A kormánnyal való közös építkezés, gyarapodás vagy az ellenzék kínálta háborúskodás, gyűlölet, harc között választhatnak az emberek október 13-án – közölte a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szombaton Szegeden.

Kósa a szegedieknek is elmagyarázta: rosszul járnak, ha nem a kormánypárti jelöltekre szavaznakFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kósa Lajos a Csongrád megyei jelöltek számára szervezett egyeztetést megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta, a közös cél, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagos fejlettségi szintje érje el az európai átlagot. Ez szinkronban van a miniszterelnök által kijelölt céllal, hogy az ország 2030-ra érje el az átlagos európai fejlettségi szintet – tette hozzá.

Ahhoz, hogy az ország a települések szintjén is felzárkózó pályára álljon összefogásra, együttműködésre van szükség. A Fidesz-KDNP ehhez támogatást ajánl

- közölte a politikus.

Az ellenzék arra kérte az embereket, hogy szavazzanak rájuk, mert akkor megdöntik Orbán Viktor rendszerét. Ez háborúskodást, gyűlöletet jelent, amiből azonban nem lehet építkezni

- hangsúlyozta Kósa Lajos.

A választási kampány első szakasza lezárult, a jelöltek személye véglegessé vált. Az ország négyötöde, mintegy 8 millió ember olyan településen lakik, ahol lehet Fidesz-KDNP jelöltre vagy a párt támogatta jelöltre szavazni – tudatta a politikus.

A kampányfőnök közölte, az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetében indul Fidesz-KDNP-s jelölt, míg az ellenzéki pártoknak összesen 158 polgármesterjelöltje van. A kormánypártok által támogatott független jelölteket is beleszámolva 1217 településen lesz Fidesz-KDNP-s induló, az ellenzéki oldal viszont mintegy háromszáz településen állított csak jelöltet. Hozzátette: Csongrád megye hatvan települése közül ötvenen indul Fidesz-KDNP-s jelölt.

Az ellenzék célja az volt, hogy minél több helyen valósuljon meg az egy az egyes felállás, vagyis a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben csak egy induló legyen, de csak a települések töredékén történt így, a fővárosi kerületek negyedében, a 23 megyei jogú városok közül is csak kettőben.

Gémes László, a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési listáját vezető politikus kifejtette, a megye a most záruló ciklusban fejlődő pályára állt.

A megyei önkormányzat feladata volt a térségbe érkező uniós fejlesztési források felhasználásának koordinálása. A megyében sikerült megteremteni az együttműködés kultúráját, az 58 érintett településen a polgármesterek meg tudták valósítani fejlesztési elképzeléseiket – hangsúlyozta a politikus.

A Fidesz-KDNP a következő ciklusban is erre készül, és ehhez szükség van az együttműködésre a kormányzattal – hangsúlyozta Gémes László.

Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független szegedi polgármesterjelölt úgy fogalmazott: új fejlődési pályára kell állítani a Tisza-parti város gazdaságát. Ehhez széles körű összefogásra van szükség a szegediekkel és a helyi vállalkozásokkal, valamint együttműködésre a kormánnyal.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó hangsúlyozta, programjának készítése során partnerséget tapasztalt a kormány és a Fidesz-KDNP részéről is.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Nálatok kósa b+ , aljasabb csőcseléket még nem látott ez az ország. Rohadjatok meg tetves brigantik, mindahányan vagytok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Ingerültek? Fenyegetnek? Pedig náluk a pakli összes ásza: állami pénz, média, bürokrácia, kubatov lista, bomber dzsekis kopaszok!
kereső
Csak azt tudnám, hogy mit keresett Szeged utcáin román rendszámmal a fehér furgon, amelyből kirakták a fidess kampányplakátjait . Mi a francért avatkoznak be a románok a magyar önkormányzati választásba? Vagy nem románok voltak, csak "nemzettestvéreink"?
tudode
Be kell fejezni amit főztek, aztán sutty a dutyi!!!
vacsi
A szegediek nem tudják, kit válasszanak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.