tudja pubika! :-) Hozd csak a proli fílinget! :-))))
Clavigo
@reagens: Shicarescu...:) :) Kis hülyém...:)XDDDD.:))))
reagens
@Clavigo: küzdjél haver. :-))))))))) még mosogató is lehetsz! :-)
Clavigo
@reagens: Kukabúvár és köpőcsésze,,,Két ilyen főállásban nem lehet rossz életed...:)XDDDD :) Ne erőlködj seggfej,,:) :)
Eladott Ország
@Mirabilis: Az egész csak egy nagy parasztvakítás. A vásárlóerőt tekintve már csak Bulgária van mögöttünk, de a trendeket figyelembe véve az sem sokáig. A multik milliárdos támogatása helyett, a kkv szektort kellene támogatni, tisztességes bért kellene fizetni, és a falun élhető életet kellene teremteni! Ez így egy lóf@sz!
uploads.disquscdn.com/images/f2d52ffa9199ab073dc9a31b56b061e2acaaefd7d39a272551e22ee26ad5838e.jpg?w=600&h=503

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.