A legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak a magyar emberek a települések élére – jelentette ki az igazságügyi miniszter szerdán Szegeden az önkormányzati választásokra utalva.

Varga Judit elmondta, kik az alkamas jelöltek az önkormányzati választáson
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta,

a Fidesz alkalmas jelölteket állított, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal.

A jót is érdemes értékelni, az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok. Mindezzel szemben a kormány elindította a Modern városok programot és a Magyar falu programot, jelentős fejlesztési forráshoz juttatva a településeket – mondta a politikus.

Úgy fogalmazott: Magyarországra hihetetlen mennyiségű külföldi befektetés érkezik, jó lenne, ha Szeged legalább az országos átlagnak megfelelően részesedne ebből.

A Gál Ferenc Főiskola dísztermében tartott fórumon Varga Judit kifejtette, a kormány politikája a magyar emberek többségének szilárd véleményén alapul. Ennek a felhatalmazásnak a helyi szintű megerősítésére van szükség, ezért is fontos az önkormányzati választás.

Szörnyű azt látni, hogy az ellenzék arra akarja használni az önkormányzatokat, hogy a kormánnyal háborúzzon, ahelyett hogy fölvirágoztatná a településeket – mondta a miniszter mintegy kétszáz ember előtt.

Nemesi Pál, a Fidesz és a KDNP által támogatott független polgármesterjelölt hangsúlyozta, a kedvező gazdasági környezet ellenére

Szeged nem abban az ütemben fejlődött, mint amire lehetősége lett volna.

Szeged a vidéki városok között a negyedik-ötödik pozícióba csúszott vissza, a cél, hogy újra az elsők közé kerüljön, például a bérek tekintetében – mondta.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó szerint számottevő bérnövekedés akkor érhető el, ha jelentős hozzáadott értéket teremtő befektetőket sikerül a városba vonzani.

A jelenlegi megszerezhető 300 ezer forint körüli fizetések ebben az esetben megközelíthetnék az 500 ezer forintot

- tette hozzá.

A polgármesterjelölt fontos problémának nevezte a fiatalok elvándorlását. Nemesi Pál közölte, szeretné, ha a fiatalok együtt maradhatnának családjukkal Szegeden, ez csak erős gazdaság mellett képzelhető el.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Varga Judit hangsúlyozta, a Fidesz alkalmas jelölteket állított, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal. - Te vagy az ezred lánya Judit! A III. ezred lánya.
nevemnick
Na, aztán nálunk olyan fószer a jelöltjük, aki kormányzópárti alpolgiként szerepelt az előző négy évben a kormánypárti önkielégítő testületben, de egyedül ő úszta meg a büntetőügyeket... (mert megérdemli?)
.@verőce21: ,,A III. ezred lánya." ez kissé kétértelmű olvtárs. :D
Macskaszem
Nyugi kicsi nyalogány, alkalmas jelöltre fogunk szavazni. De nem te mondod meg, hogy ki az alkalmas.
silber13
@verőce21: Ha valóban az " Ezred lánya" akkor ahogy Donizetti megírta, csak röhögni elehet rajta!:-)))))
silber13
Juditka! Szeged nem eladó és a szegedieket nem lehet megvenni 2 kilo krumplival, vagy száraztésztával Ezt jobb, ha tudod!
RonaGyuri
ad alkalmasság:
Egy igazán frappáns szófordulat

nagyon rámutat arra. ami Orbánia lényege

A hvg.hu egy cikke egyik hozzászólásában olvastam: „Elég a fidióta padsorokban rejtegetett farkasflórira tekinteni, és mindneki előtt világossá válik a Vejedelemség mibenléte”!
A „fidióta” már ismert volt számomra, ahogy az is, hogy – magam is így vélem – Farkas Flórián és az ő pátyolgatása meglehetősen – s nagyon nem az egyetlen - jól jellemzi Orbánék világát. Azonban ez a „vejedelemség” – nekem új és – igencsak találó! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.