Tarlós István főpolgármester programja részének tekinti a főváros hosszú távú romaügyi stratégiáját – közölte a romaügyekért felelős főpolgármesteri megbízott szerdán az MTI-vel.

Így zárkóztatná fel Tarlós a budapesti romákatFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy Sándor azt írta: Tarlós István 2014-ben nevezte ki őt, azóta szakértők bevonásával elkészült a fővárosban egy hosszú távú romaügyi stratégia, amelynek 80 százalékát a főpolgármester már elfogadta és programja részének tekinti. A fennmaradó kérdéseket az illetékes minisztériumokkal való egyeztetések után terjesztik elé – tette hozzá.

A megvalósult célok között említette a főváros romaösztöndíj-programját, amelynek keretében 60 roma diák részesülhet támogatásban, jelezve, hogy folyamatban van a megváltozott munkaképességű roma emberek munkahelyhez juttatása is.

"Tervben van" továbbá a kisgyermekes roma nők foglalkoztatására irányuló program, hogy az anyák gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni. Ebben segítséget nyújtanak a fővárosi önkormányzat érdekkörében lévő munkáltatók

- ismertette Nagy Sándor.

A program része lesz még roma gyermekeknek szóló, iskolán kívüli oktatási programok megszervezése – közölte, arra is kitérve, hogy a további programpontokat "kellő időben" Tarlós István vagy megbízottja fogja ismertetni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A cigányokat megdolgoztatni, kb. 600 éves ittlétük alatt, csak a Kádár-rendszer tudta! Először és utoljára!

A liberális rendszerek kedveznek az ilyen mentalitású népeknek. Túlzottan nem sajnálták, hogy az un. rendszerváltás kiszorította őket a munkaerőpiacról, a munkához való kitartás teljesen hiányzik a génjeikből. Lányfuttatás, drog-, fegyverkereskedelem, az jöhet nekik...Ilyenekből egy-kettőre kapnánk 80 millió utánpótlást az országba kívülről, akiket ugyanúgy nem tudna beilleszteni, felzárkóztatni senki.

Ennél jóval nagyobb probléma az, hogy lehúzzák, lezüllesztik magukhoz a (ma még) többségi társadalmat is. Sok sikert hozzájuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fantomasz
Persze ,1 eddig lexartad a cigányokat , 2 még soha senkinek sem sikerült felzárkóztatni őket .
rokker33
@Fantomasz: Így van kb 600 éve élősködnek Magyarországon!Ennyi idő alatt csak rosszabb lett a helyzet!Nem tudnak és nem is akarnak dolgozni és ugye egy cigány vezeti az országot nem is kell nekik!Kapják az ingyen milliókat csak gyerek legyen sok meg egy kevés munkaviszony és már dől a lóvé lesz mulatási ital szórakozás 1-2 hétig .A budapesti nyóckeres cigányok sem fognak dolgozni, inkább lopnak, drogot árulnak segélyen élnek más lakásában laknak ingyen,de soha senki nem tudja rávenni őket,hogy megfogják a lapátot vagy dolgozzanak !
Fantomasz
@rokker33: 1, Kb 100 éve velük van tele a magyar sitt . Loptak és most is lopnak ,
A lopás mint köztörvényes büncselekmény azt jelenti hogy már mások által megtermelt javakat önkényesen elveszi,vagy a sulyosabb változata ( elrabolja ) Renitens antiszoc népség !
2, a góré nem cigány, rosszabb . Romániából származó soros pánzén kifalsított zsidócigány ! Csak pontosítottam.
rokker33
@Fantomasz: Mindegy hogy Orbán honnan származik a cigány az cigány marad mindegy,hogy román ukrán szlovák vagy esetleg indiából származik a vérükben van a bűnözés ezek olyanok mint a vadállatok!Meglehet szelídíteni egy majmot is de akkor is csak egy kiszámíthatatlan vadállat marad és ha sokan vannak bizony rátámadnak még az ételt adó gondozójukra is!! A cigányok is ilyenek...
verőce21
"Tervben van...a kisgyermekes roma nők foglalkoztatására irányuló program, hogy az anyák gyermeknevelés mellett is tudjanak munkát vállalni." - Ez nálam mindent visz...!
justhpeter
@Fantomasz: @rokker33: Eddig sem volt, ez után sem lesz. Tarlós csak a pofátlanságát igazolta. Ne felejtsétek el, hogy az eltelt harminc évben a romák felzárkóztatására szánt állami pénzeket nem a cigányok lopták el.
RonaGyuri
Bárki is lesz az új főpolgi

nagy, sőt igen nagy változások várhatóak

A derék újrázni akaró „Tarlós István a Századvég Alapítvány Budapest című konferenciáján elmondott beszédében” olyat mondott, ami még tőle is meglepő: „Csak betartható, reálisan végrehajtható ígéreteket tesz főpolgármester-jelölti kampányában”!
Mármint ezentúl, mert nem egészen ez volt a szokása ezeddig; sem tarlóschlandban, sem pedig a fővárosban.
Persze az sem zárható ki, hogy ez az első olyan ígérte, amit szokás szerint nem tart be! =))
sokanvagyunk
Mi zárkóztunk fel hozzájuk - amit ebben az országban politika vagy választási kampány címszó alatt művelnek magyarok...
Dr plágium
@justhpeter: Dehogynem! Flóri vezetésével Orbán jóváhagyásával ...
verőce21
@sokanvagyunk: (09:11) Sőt, a "magyarok" veszik át a cigány műveltséget! Kabarék, szójárások, viselkedések, beszéd, szokások, stb. !
sokanvagyunk
@verőce21: "... műveltséget" - ide is elkelt volna egy idézőjel.
colibri
Volt rá ideje eddig is. Miért nem tette?? Megint csak ígérgetés és duma.
maci0427
A cigányokat sosem tudták felzárkóztatni még a saját fajtájuk sem és az ilyen olyan titulusú vezetőik sem !!! ! Vannak olyan cigányok,nagyon kevesen akik valóban tanult művészek - zenészek és főleg régen hallgattuk a zenéiket , volt egy festő is és a múltkor mutattak egy "rákkutatót is" és van talán egy pár színész is és igen , tisztelet nekik..!!! De saját magam is tudom, hogy ezek lenézik és megvetik azokat a cigányokat akik nem akarnak egyáltalán normális életet élni még akkor sem ha segítenek nekik, mert a vérükben és a neveltetésükben van az, hogy "csak egyedül" , semmi komolyabb tanulás és munkahely, de tenni segíteni már ők sem tudnak rajtuk ! Na és vannak a celebek akik a média és a televízió segítségével bohóckodnak, vihorásznak , igaz nézik őket egy páran de értékrendjük az nulla ! A börtönöket kell megnézni ! A szegénység mutogatása is tévút mert rengeteg cigány él jómódban, luxusautókkal . luxuskörülmények között , meg kell nézni egy temetést, hogy milyen kocsikkal érkeznek és milyen csinnadratta van ilyenkor a temetésükön és hány millióba került, akkor meg ? Igen és vannak olyanok akik semmit nem tesznek a maguk előrelépésének az érdekében és mindent a többségi társadalomtól várnának el és tartatnák el magukat ! Sokszor inkább a cigi , a kocsi , a parfüm , jó cuccuk , nagy dínomdánom , mint az áram , gáz , víz befizetése ! Rengeteg cigány "ismerősöm" van és a legtöbbje mind " régiségkereskedő , vashulladékkereskedő , lomtalanításban dolgozó " és más hasonló "foglakozása " van, hogy mennyit és hogyan adóznak az mellékes és nyilván be is jelentik magukat és a rokonukat ismerőseiket ! Szóval hagyjuk már ezt a 'szegénységet és felzárkóztatást " , akik nem akarnak felzárkózni kilépni a saját árnyékukból, azokat nem is lehet még kényszeríteni sem és ez sajnos sötét jövőt vetít előre mert a szaporodásuk azok nagy, nuku családtervezés mert ha lenne akkor kb. azt mondanák mint a "magyar nők", hogy ugyan már, hová szüljek,,,, a nyomorba ??? Ja és minden...
reagens
Van 400- 450 ezer ember, aki nem dolgozik, vagy közmunkás. Nem kéne vendégmunkás, ha ezek munkába állnának! :-)))))))))) A zömmel cigányok bevonása a munkába eddig eredménytelen volt! Lehet próbálkozni! :-)))

A tanár hiányt miért nem velük oldják meg? Jöhet a roma ösztöndíj, aztán általános iskola után fél év alatt a tanár képzés. Már mehetnek is a cigány falvakba tanítani! Hátha őket rugdossák meg a vicces lurkók! :-)
maci0427
@verőce21: A többségi társadalom fog belerokkanni ebbe a folyamatos felzárkóztatásba ! És egyre csak szülnek, úgy hogy "nagyon sokukat fel kell zárkóztatni folyamatosan " , miközben a Magyar anyák már jóformán nem szülnek mert nem akarnak a társadalomnak szülni mert ők is elszegényednek folyamatosan és a semmire habokra albérletbe vagy a szülők nyakára ezzel megkeseríteni mások életét is , de elvárni azt, hogy azokat tartsák el akik "potyogtatnak" kegyetlenség ! Vajon miért nincs probléma a többi ilyen olyan népcsoporttal ? Pedig összességében ők is sokan vannak, de van egy marha nagy különbség ! Igen az...!!!
maci0427
@reagens: Pontosan ! Ezek mennek évtizedek , évszázadok óta !
reagens
@maci0427: Azért ilyenek, mert cigányok! Lehet ezt magyarázni, meg hazudozni, szépítgetni és elméleteket gyártani, de ez van. Kutyából nem lesz szalonna!
Mikor merik már végre kimondani?
reagens
@maci0427: Abból a pénzből, amit elszórtak az úgynevezett felzárkóztatásra eddig a legcsekélyebb eredmény nélkül, a magyar munkavállalókat fizették volna meg és a normális családokat támogatták volna, itt már minden rendben lenne!
Ezt az élősködő sisera hadat kell a munkával rendelkezőknek eltartani. Nem érdekel semmiféle felzárkóztatás. A családi pótlékot megszüntetni és csak adókedvezményt adni. Aki a gyerekét nem látja el, azonnal kiemelni a családból a gyereket, a szülőt meg bíróság elé!
Építsenek még tíz börtönt és aki törvényt szeg, szigorúan megmérni! Az erőszakosakat meg vinni Szibériába! Na ott pereljenek a rossz rabtartás miatt! :-)
maci0427
@reagens: Pontosan így van ! De sajnos a cigányság fontos minden kormánynak a szavazások miatt, mert különféle beetetésekkel aki tudja odacsalogatja magukhoz őket ! Amúgy meg minden kormány tudja, hogy évtizedek, évszázadok óta képtelenség őket beilleszteni, megreformálni, a többségi társadalom "részére" , úgy ahogyan mi normálisan elvárnánk ! És még nyaljuk a seggüket is ilyen olyan rossz fogva tartási körülményekre hivatkozva , fizetjük ki a kártérítéseket ! És kiengedik a legkegyetlenebb cigány gyilkos is az elsőrendű vádlottat, olyan címszóval, hogy " A börtönben , megtért , jól viselkedett , és le is érettségizett " , basszus ez már mindent visz ! Nem elégé ha még az analfabétának is van már jogosítványa ??? Ez vajon mit takarhat , annyira hülye az ország és a törvények , jogszabályok ? Meg lesz ennek az súlyos ára, mert ha így megy akkor valóban több lesz a cigány mint a nem az !
maci0427
@reagens: Igazad van ! Soha nem merik kimondani ezt ! Mert minden igazságra és rávilágításra az a válasz, hogy "rasszista " ! Miközben ő maguk is rasszisták , hiszen ezt érzékeltetik is , szerencsések azok akik ezt nem tudják és nem hallják és főleg nem tapasztalták még meg , akik járnak kelnek de főleg akik a közelükben élnek és laknak !!!
vacsi
"folyamatban van a megváltozott munkaképességű roma emberek munkahelyhez juttatása is."
Miért, a változatlan munkaképességűeknek jut munkahely?
reagens
@maci0427: Jobban tudják, mint te, hogy milyenek ezek. A magyarság ellen használják fel a cigányokat és ők a tolólap szerepét töltik be a dózer előtt!
Egy retkes, magyarellenes csürhe használja fel ezeket a primitíveket!
sokanvagyunk
Az egész ország drukkol most Tarlós úr ötleteléséhez, és a vidék szívesen ajánl fel pár százezer ott csellengőt a fővárosnak programjának beteljesüléséhez.
verőce21
A cigányokat megdolgoztatni, kb. 600 éves ittlétük alatt, csak a Kádár-rendszer tudta! Először és utoljára!

A liberális rendszerek kedveznek az ilyen mentalitású népeknek. Túlzottan nem sajnálták, hogy az un. rendszerváltás kiszorította őket a munkaerőpiacról, a munkához való kitartás teljesen hiányzik a génjeikből. Lányfuttatás, drog-, fegyverkereskedelem, az jöhet nekik...Ilyenekből egy-kettőre kapnánk 80 millió utánpótlást az országba kívülről, akiket ugyanúgy nem tudna beilleszteni, felzárkóztatni senki.

Ennél jóval nagyobb probléma az, hogy lehúzzák, lezüllesztik magukhoz a (ma még) többségi társadalmat is. Sok sikert hozzájuk.
maci0427
@verőce21: Na igen, már csak ezért is jobb volt a Kádár rendszer !
ila51
olyan mint az aranyhal , mindent megígér , és igyekszik megúszni
kokopelli
@sokanvagyunk:(09:11 tegnap) ..lehet,hogy a "lezárkózunk hozzájuk"-at akartad írni? (;-)) Amióta kinöttem
az ovodát azóta hallom a "megoldásokat"!... évszázados,ha nem évezredes probléma!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.