A béremelés mellett az egészségügy közfinanszírozásának növelését követelte több száz orvos a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati budapesti nagygyűlésén, amelyet Elhalt ígéretek nyomában – párbeszéd a döntéshozókkal címmel hívott össze az érdekképviselet.

Kifütyülték, kiröhögték Orbán államtitkárait az orvosokFotó: Facebook/Magyar Orvosi Kamara

Éger István, a MOK elnöke azt mondta, hogy a nagygyűlés egy nyilvános segélykiáltás, hiszen

16 éve követelik, hogy a gyógyítás költségeit valós értékén finanszírozza az állam, illetve európai szinten rögzítsék az orvosok díjazását.

Szerinte a döntéshozók ma már nem hivatkozhatnak az ország nehéz gazdasági helyzetére.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egyaránt arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban milyen jelentős mértékű béremelések és fejlesztések történtek az egészségügyben. A hallgatóság többször hangot adott nemtetszésének.

A 24.hu tudósítása szerint Horváth Ildikó elcsukló hangon mesélt személyes történeteket. A jelen lévő orvosok között egyre inkább érzékelhető volt a türelmetlenség,

majd amikor az államtitkár az emberközpontú egészségügyről kezdett beszélni, a hallgatóság a nemtetszést kifejező és a szavazáskor nemet jelentő piros lapot mutatott fel.

Sőt előadásának több pontján ki is fütyülték a politikust.

Horváth Ildikó az Európai Uniós fejlesztési programokról is szeretett volna beszélni, de az orvosok leszavazták, hogy megmutassa az erről szóló adatokat.

Azt gondolom, akkor most itt abbahagyom

– fejezte be a politikus a beszédét, döntését tapssal jutalmazták.

Szalay-Bobrovniczky Vince az Orbán-kormányok döntéseit citálva emlegette fel a béremelést. A jelen lévő orvosok túlnyomó többsége lengette a piros lapot.

Amikor pedig a költségvetés egészségügyet érintő számairól kezdett beszélni, többen kinevették.

Az államtitkár időt kért, míg rendezik a bérek és a nyugdíjas egészségügyi dolgozók visszafoglalkoztatását, továbbá azt is belengette, hogy kivezetik a paraszolvenciát. Utóbbi azonban nem megy azonnal – magyarázta.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nocsak már nem tetszik az orvosoknak se a helyzet ???
Vajon miért is, mert csak a hazudozás, a mellébeszélés megy állandóan !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Gyurcsány a GDP 10,5%-át, ezek a beton karfográjukból megmaradó 7,5-öt!
.
+ hazaárulás!
papa.49
Nocsak már nem tetszik az orvosoknak se a helyzet ???
Vajon miért is, mert csak a hazudozás, a mellébeszélés megy állandóan !!!
Eladott Ország
Ötvös cirkusz után szabadon Orbán cirkusz Van Másik...
uploads.disquscdn.com/images/c23dd3d7c83a8223d1a4a9bcfaf90123ec1b35968a6bfeb45dc4fc2c8a213a55.jpg?w=600&h=445
Ejnye no,Bástya elvtársat már senki nem akarja kinevetni?
jesz
Éger amíg be van betonozva, addig fújolhatnak...
jesz
@Eladott Ország: körülbelül így röhögtem én is a kép láttán...
Clavigo
Éger Ner-társ ,meg a haverok segélykiáltottak...?? Gyurcsány m-elnök alatt még sztrájkkal fenyegetőzött ez a hulladék...Hol volt ez az Éger ( vagy kijafaszom ),,meg a jelenlévő haverok,stb-ik,,,Gyurcsány eü-reform kísérleténél,,, a Fekete Nővér által indított tiltakozás " hullámnál "...?? Fogynak a nővérek,,asszisztensek,,!!,...Szopjátok le Orbán apátokat. ( két segiiilykiáltás között )...Oszt jó napot.
Gauntlet
@Clavigo: na igen, szegény fekete ruhás nővérre senki nem figyelt, pedig a végén már a hídon osztogatott röplapokat. Ki is készült szegény.
Nessy
Ki lehet gúnyolni a "fekete ruhás nővért", de már akármilyen ruhás nővér jó lenne, amikor műtét után először kellene felkelni, amikor ágytálra van szükség, vagy egy szem fájdalom csillapítóra és még lehetne sorolni!
Talán a közösségi panasz áradat helyett a kedves jövendő paciensek is mellé álltak volna! A kollegákról nem is beszélve, akik lassan magukra maradnak, vagy elmennek árú feltöltőnek.
F_Viktor
@Clavigo: Írod:
"Gyurcsány m-elnök alatt még sztrájkkal fenyegetőzött ez a hulladék..."

Igazad van, de ha az orvosok, a szakszervezetek karba tett kézzel tapsolnak továbbra is a csútinak, akkor bizony a betegek még jobban fognak hullani.
Olvasd el @Nessy: (ma, 16:56) hozzászólását, nagy igazságokat ír.
justhpeter
Az orvosok elhitték azt a sok zagyvalékot amit ez a nemzeti-kleptokrata kormány eléjük borított ? Hihetetlen.
tulipan
@F_Viktor: Bizony, ennek a köpönyegforgató, Éger Ner-társnak a vezényletével az egészségügyiek - NEM csak az orvosok - teli torokból reklámozták a narancsos banda, a nekik szánt tökéletesen hazug, hülye hadóváját Gyurcsány minden rendelkezését, gondolkodás nélkül, csípőből megcáfolva, sőt fellázítva, ellenük a naiv, buta EMBEREKET! Nem tudom sajnálni őket, hogy azt kapják folyamatosan, 9 éve, ami megérdemeltek, ahogy a tanárok is, ha már értelmiségiként nem láttak át ezen a gonosz, pimasz narancsos hordán!!!
F_Viktor
@tulipan: Igen, orbán már 2006-ban is hazudott nekik is, mint pl. a MÁV vezetőinek, akik segítették átvenni a hatalmát, akik azt gondolták, hogy 2010 után Kánaán lesz az életük.
Sámannus
2008-ban kellett volna megszólalni, vagy legalább most elrebegni egy bocsikát.
lusta
@Sámannus: A MÁV vezetőinek kánaáni életük van.
Borsodi
De mindezek ellenére egyre jobban teljesítünk,minden téren az élvonalban vagyunk főleg a korrupcióval.
tulipan
@F_Viktor: MEG IS ÉRDEMLIK, AMIT KAPTAK!
F_Viktor
@tulipan: Megérdemelték, viszont a betegek rovására ment a hazugság és a fityesz iránti lojalitás.
És szerintem még egy ideig így is lesz. Mármint, hogy a betegek szívni fognak.
reagens
Újabb választási politikai performansz. Milyen lapokat lengettetek amikor Kóka Janiék kórházakat zártak be és ágyszámot csökkentettek?
Nessy
@reagens: No problem! Most "csak" osztályokat zárnak be, vonnak össze, és szüntetnek meg, illetve szüneteltetnek, létszám hiány miatt! Egyre hosszabb várólisták, már a járóbeteg ellátásban is! Természetesen hazánk nagyjainak ott a VIP ellátás, újgazdagéknak a magán praxis szolgáltatásai, a magán klinikák! Gerinc műtét? Lehet választani! Két év várakozás, vagy félmillió forint. és két hét! És ez nem performansz, ezek a tények! GDP arányos csökkenő egészségügyi költségvetés, kórházak egyre növekvő adósság állománya, hiányzó gyógyszerek stb. Át lehet csodás épületeket, ha nincsenek meg a tárgyi és személyi feltételek, akkor csak reklám és propaganda az egész!
tulipan
@reagens: A jogos követelés, az neked "performansz"? Akkor, áruld el, bár alig hiszem, van halvány fogalmad van,hogy szerinted 2010 óta, mégis mennyivel csökkentette ez a gazember pénznyelő horda, országosan az ágyszámot és a kórházak ellátását, a dolgozók fizetéséről nem is beszélve, te mocskos seggnyaló? Szerinteem akár még a fele is lehet! Én ugyan, személy szerint, EGYÁLTALÁN NEM sajnálom őket, mert csak azt kapták, amit Gyurcsány-kormány működésének, hosszan tartó, TELJES ELLEHETETLENÍTÉSÉVEL és a narancsos, erőszakos, hazug, CSŐCSELÉK banda, zöldségeinek, nagyhangú reklámozásával, az emberek átejtésével. maximálisan MEGÉRDEMELTEK!!!
whitout
Amíg az olasz újfasiszták éljenzik Orbán Viktort, addig a magyar orvosok véleménye SEMMIT nem számít !!!

Érzékeled ezt az álságos helyzetet?
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te narancsos seggnyaló, Fálfarok megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? rúzsos férfi ? napokig bujkáltál ? azt most Abortálsz ? agy nélkül, intelektualisan kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestoben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompaagyú,t röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti bányába lent ?
tulipan
@whitout: MEGÉRDEMLIK! Nem kellett volna bedőlni,ennek a primitív, hazug bandának, állítólag értelmiségiként!!!
whitout
ORBÁN VIKTOR HAZUG ÉS EMBERGYILKOS (János 8, 44)

Az Írek keményen nyomják a sátánistákkal szemben.
Kedvelem az íreket... nem, imádom őket!
Kemények, mint a vídia
És utálom a magyar primitív duhajt - bő szoknya, lemaszturbált bőrnyereg.
A lóbaszó magyarok...

CSAK A BUTA BUNKÓ FASSZOPÓK RAGADNAK BELE A BULLSHIT MÚLTBA - GECI FASISZTÁK!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Milyen lapokat lengettetek amikor Kóka Janiék kórházakat zártak be és ágyszámot csökkentettek?"

Tibi, tényleg voltak kórház bezárások gazdasági okokra hivatkozva, de anno mégsem hullott úgy a magyar ezekben az intézményekben, mint az orbáni érában.
Voltak orvosok, ápolónők, akik el tudták látni a betegeket.
Most se orvos, se ápolónő, csak a halálsor...
Ja, van ápoló, de orbánnál csak ilyenek jutnak a betegeknek:

"Újabb szörnyű kórházas videó: tolószékes beteget rugdos az ápoló"
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ujabb_szornyu_korhazas_video_apolo_toloszekes
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te narancsos seggnyaló, Fálfarok megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? rúzsos férfi ? napokig bujkáltál ? azt most Abortálsz ? agy nélkül, intelektualisan kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestoben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompaagyú,t röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti bányába lent ?
kokopelli
@tulipan: ...ennyi időt szántál egy agyatlan marhára? Egyszer válaszolni neki,"oszt annyi"!Mi újat írhat még?
Már az is szomorú,hogy valaki,aki valóban normális lehet(?),saját magát degradálja a legalsóbb szintre! Biztos-
tos megéri neki ezt a szellemi mélyrepülést tartani! Amennyiben a fideszt ez nem zavarja,úgy a szintjük azonos!
Amennyibe az itteni fizetett "fityiszkommentelők" is kommunikálnak vele,ők sem jobbak mint az agyatlan félfarok!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te állandó narancsos seggnyaló, ezért kellően szaros pofájú Félfarok? Há', má megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? rúzsos, kölnitől bűzló férfi ? Már, napokig bujkáltál ? azt most Abortálsz ? agy nélkül, intelektualisan kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? nálatok ott, Ploestoben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompaagyú,t röftelen - má igaszságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti bányába lent ?
Sámannus
El is sírhatták volna magukat Éger teljesítményén is.
tulipan
@kokopelli: Nem árt, ha tudja marhája, hogy figyelem, amint másokat is próbál baszkurálni! Csak, azt gyűjtöm össze, amit ez a tök sötét román kripli, "egy marék baniért" idefirkant! Ha nem lettek volna erdélyi rokonaim, azt se tudnám, mi a franc is is, az a "bani" ?
tulipan
@Sámannus: Nem látod, hogy ez az Éger a Fidesznek "teljesít"??
Sámannus
@tulipan: De látom. amikor még gördülő sztrájkot szerveztek Gaskóék, ő keresztbe teszünk úton-útfélen-nel kampányolt a pohosnak. Az agyatlan maguk ellen hangoltatta a politikát. Most is leveszi a kobakját úgy kalapozik a jutalomfalatokért. mindenfajta elgondolás nélkül. Azt hiszi, hogy a maffiát maga mellé tudja állítani ezzel. Ugyan akkora nulla mint a csinovnyikok, akiket kiröhögtek.
tulipan
@Sámannus: EZÉRT NULLA A KÉPVISELETÜK!
papa.49
@tulipan: Nem csak az orvosoké, a tanároké, és mávosoké is csak így hirtelenjében, mindenhová beszutyakolta a csuti az embereit akik csak pofáznak, de semmi valós megmozdulás nincs !!!
reagens
@Nessy: Gyurcsány alatt kórházakat zártak be. Az nem fájt?
tulipan
@reagens: A narancsos horda a 9 év alatt felére csökkentette a kórházak és a kórházi osztályok és ágyak, valamint személyzet számát!! A kórházak ellátásáról nem is beszélve!!! Ha esetleg Gyurcsány tized ennyit akart volna leépíteni a narancsos csőcseléketek, felgyújtotta volna, akár még a Parlamentet is!!
papa.49
@durbincs: Kórházban vagy már Lengyelországban ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.