Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – közölte a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

Cáfol és vádaskodik a kormány – nem vennék vissza a bérlakásokat

A Miniszterelnökség hétfői közleményében azt írta: "a DK-tól a Jobbikig terjedő koalícióhoz a hvg.hu is csatlakozott".

A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban – közölték.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta, a kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot.

A közlemény szerint a hvg.hu tisztességtelen politikai szándékát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cikk megjelenését megelőzően, az újságírói etika legalapvetőbb szabályait figyelmen kívül hagyva meg sem kereste a Miniszterelnökséget.

Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására – olvasható a közleményben.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében. A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap.

A közleményre a HVG szerkesztősége azt reagálta: "A vagyont kezelő MNV Zrt.-t már múlt héten megkerestük, még csak nem is reagáltak kérdéseinkre.

A cikk megjelenésével egyidőben kerestük meg a Miniszterelnökséget is, amely szintén nem válaszolt közvetlenül a birtokunkban lévő dokumentum alapján feltett, részletes kérdéssorra, helyette közleményt adtak ki az MTI-n keresztül. ... Ahogy cikkünkben kifejezetten így is írtuk, hogy a tervezet még ezután kerülhet a kormány elé, majd ha rábólint, akkor a parlament elé."

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tagadhatják, de az ilyenek rendszerint bejönnek. Ráadásul meg kell nézni mondjuk éppen az Andrássy úti tendenciát, kik és miket szereznek meg. Nem lenne meglepő lépés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Sz@r ügy, hogy éppen választás előtt derült ki, ez nagyot lendít Taplópistán a "kifelé" irányba.
Aki Én
Tagadhatják, de az ilyenek rendszerint bejönnek. Ráadásul meg kell nézni mondjuk éppen az Andrássy úti tendenciát, kik és miket szereznek meg. Nem lenne meglepő lépés.
Ludmilla
@Aki Én: meg is lépik a választások után azonnal
Eladott Ország
Zsoltika, Zsoltika,- havi 32 ezerért bérel önkormányzati lakást a Várban- hát már benned sem lehet megbízni? Vagy netán gyarló és esendő vagy? Megirigyelted a Palkovics és a Habsburg főnemes ügyességét, aki szintén, egy Ózdi 35 négyzetméteres lakás áráért éldegél a várban? Nehogy már neked is ne legyen rá lehetőséged! Ami jár az jár. A te szavad járását használva, "el mész te a jó büdös francba, azzal a nagy lópofáddal, te lopós, sunyi, csaló, szemtelen alak".
uploads.disquscdn.com/images/08c172adaee3e2689c1c1635c4f376286b1635e8d3961c141ab6c41d76f866fa.png?w=600&h=668
uploads.disquscdn.com/images/45586369ef711f96f2923924e9edd10f16781426ca5820c24ea0ec6b47fa3cdb.jpg?w=600&h=254
reagens
Ez aztán az újságírás! Kérdezünk- nem válaszolnak- kitalálunk valami hülyeséget és leírjuk!
Na ez aztán a független sajtó! :-))))))))))))))))))) A valóságtól független!
Qqberci
Amit ekkora hévvel tagadnak, az biztos igaz.

"Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel"
Akkor talán először abba lehetne hagyni a migránsozást meg a Sorosozást...
Aki Én
@reagens a Shikari csicska: Van itt válasz mindenre, csak megint hazaárulóként tetszelegsz.

,,Bérházból kormányépület vagy hotel"
,,Csakhogy az elmúlt években rendre azt láttuk, hogy a „nemzetgazdaságra” hivatkozva adott kedvezmények azt jelentették, hogy kormányközeli csókosok kapnak zöld utat befektetéseikhez. Ennek egyik látványos és a javaslattal tanulságosan egybecsengő példája az ingatlanbiznisz területéről az volt, amikor ugyancsak a műemléki besorolásra tekintettel egy olyan, Vörösmarty tér szomszédságában fekvő épülettömböt nyilvánítottak kiemelt jelentőségű beruházássá, amelyből Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cége épít sokcsillagos luxushotelt."
,,az egyik legfőbb kérdés az: vajon mi a garancia arra, hogy a törvénymódosításnak köszönhetően csont nélkül visszavett, a rendberakásuk után vagyonokat érő állami ingatlanok nem a NER-közeli személyeknél landolnak-e, nem számukra jelent-e majd óriási üzleti lehetőséget ez az „egyéb célú hasznosítás” vagy a turisztikai-kereskedelmi hasznosítás.

Ez erősen hasonlít arra a hvg.hu által feltárt megoldásra, amikor a Vár egyik ugyancsak patinás épületében található önkormányzati bérlakásokban alakított ki exkluzív hotelt az Orbán Ráhellel jó viszonyt ápoló Zsidai Roy. Az épület jelentős befektetést igénylő átalakításával extrém árréssel hasznosítja a szálláshellyé konvertált közvagyont. Arról nem is beszélve, hogy semmi nem zárja ki azt sem, hogy ezeket az bérlőktől visszaszerzett, legjobb helyeken lévő állami ingatlanokat később ugyanilyen jogi huszárvágással értékesítsék is."
Yoda69
Mocskos fideSS. Nem eleg hogy 30 ezer magyar csaladot raktak utcara gyerekestol, idos nyugdijas embereket rugtak ki lakasukbol, de meg mozgaskeptelen embereket is kiturtak vagyonukbol, most pedig a berlakasokra faj a foguk, hogy luxus hotelle alakitsak oket, amit a nemzethy vejko uzemeltett extra profittal.
Ezeknek aztan van bor a pofajujkon. Remelem jovo honapban a Budapestiek megmutatjak hogy nem kernek beloluk tobbe.
tudode
A halálbüntetésen kívül mindenre képesek
.
------Orbán Viktor: vissza akarjuk kapni a jogot a halálbüntetés bevezetésére
.
kormanyvaltas.hu/2015/05/08/orban-viktor-vissza-akarjuk-kapni-a-jogot-a-halalbuntetes-bevezetesere/
.
Ezek után bármire képes ez a szekta!!!
CsipkeRózsa
A kormány és az összes szóvivő ne mondogassa, hogy előbb kérdezzék meg őket, hiszen megkérdezték és szokás szerint nem válaszoltak.
Lepényleső
Aki némileg korlátozott a józanságban,az ezt el is hiszi?
Rockxy
nemvennék vissza csak fájrá a zápfoguk
nezelodo
Tagadják, szóval igaz. Megtanulhattuk volna már, milyen az amikor szemérmetlenül hazudnak! Ilyen.
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Ez aztán az újságírás! Kérdezünk- nem válaszolnak..."

A pesti stricik, az origo, s a többi közpénzen tenyéren hordott undormányok bizony nem szoktak kérdezni, csak hazudoznak éjjel és nappal 7/24-ben!
reagens
@F_Viktor: Kiadta a sámánod az utasítást, ma mit kell gyűlölködnöd?
Thi utye nem matyar törs lenni? :-))))))))))))))))))))))))
Csak hogy értse egy kívülálló antimagyar is! :-))))))))))))))))))))))
Aki Én
@reagens a buta Shikari: Te valószínűleg magyar vagy, legalábbis a te értelmezésedben. Nekünk gondolkodóknak az nem magyar, aki hazaáruló, korrupt, hazug hatalmat istenít, ezzel maga is hazaárulóvá válik.
Egy biztos: szar ember vagy!
F_Viktor
@reagens: Görényke, ha lenne sámánom, akkor azt mondaná, harapjam le a fejedet :-)))
Faszkalap, neked az a magyar aki Magyarországon él és minden nap elárulja a hazáját, aki a népnyomorító szekerét tolja vakon?
Nagy barom vagy Tibi! De még szüksége van az ellenzéknek rád, ezért csak csacsogj tovább!
reagens
@F_Viktor: Nem értheni matyar? Usgyi haza, migráncs! :-))))))))))))
F_Viktor
@reagens: Faszfej, ezért küldött ide kubatov, hogy ország bohóca legyél, vagy már náluk is megbuktál, mint szopófantom? :-))
reagens
@F_Viktor: sanyika! Kezeltesd magad bár a deveneráció csúnyán elbánt veled! :-)))))))
F_Viktor
@reagens: Az, "deveneráció", nálad diszlexia, te nagyon ökör! :-)))
reagens
@F_Viktor: Magasan hordod az orrod kis zsiráf! :-)))))))))))
F_Viktor
@reagens: Szerinted nincs mire magasan hordanom at orromat, mikor mindenből szarul jössz ki, mikor csak neked csak a felmosórongy szerep jut? :-))
Annak ellenére, hogy te vagy a szopófantom, mindenki csak szopat Tibi :-DD
reagens
@F_Viktor: A magasan hordottból is csak takony jön nyomi! :-))))))))))
F_Viktor
@reagens: Tibi, te szopófantom, biztosan tudod, te pippantod ki minden nap :-))))
reagens
@F_Viktor: Tudod! :-))))))))))))))))))))
reagens
@F_Viktor: Tudod taknyos! :-)))))))))))
Hiába vergődsz nyomi! :-)))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.