Reggel 335,5 forintot ért egy euró a bankközi piacon, vagyis a hét elején kialakult történelmi mélyponthoz (336,1) közelről indul a kereskedés. Délelőtt pedig meg is dőlt a korábbi történelmi mélypont – írja a Portfolio.

Péntek délelőtt újabb történelmi negatív rekordot döntött a forint árfolyama az euróval szemben, egy euró kicsivel délelőtt 10 előtt 336,3 forintba került.

Legutóbb kedden ért el újabb történelmi mélypontot a forint, akkor 336,1 forint volt egy euró, azóta viszont valamennyit erősödött a magyar pénz. Egy dollár 308,01 forintba került délelőtt.

A forint árfolyama egy ideje egyre esik, augusztus végén többször is volt annyira gyenge az euróval szemben, mint korábban soha.

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyilatkozatai sem igazán segítettek megállítani a forint esését: a héten a jegybank újra hangsúlyozta, hogy tartja a laza monetáris kondíciókat, vagyis nem tervez kamatot emelni az erről döntő monetáris tanács.

Forrás: Portfolio, Index

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@rokker33: Holott csak annyit kellett volna a ,,csillagvizsgálós szeműnek tennie, kicst megemelni a kamatot, de ugye, NEM Ő DÖNT, HANEM A CSUTI, AZ MEG EHHEZ IS TÖKHÜLYE !!!
papa.49
@kereső: Nem akarok vitatkozni, én így emlékszem, de talán ha feldúrom a régi mentéseket meg is találom ezt a nyilatkozatot.
kereső
@papa.49: ok!Ezen nem fogunk összeveszni- egyébként meg nem teljesen mindegy? Navra abban az időben a fidess frakció vezetője volt- ő volt az egyik orbán száj.
Borsodi
El kéne már dönteni kinek is kéne lemondania.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.