2010 óta Magyarországon a lakosság várható élettartama 74,7 évről 76 évre emelkedett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Kemencén, a Pest megyei település egészségházának átadóján.

Rétvári szerint Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt hosszabb ideig él a magyar

Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta az egészségügy több területén eredményeket ért el Magyarország.

Az államtitkár ezek között említette a 65 év alatti, krónikus betegségben elhunytak számának csökkenését, hozzátéve, az Európai Unióban ebben 10 százalékos, Magyarországon pedig 15 százalékos javulás történt.

A parlamenti államtitkár elmondta: a 166 millió forintos kormányzati támogatásból épült fel az egészségház, illetve korszerűsítették a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt.

Kitért arra is, hogy a mintegy 1000 lakosú településen – szintén kormányzati támogatással – 66,6 millió forintból valósították meg az általános iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal és az idősek otthonának energetikai korszerűsítését. A külterületi utak felújítására, valamint nagy értékű eszközök beszerzésére a település 84,5 millió forintot kapott a vis major alapból, amikor szociális célú tűzifa-támogatásra pedig 1,5 millió forintot.

Az új egészségházat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apoca
Akkor most nyugdíj korhatár emelés lesz? :-))))
Amúgy fura dolog a statisztika, minél kevesebb gyerek születik, annál inkább nő az átlagéletkor.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Mert lassan elfogynak akik 1990-ben munka nélküliek lettek, és azért ez nem tesz jót a szervezetnek. Sem.
silber13
"Az új egészségházat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg"
eogészségház megáldása orvos hiámnyában egyféle terápia!:-)))))
Yoda69
Ez igaz, de csak azok koreben, akik mar emigraltak az orszagbol.

Akik pedig otthon maradtak, jobb ha nem kerulnek korhazba, mert oda mar csak meghalni jar a magyar.
Nessy
Rétváry! Arról mesélj, hogy változtak az egészséges életévek! Nem hiszem, hogy nőttek volna! Arról nem is beszélve, hogy ezzel sem érdemes nagyon dicsekedni!
Dr plágium
Akinek telik magánkórházra az biztosan. Grazban mennyi egy kezelés?
Eladott Ország
Rétvári műkeresztény a Pest megyei Kemencén, olyannyira elragadtatta magát, hogy azt mondta: az Orbán-kormány fennállása óta tovább él a magyar: 2010 óta Magyarországon a lakosság várható élettartama 74,7 évről 76 évre emelkedett. Ami még hagyján, de az egészségügy több területén eredményeket ért el ország. Például a 65 év alatti, krónikus betegségben elhunytak számának csökkenését tekintve rávertünk a hanyatló Nyugatra: az Európai Unióban ebben 10 százalékos, Magyarországon pedig 15 százalékos javulás történt. A valóság szálait szerintem nem sikerült ezúttal sem kibontani, úgyhogy tegyük már hozzá, hogy a magyaroknál csak a románok, a bolgárok, a lettek és a litvánok halnak korábban az Európai Unióban. Ha ehhez hozzávesszük, hogy országon belül milyen brutálisak a területi eltérések a születéskor várható élettartam tekintetében (Borsod versus Rózsadomb), vagy hogy Budapesten is vannak olyan kerületek, ahol olyanok az életkilátások, mint Szamoán és Mauritiuson, akkor csínján kéne bánni a tömjénfüsttel.
https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/t...
https://24.hu/belfold/2019/09/17/budapest-szu...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.