A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden döntött az önkormányzati választáson legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról.

Ezentúl nézhetünk politikai hírdetéseket is

A választási eljárásról szóló törvény szerint az önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban a nyolc legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állító jelölőszervezet politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló időtartam 300 perc.

Az NVB megállapította, hogy a nyolc legtöbb jelöltet a következő jelölőszervezetek állították: Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Mi Hazánk Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Demokratikus Koalíció, Momentum Mozgalom, Lehet Más a Politika.

A nyolc jelölőszervezet egyenként 37 perc 30 másodperc időtartamban teheti közzé politikai reklámját a Duna Médiaszolgáltató Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság lineáris audiovizuális és rádiós médiaszolgáltatásában.

A jelölőszervezetek rendelkezésére álló időtartamot egyenlő arányban kell felosztani.

A Magyar RTL Televízió Zrt. is vállalta, hogy a választási kampányban közzéteszi a nyolc legtöbb jelöltet állító jelölőszervezet politikai reklámját, összesen 150 percben. Ennek alapján az NVB megállapította, hogy a nyolc jelölőszervezet egyenként 18 perc 45 másodperc időtartamban jogosult politikai reklámot közzétenni a kereskedelmi adón.

A határozat ellen három napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Már az Adolf plakátjai is, de Viktorovicsé a néphülyítés eszköze tízmilliárdok rohadó narancsköddé válása, a halfej bej kezelésében!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.