Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István – harmadik ciklusára készülő – főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Önkormányzati választás: Tarlós megint Karácsonyt ekézte

Tarlós István azt mondta, hogy Karácsony Gergely mindig másról beszél, mint amiről a főpolgármesterség szól, úgy tesz, mintha miniszterelnök- és parlamenti választás lenne.

Állandóan állami kompetenciákat emleget, ahol semmilyen mozgástere nincsen: például stadionépítések pénzét ígéri oda kórházaknak, miközben ez a pénz soha nem kerülne hozzá, és ezeket az egészségügyi intézményeket hét éve az állam "elvitte" az egész országban – mutatott rá a főpolgármester, megjegyezve, hogy ő volt az egyetlen városvezető, aki akkor nem írta alá az ezzel kapcsolatos megállapodást.

Hozzátette: Karácsony Gergely egyáltalán nem ismeri a költségvetést, nincs tisztában azzal, hogy a működési költségvetés mit tesz lehetővé, az utóbbi napok ingyenességről szóló ígéretei pedig már a kétségbeesés jelének tűnnek.

Tarlós István kábításnak, blöffnek minősítette ezeket az osztogatásról szóló ígéreteket, amelyeket nem lehet komolyan venni, hasonlóak Horváth Csaba 2010-es ingyenesség ígéreteihez, és politikai értelemben "kicsit korrupciós kísérletek" a szavazatokért.

A főpolgármester kijelentette: ő azt ígéri, amit reálisan be lehet tartani, a kampányban is arról beszél, hogy mit csináltak meg eddig és mit készítettek elő megvalósításra.

Karácsony Gergely, aki öt éve Zugló polgármestere, egy árva szót nem mond a kerületéről. Ha valaki nem mutatja be hitelesen a saját teljesítményét, akkor ott valami takargatnivalója van – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy Karácsony Gergely nem járt be a Fővárosi Közgyűlésbe, a bizottsági ülésekre, valamint nem mondott igazat a patkányirtás és a parkolás ügyében sem.

Tarlós István szólt arról is, hogy Karácsony Gergely "igazából nem akar" vitatkozni, szeretné azt a látszatot kelteni, de a vita feltételeit nem is érinti. Esze ágában sincs Puzsér Róbert főpolgármester-jelölttel egy éles vitát lefolytatni – mondta.

Tarlós István a kormány és a főpolgármester együttműködéséről szólva úgy fogalmazott, itt nem arról van szó, hogy szeressem, vagy jóban legyek a kormánnyal, hanem arról: "tudjak addig a határig együttműködni, hogy ne égessek fel minden hidat, és ezzel ne okozzak kárt a városnak".

Én nem valamelyik párt érdekében vagy kedvéért szeretném vezetni és vezetem a várost, hanem azért, mert ős budapesti vagyok, szeretem, ismerem Budapestet, és értem ezt a munkát, tudom, hogy mi a főpolgármester dolga – mondta.

A fejlesztésekről szólva a főpolgármester közölte, hogy a közfejlesztési tanácsban elfogadták és megvan a fedezet például, a Lánchíd és környékének felújítására, a BKV további nagyarányú járműcseréire, a Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítésére, a nagyszabású kerékpáros fejlesztésekre, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítésére. Továbbá elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése, folytatódnak az árvízvédelemi beruházások.

Ezeken kívül foglalkozni szándékoznak a klímavédelemmel, a fővárosnak van részletes klímastratégiája és zöldinfrastruktúra-fejlesztési programja. Továbbá fokozni akarjuk a hajléktalanellátással kapcsolatos problémák megoldását, ezen a Belügyminisztériummal együttműködve dolgozunk – mondta.

Tarlós István a műsorban kitért Karácsony Gergely – "Vegyük vissza Budapestet! című – plakátjára is, hogy Demszky Gábort próbálja utánozni Karácsony Gergely, aki a volt szabad demokrata főpolgármester jelszavait is használja "kicsit átfordítva": a tettek embere helyett ő most a megoldó ember. Továbbá Demszky Gábor körének legszélsőségesebb tagjai a nyílt utcán kampányolnak Karácsony Gergely mellett. Így el lehet gondolkozni azon, hogy kik is akarják visszavenni Budapestet – vetette fel Tarlós István.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
Nyugdíjba kéne menni főpogácsa etás !
Ez a manus 71 éves ,mé nem kűditek el nyugdíjba a p... ba ?
nezelodo
@Fantomasz: Nagyon becsípődött neki Karácsony, már nyugodtan lehet pszichés roham sorozatnak is tekinteni. Ennyire félti a kenyerét, vagy ennyire befenyítették, arra az esetre ha elbukná szolgai hivatalát?
Fantomasz
@nezelodo: Én szerintem attól tartanak hogy ki van vénhedve és túlvállalja magát , tömegesen azon a véleményen vannak
hogy jöjjenek a fiatalok ,legyen egy új kezdet ,itt az idő . Bár én a Karácsony munkásságát nem ismerem jól de egy szavát sem hiszem el ennek a szélhámos társaságnak amit róla mondanak .
Fantomasz
@nezelodo: A tarlósban már nincsen 5 év az tisztán látszik .
ila51
más a feleségéről nem beszél annyit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.