Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet, büszkék vagyunk a múltunkra, hagyományainkra, és úgy gondoljuk, hogy Magyarországon és Budapesten nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van a zsidó közösségnek – mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija vasárnap Budapesten, a közösség két új Duna menti zsinagógájának és két új tóratekercsének avatási ünnepségén.

Köves Slomó: Magyarországon ma a zsidó közösség biztonságban és nyugodalomban élhet

Fotó: Köves Slomó / Facebook

"A mai nap történelem" – mondta a rabbi az eseménynek otthont adó Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműnél. Hozzátette: tudomása szerint soha, de a holokauszt óta biztosan nem volt még Budapesten olyan esemény, amelynek keretében egy nap két tóratekercset is ünnepélyesen befejeztek és két új közösségi központot is átadtak. "A tóra befejezése, az utolsó betűk beírása saját kézzel mindig örömesemény, de itt Budapesten különösen nagy örömünnep" – fogalmazott Köves Slomó.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár köszöntőbeszédében elmondta, számára személyesen is jelentős a Duna-parti emlékmű, mert pótolja az emlékeket.

A vasárnapi eseménysorozat a közösség szentendrei és lipótvárosi imahelyeinek átadásával folytatódik, amelyet avatóünnepségek és a zsinagógák új tóratekercseinek elhelyezése kísér.

MTI

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem értem, hol tenyésztik ezeket a mindent kimagyarázó, Köves-féle művészeket, akik ilyen vállalhatatlan ügyekben is szükségét érzik annak, hogy a hatalom mundérjának soha nem volt becsületét védjék. Jó, tudom, akinek a kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó üzemét 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással támogatja az állami Eximbank, annak kutyakötelessége ilyen pofátlan disznóságokat hangoztatni. Ugyanis Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, a fidesz és külön Hollik István lelkes támogatója. Márpedig Köves Slomó – aki érthetetlen okokból meg szokott sértődni ha Orbán udvari zsidójának nevezik. Nem, egyáltalán nem kötelesség együttműködni a mindenkori hatalommal. Különösen egy olyan országban, zsidó vezetőként gyalázatos ezt tenni, ahol a kormány által meghirdetett, antiszemitizmus elleni zéró tolerancia ellenére európai csúcson dühöng az antiszemitizmus. Nem, az egyháznak a híveivel kötelessége együttműködni, és tiltakoznia lenne kötelező az ordas eszméket, idegengyűlöletet, intoleranciát, agresszivitást hirdető kormánnyal szemben. A rabbi úr ezt nyilván nem érheti, hiszen mit számítanak az erkölcsök, amikor dől a pénz. Nem igaz?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@azösszeskibanévfoglalt: fideszes papnövendék típus?
reagens
@csak úgy...: Kivételesen megtisztellek egy válasszal!
Mi lenne, ha csöppet összekapnád magad és írnál valami értelmeset, vagy humorosat? Nem hosszút, na csak lássam! :-)))))))))))))))))))))))))))))
Egyszerű vagy, mint a faék és ez lejön minden erőlködésedből! :-))))))))))))))))))))
Erőlködj sanyika! :-))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
@reagens: szótagold neki,ha úgy érzed,hogy ö a bimbó ...,:) tibim,te maradsz egy lefosott kilóméterkö az életünkben,több semmi.
csak úgy....
@reagens: tiszteld meg a rokonságod magaddal ,-te közönség nélkül egy 0/nix ,
mondhatnám úgy is,hogy te vagy az orbán viktor leg butább katonája ,éljen-éljen a nemzet...
Rockxy
komoj veszéjbe került a magyar antiszemitizmusosság a kinyilatkoztatásod mijatt somlókám!
milesszígy velünk somlókám?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.