Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely, ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az alkotmányjogász szerint a sorok közül azt is lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Hangsúlyozta:

annál sokkal súlyosabb ez az ügy, hogy valaki kiszivárogtatott néhány kosza gondolatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta, "ha vissza megyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni" – emlékeztetett a szakértő, megjegyezve hogy itt bejön Kúria azon büntetőjogi határozata, amely kimondja, hogy a polgármester hivatalos személy, így kötelessége korrupciós bűncselekmények esetén feljelentést tenni.

Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrség kell kivizsgálja az ügyet

- mondta ifj. Lomnici Zoltán.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.