Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul egyesítse a szociális és az egészségügyi bértáblát.

LMP: a kormány becsapta a szociális ágazat dolgozóit

Ungár Péter országgyűlési képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: a kabinet becsapta a most sztrájkra készülő szociális dolgozókat, egyetlen nekik tett ígéretét sem tartotta be. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tevékenységét pedig "a sunnyogás, a semmitmondás és a semmittevés" elegyének minősítette az ügyben.

Rámutatott: a szociális szektorban a diplomások 70 százalékának bére nem éri el a garantált bérminimumot, egy fejlesztőpedagógus 130 ezer forintot keres. A politikus ezért azt is követelte, hogy a szociális ágazatban mindenki kapja meg legalább a garantált bérminimumnak megfelelő összeget.

Ungár Péter kijelentette: ha Európában Magyarországon a legmagasabb a GDP növekedése, ebből a szektor munkatársainak is részesülniük kell.

Közölte: a két bértábla egységesítése mindegy 280 milliárd forintba kerülne.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ez a szép ember a fényképen azt ígérte egy évvel ezelőtt, hogy az ő vezetésével indul a füstmérő kommandó...itt a fűtési szezon, lehet folytatni az el sem kezdett méréseket...talán az idén sikerü.
nezelodo
A szociális dolgozókat is... És az LMP kiket csap be?
Rockxy
ja, meg kunvölgyi ágika előtt az ajtót
Nessy
Nem csak a szociális ágazat dolgozóit csapta be pártunk és kormányunk, hanem még sok mást is! De ameddig mindegyik szakterület csak saját magáért szólal fel, addig az "oszd meg és uralkodj" elv alapján valóban uralkodik O.V. és csapata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.