Veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amelyet a Budavári Önkormányzat rendelt meg a Logodi utca 56-58. szám alatti támfalomlás miatt – közölte az önkormányzat kedden.

Leomlott a támfal – vészhelyzet van a budai Várban

Ennek alapján az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt. A sérült meglazult mellvéd visszabontását és az alatta lévő földterasz védelmét írta elő, amelyet öt napon belül kell elvégeznie – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kiemelték: a Budavári Önkormányzat továbbra is mindent megtesz, hogy a Logodi utcában élő polgárokat ne veszélyeztesse az ott kialakult helyzet.

A Budavári Önkormányzat szeptember 16-án közölte, hogy beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szeptember 17-én azt közölte, hogy szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munka vezetett a támfalomláshoz.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fantomasz
1 stadiont pillanatok alatt felhúznak ,miért okoz gondot 20 méter támfal ?
advocat
És egy kis - néhány milliós - bírság?
Jozefina
Sajnálom, de felólem romba is dölhetne!!! Nagy kár lenne érte és remélem nem is fog bekövetkezni!!! Viszont egy ok már arra, hogy lezárják a várat!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.