Új munkaköri leírásban szabják meg egy budapesti szakképzési centrum pedagógusainak, hogyan kell viselkedniük. Szakértők szerint a szöveg tartalma, megfogalmazása is aggályos.

Szakjogász: az a céljuk, hogy a pedagógusok fogják be a szájukat

Minden félrevezető vagy félreérthető nyilatkozattól és információadástól, a jól értesültség látszatának keltésétől mind hivatali, mind állampolgári kapcsolataiban tartózkodni kell

– egyebek mellett ez olvasható a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) pedagógusainak nemrég átadott új, hat oldalas munkaköri leírásában. A dokumentumot lapunkhoz eljuttató egyik érintett szerint ez jóval meghaladja a Munka törvénykönyve vonatkozó passzusait, a véleménynyilvánítás szabadságát is korlátozhatja.

Hasonlóan vélekedett Szüdi János oktatási szakjogász is. Úgy véli, az előírásnak más célja nincs, mint a félelemkeltés, illetve az, hogy a pedagógusok fogják be a szájukat.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@reagens: Nem annyit akar keresni mint az igazgató, hanem annyit, amiből rendesen meg tud élni. Persze lehet nyomott béren dolgoztatni, csak hát erősen fogy a tanárlétszám, és nem igazán előnyös, ha a tornatanárt küldik be fizikaórát tartani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
az a baj,hogy befogják... ha tömegesen állnának föl és tiltakoznának,ez nem történhetne meg... de sajnos úgy van,ha válaki kinyitja a száját,a többiek igyekeznek a lehető leghamarabb elhatárolódni az illetőtől
reagens
Nem az a baj, hogy kinyitják a szájukat, hanem az, hogy hülyeségeket beszélnek!
A sok kis izgága inkább dolgozna!
Ludmilla
@reagens: az izgága te vagy... tanárként nyilvánulsz meg,vagy fideszes birkaként?
reagens
@Ludmilla: Te ápoltként, vagy ápolóként kérdezed? :-)

Ilyen jó dolguk már régen nem volt a tanároknak, talán csak a Kádár rendszerben. Fél napot dolgoztak, volt három hónap szabadságuk nyáron, de rosszul keresnek. Most kereshetnek, de dolgozni kell érte. Ugye mennyire felháborító? :-))))))))))))
picike1
tanuljon hallgatni " hallgatni arany beszélni forint" a régi közmondás szerint
Nessy
@Ludmilla: Tényleg egyik másik tótum faktum megkergült! Ki a bugyi cserét határozza meg, ki általános silentiumot követel.
Nem lehetne a kormánypárti politikusoknak, szócséplőknek is előírni, hogy tartózkodjanak a félrevezető, félreérthető nyilatkozatoktól?
Talán kevesebb orbitális ostobaságot mondanának nap, mint nap, pláne most, a kampány okán!
Sőt előlehetne venni azt a követ, ami az óbudai piac előtt állt 100 éve, és az volt rávésve: Tilos az otsmány beszéd!
Macskaszem
@reagens: Az a felháborító, hogy a nagy jódolgukba inkább elmennek árufeltöltőnek, mert a tanári keresetből felkopik az álluk.
Rumaus
Abszurdisztánban ez nem csak a pedagógusokra vonatkozik. Viszont az elszánt ellenállástól minden fronton összecsinálják magukat. Nosza, rajta! www.youtube.com/watch?v=kNkxIVwLM5I&list=PLooFFUsf_qGppS3_gmnXcMGbo04vijcIT&index=2
reagens
@Macskaszem: Azért én kíváncsi lennék azokra, akik árufeltöltőnek mennek el itt Magyarországon, mert ott több a fizetés, mint a pályán! :-)
Öt éves gyakorlattal már annyit akar keresni, mint az igazgató? Hát az nem fog menni!
Lehet menni mérnöknek, informatikusnak, vagy burkolónak! Tudják ők is, hogy ott a pénz! Aki meg csak abból akar megélni, hogy buksikat simogat, számoljon ezzel a fizetéssel!
Macskaszem
@reagens: Nem annyit akar keresni mint az igazgató, hanem annyit, amiből rendesen meg tud élni. Persze lehet nyomott béren dolgoztatni, csak hát erősen fogy a tanárlétszám, és nem igazán előnyös, ha a tornatanárt küldik be fizikaórát tartani.
reagens
@Macskaszem: Kérdezem tőled: Mikor volt annyi tanár, hogy a közoktatás teljes problémája meg volt oldva?
A tornatanár, aki egyébként testnevelő, miért ne tudná a fizika tanárt szakszerűen helyettesíteni? Neki is van annyi ismerete az általános iskolai anyagról, hogy ez nem okozhat gondot! Egy egyetemet végzett pedagógust pedig miért állítana meg a középiskolai tananyag?
A tanárokat úgy képzik, hogy szükség esetén csereszabatosak legyenek! Akinek nem tetszik a fizetés, váltson pályát! Nem a pénz fog járkálni a nyomodban, azt neked kell megkeresned!
tulipan
Meg is érdemlik, az orvosokhoz hasonlóan, tanult emberekként, hogyan hihették el, a narancsosok hazugságait, hogyan szavazhattak rájuk es segítették őket, ilyen teljhatalomra???
Macskaszem
@reagens: Azt csinálják drágám, pályát váltanak, meg külföldre mennek. Persze, olyan országban ahol a népbutítás az elsődleges, ott a takarító is megtarthatja a fizika órát.
reagens
@Macskaszem: Drágám! A cinizmus demagógiával ötvözve nem vita alap! :-)
Aki nyelveket beszél és már ugye kell tudni, az előtt nyitva a lehetőség. Nem Orbán, vagy Gyurcsány tehet arról, hogy a nyugati bérek többszörösei a magyarnak. Tetszettek volna annak idején bér uniót létrehozni, de a gazdasági egyenlőtlenségek miatt nem lehetett.
Amíg a bérek ilyen egyenlőtlenek lesznek, ez mindig alternatíva lesz. Akinek van kedve, indulhat és keressen kedve szerint. A többi itthon marad!
Nem lesz tanár? Majd akkor az tanít, aki felvállalja! Ennyi! Nem túl bonyolult képlet! :-)
Macskaszem
@reagens: Az tanít, aki felvállalja? A szomszéd német juhász kutyája nagyon okos, lehet felvállalná, még fizetést se kérne, elég lenne a jutifali.
reagens
@Macskaszem: Épp most említettem, hogy itt a roma ösztöndíj. Képezzék csak a roma tanárokat és már mehetnek is a cigány lakta falvakba tanítani! :-)))))))))))))
Kicsit könnyíteni is kell a programon. Általános után egy fél éves tanárképző, a többit megoldja a rátermettségük! :-)))))))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: Nyikaricerkóf!! te mi az anyád román picsájának ugatsz ide és irogatsz???,te román bozgor!!!
reagens
@dr. prédikátor: Mikor tanulsz meg magyarul taknyos? :-))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf!!! Te mocskos román bozgor,miért nem húzol már el a románcigány kurva anyádba te féreg!!!Í
reagens
@dr. prédikátor: Nem mety a matyar? :-))))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf patkány!!! nekem megy a magyar de úgy látom te nem tanultál meg megyarul ! Neked legfeljebb a lovári megy te mocskos román bozgor!!!
reagens
@dr. prédikátor: Tannujjá matyar, kis makadfajta! :-)))))))))))))))
tulipan
@reagens: Nyikaricerkóf!! te mi az anyád román picsájának ugatsz ide és firkálsz???,te román bozgor!!! Otthon Bukarestben,nyálaskodj, néped érdekében !
reagens
@tulipan: Tannujjá matyar, kis makadfajta! :-)))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: nyikari cerkóf!!!neked K U S S a magyarok között!!!Takarodj vissza a román putridba!!!
reagens
@dr. prédikátor: Tanujj mátyár idijótha! :-)))))))))))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: La naiba, dracu 'ta mamă!!!Az anyanyelveden irtam faszszopó!!!
reagens
@dr. prédikátor: Látjuk, hogy román vagy! Végre felvállaltad! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: Nyikari cerkóf !! Te csak a gazdád az O1G szaros valagát meg a faszát látod. Tapló gyökér.
reagens
@dr. prédikátor: La naiba, dracu 'ta mamă!!!
Csak hogy érts, amit mondok! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Román bocskoros! :-)))))))))))))))))))))
dr. prédikátor
@reagens: La naiba, dracu 'ta mamă!!!Az anyanyelveden irtam faszszopó!!! Buzi kis cerkóóóóóórf
Nessy
Uraim! Tilos az otsmány beszéd! Vésték kőbe eleink száz éve!
reagens
@Nessy: Nekem mentségem van. Fogalmam nincs mit jelent ez a mondat, pusztán a kolléga beírását másoltam vissza! Az ő anyanyelve, ő érti!
Nessy
@reagens: No, azért ékes magyar nyelven is sikerül időnként részeg matrózokat megszégyenítő stílusban írnod! És meglepődsz, a hasonló válaszon. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.
reagens
@Nessy: Ne is haragudj, de igen visszafogottan és személyeskedés nélkül igyekszem fogalmazni. Néha kihoznak a béketűrésből, de már hat trágárkodót le is tiltottam magamtól!
Szerintem igen cizelláltan fogalmazok! :-) És kedves is vagyok! :-)
Lepényleső
Ez az ÁVH,vagy a AVH? Esetleg a KGB leányvállalata,netán a GESTAPO hagyatéka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.