Tizenöt évesen menekült Szomáliából Európába.

Kafiya Said Mahdi boldogan tette le a magyar állampolgári esküt. Az örömteli pillanatot az UNHCR Magyarország közölte Facebook-oldalán.

A modell 15 éves korában érkezett Magyarországra teljesen egyedül, ma pedig már egymás után kapja a megkereséseket. Életéről Könnyű leckék címmel dokumentumfilm is készült, amely nemzetközi díjak tömkelegét nyerte el.

De nem csak Kafiya ünnepelhetett ma, hanem Zeeshan Khan is, aki – a fiatal lányhoz hasonlóan – szintén kísérő nélkül, kiskorú menekültként érkezett hazánkba Pakisztánból. Zeeshan évek óta erősíti a magyar krikett-válogatottat. A fóti városházán tett esküjük után hivatalosan is magyar állampolgárként folytathatják az életüket.

A fiatal menekült eletéről egy dokumentumfilmet is készítettek: 

Címlapkép: Facebook/UNHCR Magyarország

(blikk.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Gratulálok nekik. Remélem sohasem érik majd kellemetlen csalódások őket. De jelenleg ehhez az kell, h mindig a "jobb" oldalon álljanak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@reagens: Kár ,hogy nem jártál Kelet -Afrikában,,,,te betelepült ,megélhetési oláh köpőcsésze. :) " Feka -csajt " is csak akkor láttál,,mikor @nyád végzett otthon a kéménypucolással,,,
reagens
@Clavigo: Addig húzz el amíg teheted taknyos! :-)
tulipan
@reagens:Nagyon siess elhúzni innen, mig még nem borítjuk minden mocsokságodat,rá, arra a pimasz narancsos seggnyaló, takonypóc, kongó, kobakodra, még talán akár mehetnék ennek a meggyötört kislánynak a helyére is!! Meg is érdemelnéd, rohadék nyakunkba települt!!
teuton
@Kookas: HALLANI csak akkor hallhatsz valamit, ha nyiltan mered magad vallalni, nem csak nickneves reggel! Ja, arra mar nem telik a batorsagodbol? Durrfingnak meg reagensnek se...
teuton
@Kookas: Annak az 1 millio külföldinek az esküjet nem akarod HALLANI akik a szavazatukert lettek ugy magyar allampolgarok, hogy
- eletükben nem jartak Magyarorszagon
- levelben szavazhatnak (vagy valaki mas a nevükben), megha halottak is (a külföldön elö VALODI magyarnak a konzulatusra kell ezert utaznia, akar 1000 km-t!)
- 1 szot nem beszelnek magyarul
- 1 filler adot soha nem fizettek Magyarorszagon, de
az EI területen korlatlanul mozoghatnak,
nyugdijjogosultsaguk van
es ingyenes orvosi ellatasra jogosultak!
tulipan
Tessenek má' mondani, erről, mikor és hol is fogják, azok az állandóan, mindenféle, rémes butaságokat LEFETYELŐ, narancsnyik LAKÁJOK tájékoztatni, azt a pontos információra olyan éhes NÉPÜKET??
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/usa-sanders-szenator-kepviselo-level-cornstein.692142.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.