Magyarország bekapcsolódik a németországi Baden-Württembergben az autópályák villamosításával kapcsolatban folytatott projektbe – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Stuttgartban, a tartomány fővárosában.

Palkovics: Magyarország bekapcsolódik a baden-württembergi villamosított autópálya projektbe
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az úgynevezett e-Highway – villamosított autópálya – kísérleti projektben autópályák felett felsővezetéket építenek ki, amelyek révén áramszedővel felszerelt hibrid teherautók menet közben tölthetik fel akkumulátoraikat.

Magyarország "bekapcsolódik ebbe a baden-württembergi nagyprojektbe" – mondta a miniszter stuttgarti látogatása első napján az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

Felidézte, hogy júniusban plenáris ülést tartott a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság Budapesten.

A Theresa Schopper tartományi államminiszterrel, a Zöldek politikusával közösen vezetett budapesti ülést újabb "gyümölcsöző megbeszélések" követték az innováció motorjaként számon tartott tartomány fővárosában

- mondta Palkovics László.

Mint mondta, a Budapesten beindult folyamatokat tovább kell vinni és újakkal is ki kell egészíteni. Hozzátette, hogy elsősorban az innováció és a kutatás területén vizsgálták a további együttműködés lehetőségeit. Intenzíven tárgyaltak energetikai ügyekről is, például az elektromos árammal előállított hidrogén mint úgynevezett köztes energiahordozó hasznosításáról, ami a magyar nemzeti energia stratégiában is helyet kap majd.

Palkovics László kutatóintézetek és nagyvállalatok vezetői mellett politikai vezetőkkel is találkozott, köztük Thomas Strobl tartományi miniszterelnök-helyettessel, a kormány belügyekért, digitalizációért és a migrációval kapcsolatos ügyekért felelős miniszterével, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) Baden-Württemberg tartományi szervezetének elnökével, és Wolfgang Reinharttal, a párt tartományi törvényhozási (Landtag-) frakciójának vezetőjével.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Igény esetén szállítunk magyar pálinkát az útépítő munkásoknak...
Qqberci
Igény esetén szállítunk magyar pálinkát az útépítő munkásoknak...
papa.49
Na pántlikás ez lesz a magyar TEHERTROLI ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
csak úgy....
rettenet okos embör! paksII .síri csönd. budapest-belgrád sihuhúú ,erre ez trolikat tervez az autópályákra,mert a sváboknál van egy próbaszakasz.
tudode
Sokat akar a selyem út mellé, de koncepció nélkül elbírja a répácskája vajon!!!
justhpeter
Tökéletes a koncepció. Valamibe befektetünk, aztán valamennyit kiveszünk belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.