Tovább borzolja a kedélyeket a Szögi Lajos agyonverése miatt elítéltek sorsa.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt kártérítésre a rossz fogva tartási körülmények miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Helmeczy László, az áldozat családjának jogi képviselője a lapnak elmondta:

ezúttal F. Györgynek hatmillió forintot ítélt meg az illetékes bíró.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

Az áldozat hozzátartozóinak 11 évvel ezelőtt polgári perben 46 millió forint kártérítést ítéltek meg, azonban a végrehajtó gyakorlatilag semmit sem talált az elítéltek nevén, mindössze egy használt autót tudott lefoglalni.

Az ügyvéd szerint a most F. Györgynek megítélt kártérítésről is ő értesítette a végrehajtót, aki zároltatta a lincselő büntetés-végrehajtási számláját. Helmeczy László hozzátette: sürgeti a vonatkozó szabályozás módosítását, jelenleg ugyanis csak az elítéltek rendszeres jövedelméből lehet automatikusan levonni a sértettek, illetve családtagjaik számára megítélt kártérítéseket.

Újabb olaszliszkai lincselő tartott igényt a kártérítésre

A lap szerint

F. György többszörösen büntetett előéletű hatodrendű vádlottja volt a pernek, első fokon 15 év fegyházat kapott, ám a 2009-es jogerős ítélet szerint életvitele, viselkedése annyira veszélyes a társadalomra nézve, hogy nem elegendő határozott ideig tartó szabadságvesztésre ítélni.

Ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a táblabíróság, leghamarabb harminc év fegyházbüntetés letöltése után szabadulhat feltételesen. F. György volt az a lincselő, aki a már földön fekvő, magatehetetlen Szögi Lajost páros lábbal oldalba rúgta, összetörve a bordáit.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(magyarnemzet.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@maci0427: Nem mindannyian vagyunk magyarok, akik itt hozzászólunk!
maci0427
@reagens: Gondolom, de nem is ez a lényeg ! Normális, tisztességes, becsületes, dolgos, példamutató Ember legyen , így nevelje a gyerekeit is...! Ez a Lényeg ! -- Legyen az Cigány, Arab , Néger , Ukrán , Orosz , Kínai , vagy bámilyen bószínű és nyelvet beszélő Ember a világon ! EMBER LEGYEN A SZÓ NEMEMES ÉRTELMÉBEN ! De ne képmutató és kétszínű , köpönyegforgató ! Csak őszintén, elítélve azt akik nem érdemlik meg, hogy embenek nevezzék !
reagens
@maci0427: A hiba viszont nem itt van! Legyen bármilyen borzalmas a bűncselekmény, a mocskos gyilkosokat védik, mert velük vannak egy szinten szellemileg. A vér szaváról már ne is szóljak! Csak te vagy toleráns, de veled már nem azok a félállat gyilkosok! És a magyargyűlölő támogatóik sem!
maci0427
@reagens: Hát ez vallom és mondom és írom is mindehol ! Magyarország rohan a szomorú jövőfelé, de még "egy kis idő" van ! Na ha érted, ha nem , nem fejtem ki bővebben ,mert sokan félreértenék és nem az őszinte igazságot látnák benne ami rendkívül káros ! Olvasd el a Flaszter Youtube videóját , nemrégen találtam rá, de amiről beszélnek az igaz, hiszen már több független elemző is beszélt erről , érdekes és egyben elgondolkodtató -- www.youtube.com/watch?v=zi5LmjWryCY
reagens
@maci0427: Tudom, amit tudok! A fehér embert ki akarják irtani és ennek ennek már özön bizonyítéka van, csak megy a hazudozás! Nem kell elmesélni a nyilvánvalót! Látszanak a bűn és deviancia mentegetők!
A baj ott van, hogy már tilos lesz ki is mondani! Nehogy már a terrorizált védekezni merészeljen! Nézz szét és látni fogod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.