Hivatalosan kedden válthatja le a tantestület annak a gyöngyöspatai általános iskolának az igazgatóját, aki egy 11 éves diákot bántalmazhatott– írja a HVG.

Az információt a HVG-nek Léder Tamás – aki egy romák felzárkóztatását segítő tanodát működtet a településen – is megerősítette.

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola eddigi igazgatót azután váltották le, hogy

egy édesanya rendőrségi feljelentést tett ellene a 11 éves fia bántalmazása miatt, illetve a hatvani tankerülettől kérte eltávolítását.

Az anya elmondása szerint az igazgató a szeme láttára bántalmazta a fiát, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. 

A látlelet szerint a gyerek nyakának mindkét oldalán vérömleny és bevérzés volt látható. 

A tankerület vizsgálatot indított az ügyben, ám ennek eredményéről a lap nem kapott hivatalos tájékoztatást. Így az egyelőre kérdés, hogy az igazgató végleg távozik-e az iskolából, tanárként maradhat, vagy esetleg áthelyezték máshova. A fiú édesanyja hétfőn a HVG-nek azt mondta, az új vezető bemutatkozott neki.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz testi sértés gyanúja miatt, az anya legutolsó információja szerint az ügyet az egri kapitányságra helyezték át, egyelőre nem hallgatták meg őket.

Forrás: HVG, Index

Címlapi kép: Google Street View

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@jesz: Biztosan nem véletlenül. Persze a másik fél álláspontját nem közli a "független" sajtó! :-))))))) Ez a független nevetésre ingerel! :-)))))))))))
Eladott Ország
A bicskei gyerekotthon vezetője is telve volt gyerekszeretettel. Csak épp pedofil volt, nem pedagógus. Még akkor is, ha kitüntették is érte!
Ludmilla
azért a másik felet is meg kellene hallgatni... 40 év alatt sokat megél az ember a suliban:"minden tanár kocog /köcsög/",volt olyan is ,hogy a 16 éves gyerkőc ötödikben dolgozatíráskor felfeküdt a padra,keze-lába járt,és ordított,mint egy szamár,a kicsik csak néztek... tudnék még sztorizni,de minek... az említett fiatalember miatt negyedikes korában kivágták a tanító nénit,mert fegyelmezni próbálta
Ludmilla
egyébként nem a tantestület váltja le,mert beleszólása nincs ,hanem a klik nevű bűnszövetkezet
reagens
Lehet, az igazgató úr kitüntetést érdemelne! :-)))))))))))))))))
Eladott Ország
@Ludmilla: tegnap, 12:10; De egy biztos: nem fogják a KLIK-et megszüntetni. A KLIK ugyanis nem csak ideológiai börtönőr, hanem fegyelmező szerv és gazdasági vállalkozás is. A KLIK nem csak a diákokat és a tanárokat tartja kordában, hanem a vállalkozók nagy tömegét is. Ez utóbbi funkciójában egy nagy pénzmosoda.Mindazt, amit korábban az önállóan gazdálkodó iskolák maguk szereztek be, a papírárutól a nyomtatópatronon keresztül az irodabútorig, a KLIK veszi meg az iskolák által leadott rendelés alapján. A rendelet nem csak papírra, krétára, bútorra, eszközökre vonatkozik, hanem sokkal szélesebb körre: hardver, szoftver, irodatechnikai és vizuáltechnikai termékek üzembe helyezését és az üzemeltetésükhöz kapcsolódó szolgáltatások igényét is a KLIK-nek kell leadni. Nehéz megbecsülni, hogy ez mekkora piac, de az biztos, hogy a 2 milliárdos iskolatej programnak a többszöröse. És hogy ebből mennyi megy tényleg eszközökre, azt senki nem tudja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.