Szándékos, ellenzéket támogató politikai kampányfogásnak minősítette a Miniszterelnökség, hogy a birtokunkban lévő tervezet alapján megírtuk, milyen terv merült fel az állami bérlakásokkal kapcsolatban. Szerintük ez csak álhír, és a kormány ilyen döntést nem hozott. Tényleg nem, pont azt írtuk meg, hogy a javaslat még titkos, javában dolgoznak rajta - amit így idő előtt nyilvánosságra hoztunk.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@verőce21: Honnan tudod, csak nem gulyás gergelytől balfasz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Hát megáll az eszem, komolyan mondom...hogy van ezeknek pofájuk itt rinyálni. Az egész orbáni ellenzékiség arról szólt 2002-2010. között, hogy a híveik folyamatosan szimatoltak és szivárogtattak...nem volt olyan szaktárca-, vagy kormányzati ötlet, kezdeményezés, melyet végig tudtak volna vinni, mert aljas módon ízekre szedték, ellehetetlenítették még azt is, hogy társadalmi vitára bocsássa a szakterület. Még népszavazási kezdeményezéstől sem riadtak vissza büdös 300 forintos vizitdíj miatt. Most meg miattuk rohad az egészségügy.
Ilyenkor érzem azt, hogy a Gulyás-féléknek nincs bocsánat, azért, hogy ilyen cinikusan, moslék személyiséggel ki mer állni és szítani az indulatokat a sajtó (ráadásul inkább mondhatni, hogy szaksajtó, mint politikai) ellen.
verőce21
Valóban álhír ez a "visszavételi terv", mint ahogy a cikkben is áll! De rémhírkeltésnek, indulatok felkorbácsolásának, sőt gumicsontnak éppen megteszi.
Macskaszem
@verőce21: Honnan tudod, csak nem gulyás gergelytől balfasz?
verőce21
@Klubtag: A 300 Ft-os vizitdíjból több kára volt az "ingyenes" eü.-nek, mint haszna! Mind anyagilag, a megnőtt admin. miatt, mind pedig erkölcsileg.
Aki Én
@Macskaszem: Azt nem tudja, de nyaloncként csak erre képes.
Klubtag
@verőce21: ...lehet, hogy abban a közegben, ahol te mozogsz ezt tapasztaltad és viszont mást. Miután rendszeresen kell járnom kontrollra (két havonta) és gyógyszerfelírásra is szükségem van - rendre adtam bizonyos időközönként hálapénzt. Mikor abban rövid időben, míg a vizitdíj élt ugyanúgy megkíséreltem, visszautasították. Úgy, hogy nekem az erkölcsi kárról külön véleményem van. A megnövekedett adminisztrációról meg egyáltalán nem esett szó, pedig elég közvetlen és bizalmas a kapcsolatunk a mai napig.
Aki Én
@verőce21: 12:25 Ez hazugság. Egyébként a magánba kényszerített betegegek, az éves várakozás, meg az évi tízezer lerobbant eü miatt bekövetkezett haláleset erkölcsileg rendben van, mi?
Tudjuk, hogy buta seggnyaló vagy, miért bizonygatod folyton? Tudjuk, hogy erkölcsös igazmagyarként a fidesz képtelen átütni az ingerküszöbödet.
verőce21
@Klubtag: (12:38) Konkrétan veszteséges volt a vizitdíj fizettetés a kórházakban és rendelőintézetekben! A háziorvosi praxisokban jelentett némi pluszbevételt, amit később kompenzáltak.
De a "hálapénzzel" ezek szerint te (is) elrontottad az egészségügyi ellátás rendszerét. :)
verőce21
@Aki Én: Az a hazugság, amiket te feltételezgetsz, Gyengeelméjű!
Legalább lenne egy igaz félmondatod, de így sajnos vitára alkalmalan vagy. :)
azösszeskibanévfoglalt
"A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban. A kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot"
vagyis igaz
Klubtag
@verőce21: ad.1. nem tudok olyan kimutatás(ok)ról, hogy a kórházi ellátás e miatt lett volna veszteséges, ott ráadásul mások is voltak a tarifák, úgy, hogy ne keverjük...
ad.2. én nem elrontottam, hanem a megoldatlan helyzet miatt elfogadtam az egyébként helytelen gyakorlatot, de előre nem vásároltam megkülönböztetett ellátást, "összeköttetésem" sem volt ilyesmihez.
Persze abban a két időpontban (1998-ban és 2006-ban), mikor a két infarktusom meglátogatott, még nem volt halálfélelmem a kórházba való bekerülés miatt...:o)))
Aki Én
,,Bérházból kormányépület vagy hotel"
,,Csakhogy az elmúlt években rendre azt láttuk, hogy a „nemzetgazdaságra” hivatkozva adott kedvezmények azt jelentették, hogy kormányközeli csókosok kapnak zöld utat befektetéseikhez. Ennek egyik látványos és a javaslattal tanulságosan egybecsengő példája az ingatlanbiznisz területéről az volt, amikor ugyancsak a műemléki besorolásra tekintettel egy olyan, Vörösmarty tér szomszédságában fekvő épülettömböt nyilvánítottak kiemelt jelentőségű beruházássá, amelyből Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cége épít sokcsillagos luxushotelt."
,,az egyik legfőbb kérdés az: vajon mi a garancia arra, hogy a törvénymódosításnak köszönhetően csont nélkül visszavett, a rendberakásuk után vagyonokat érő állami ingatlanok nem a NER-közeli személyeknél landolnak-e, nem számukra jelent-e majd óriási üzleti lehetőséget ez az „egyéb célú hasznosítás” vagy a turisztikai-kereskedelmi hasznosítás.

Ez erősen hasonlít arra a hvg.hu által feltárt megoldásra, amikor a Vár egyik ugyancsak patinás épületében található önkormányzati bérlakásokban alakított ki exkluzív hotelt az Orbán Ráhellel jó viszonyt ápoló Zsidai Roy. Az épület jelentős befektetést igénylő átalakításával extrém árréssel hasznosítja a szálláshellyé konvertált közvagyont. Arról nem is beszélve, hogy semmi nem zárja ki azt sem, hogy ezeket az bérlőktől visszaszerzett, legjobb helyeken lévő állami ingatlanokat később ugyanilyen jogi huszárvágással értékesítsék is."
verőce21
@Klubtag: (13:02) Mindenhol egységesen 300 Ft volt a vizitdíj! Senki nem írta azt, hogy a "kórházi", vagy eü. ellátás a vizitdíjtól volt veszteséges!
De konkrétan, a 300 Ft vizitdíj szedése, - szemben a vele járó adminisztráció, nyomtatás, könyvelési tételek, elszámolás, kontírozás, stb. -, veszteséges tevékenység volt az intézmények számára!
Ezt bármelyik eü. könyvelésben elmondják neked, ha érdekel.
Úgyhogy Te ne keverd a dolgokat!
kereső
Ha már ennyire "kirohant" GG- akkor a lehozott információ igaz. Máskülönben nem cáfolna ezerrel a kancellária miniszter.
És még egy nagyon árulkodó dolog ezzel a kirohánnal kapcsolatban: Miért is belekeverni az ellenzéket? A HVG független hetilap, és on-line portál. Nem az ellenzéktől függ, hogy mit közöl -és mit nem, nem az mondja meg!!! Ezt ugye a kormány vezető minisztere el sem tudja képzelni- csak úgy ahogyan a kormányzati média működik.
kokopelli
@Klubtag: a vizitdíj a németektől índult,ahol 100%-ig bejött! Egy év alatt eltümtek a várószobákból a "betegek"
(Főleg hétfőn!!!) Érdekes,hogy a narancsosok még azt is el tudták baxni!
Klubtag
@verőce21:...igazad van, nem keverem...főleg azért, mert ez csak egy szemléletes példa lett volna, nem a lényegi mondanivalóm...miszerint..."...hogy van ezeknek pofájuk itt rinyálni. Az egész orbáni ellenzékiség arról szólt 2002-2010. között, hogy a híveik folyamatosan szimatoltak és szivárogtattak...nem volt olyan szaktárca-, vagy kormányzati ötlet, kezdeményezés, melyet végig tudtak volna vinni, mert aljas módon ízekre szedték, ellehetetlenítették még azt is, hogy társadalmi vitára bocsássa a szakterület. Még népszavazási kezdeményezéstől sem riadtak vissza büdös 300 forintos vizitdíj miatt. Most meg miattuk rohad az egészségügy."
Ezen a meggyőződésemen pedig a korábbi kitérő mitsem változtatott.
Aki Én
@verőce IQ 21: Hazudsz! Nem volt veszteséges. Az adminisztráció csak egy részét vitte el a bevételeknek.
Jellemző, hogy mondjuk a hazug konzultációk adminisztrációs díjáért, meg úgy általában a sok milliárdos költsége miatt nem aggódsz. Pedig annak haszna semmi, költsége óriási.
Tények:
A vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése után egy évvel kevesebben mentek orvoshoz, kevesebb gyógyszer fogyott és az egészségbiztosító 2007-ben először nem volt veszteséges. Volt olyan kórház, ami a befolyt díjból új ágyakat és egyéb eszközöket vásárolt.
A felnőtt háziorvosi praxisokban 20-25 százalékkal csökkent a forgalom. A vizitdíjmentes gyermekorvosi praxisokban ezzel szemben mindössze 1 százalék volt a csökkenés. 2007 első 8 hónapjában 2 millióval kevesebb volt a fekvőbeteg ellátásban az ápolási napok száma, mint korábban. Jelentősen csökkent a gyógyszerforgalom, és havi egymillió vénnyel kevesebbet váltottak ki, ami főként a vizitdíjnak volt köszönhető.
Szóval sok előnye mellett megint sikerült a hátrányáról beszélni, azt is jócskán eltúlozva.
kokopelli
@Aki Én: ..azért csodálkoztam a végeredmény fideszes állításánál!Miért lenne a magyaroknál más eredmény
mint a németeknél! Ott az első 7-napért a kórházban is kellett fizetni!Igaz hogy nem ismerik a "hálapénzt"!! Csak
max.1-2€ a nővérkék (emeleti) kávéskasszájába elbocsájtáskor!
verőce21
@Aki Én: Sok volt a rendszerben a kivételezés. Sokaknak megengedte a díjfizetés elengedését - különböző címeken.
Már csak ezért is igazságtalan volt a rendszer, amit könnyű szívvel engedtek el az intézmények is. Dacára annak a sok "előnynek", amiket felhozol.
De összességében veszteséges tevékenység volt a rendszerre nézve. Nem csoda, hogy 83%-os volt a szavazati támogatása az eltörlésének!
Végülis ellentmondásba kerültél itt is önmagad állításával.
Aki Én
@verőce IQ 21: Szerinted mi, átlag emberek mennyit tudtunk akkor a rendszerről, mennyire volt képben bárki, hogy milyen előnyei vannak, ha vannak? Persze, hogy mindent ellenzünk, ahol fizetni kell.
Szerinted milyen részvétel és eredmény születne az Áfa eltörlését érintő népszavazáson?
kokopelli
...nekünk rontott a Gulyás!?...csak nem a szabadalmaztatott "Gulyás-ágyú"-jával ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.