Trócsányi orosz kapcsolatait is kifogásolta az EP.

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága csütörtökön úgy döntött: Trócsányi László biztosjelölt érdekei összeegyezethetetlenek a betöltendő pozíciójával. A szavazás indokairól levélben értesítették az Európai Parlament elnökét, David Sassolit.

Az Index számolt be arról, hogy a Politico brüsszeli hírportálnak sikerült megszereznie a dokumentumot ami az alábbi aggályokat sorolja fel Trócsányival kapcsolatban:

- Egyértelmű és összetett kapcsolat a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodával

- Orosz kapcsolatai, különös tekintettel arra az ügyre, mikor az amerikai kormány kérésének dacára Oroszországnak adtak ki két orosz fegyverkereskedőt, egyiküket később szabadon is engedték

- Igazságügyi miniszterként játszott szerepe abban, hogy 2018-ban a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda Paks II-vel kapcsolatos megrendeléseket kapott

- A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda társtulajdonosát személyes tanácsadójának nevezte ki a minisztériumban, mikor még 12,6 százalékos tulajdonrésze volt a cégben

A Népszava birtokába került az a levél, amit az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI) elnöke írt az EP-elnöknek a Trócsányi Lászlóról szóló csütörtöki ülést követően.

A levélben többek közt az szerepel, hogy

a Jogi Bizottság úgy ítéli meg, hogy ebben a szakaszban és amíg az összeférhetetlenség nem szűnik meg, komoly kétségek merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a biztosjelölt gyakorolni tudja-e a szomszédságpolitikával és a bővítéssel kapcsolatos biztosi feladatait.

A csütörtöki ülésen a román Rovana Plumbbal kapcsolatban is megállapította a jogi szakbizottság az összeférhetetlenséget.

Az EP-elnök szerint nem egyértelmű a bizottság véleménye, ezért arra kérte a JURI tagjait, hogy hétfőn újra üljenek össze, majd döntsék el, mit akarnak pontosan.

Orbán: Trócsányi "bűne", hogy segített megvédeni az országot a migrációtól

Trócsányi László segített megvédeni Magyarországot a migrációtól, és most ezt "dörgölik az orra alá" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda tevékenysége között.

A kormányfő úgy fogalmazott: Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter nemzetközi tekintélyű jogtudós, tapasztalt diplomata, a legalkalmasabb ember arra, hogy az Európai Bizottság tagja legyen.

Ám "van neki egy bűne", segített a kormánynak megvédeni Magyarországot a migrációtól, az ő segítségével alkották meg a jogszabályokat ahhoz, hogy senki se érkezhessen okmányok nélkül, szabálytalanul az ország területére

- közölte a kormányfő.

"Ezt dörgölik most az orra alá", de nem szemből támadnak, hanem egy "sunyi oldalvágást" tettek, és nem a szakmai, hanem a jogi bizottságban szavaztak ellene, pártalapon – mondta.

Közölte:

csütörtökön beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével, és abban maradt vele, hogy megvárják, amíg írásba adják a jogi bizottság véleményét, majd ismét konzultálnak.

Forrás: Index, 24.hu, Népszava, MTI

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Trócsányi elévülhetetlen bűnöket szerzett társtettesként a jogállam leépítésében.
Mindemellett megrögzött hazudozó. Nem mentő körülmény, hogy a kormányban
a hazudozási hajlam felvételi követelmény.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Csótányi Laci nak meg a Gecinek nagy érvágás lenne ha nem jutnának fontos pozícióhoz! Remélem hogy nem hunynak szemet az ügy felett jó lenne már, ha megfingatná a diktátort és társait! Már csak azt nem értem, hogy Deutsch kokain Tomit miért nem küldik egy drog tesztre! Nem hiszem hogy egy drogos alkalmas lenne az EU parlamenti munkák elvégzéséhez!!
justhpeter
Trócsányi elévülhetetlen bűnöket szerzett társtettesként a jogállam leépítésében.
Mindemellett megrögzött hazudozó. Nem mentő körülmény, hogy a kormányban
a hazudozási hajlam felvételi követelmény.
rokker33
@justhpeter: erre szokták mondani azt hogy akkor is hazudik mikor kérdez!Kb így vannak a fideszben is sőt alapvető elvárás,hogy hazudni kitűnően tudni kell és már a Gyurcsány elmúltnyolcév soros migráns Brüsszel szöveget is jól betanulták 9 év alatt!
Fantomasz
A cikkben leírtak szerint nem csoda hogy leszavazták . Felmerül a befolyással való üzérkedés ( A befolyással való üzérkedés a korrupciós bűncselekmények egyike a magyar Büntető Törvénykönyvben (2012. évi C. törvény) megvalósításának közvetlen veszélye a személyével kapcsolatban , de ha még mélyebbre ásnak akkor az egész ismeretségi körével kapcsolatban ?
Qqberci
Akkor most Csótányi alsegédportás lesz az Únióban?...
nezelodo
@justhpeter: "kormányban a hazudozási hajlam felvételi követelmény."
Meg a sallerosztás, esetenként még otthon is, aztán fogd rá a kutyusra, vagy tagadd le még a röntgen felvételt is.
bencemacska
@nezelodo: De vegyél jól fedő Napszemüveget a sérültnek!
RonaGyuri
@justhpeter: így igaz, s ez ez egy vérlázító pofátlanság, hogy egy ország, amelyet rendszeresen vizsgálni kell jogállami hiátusai matt, az igazságügyérét akarja NEVEZNI! =))
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, te állandó, narancsos seggnyaló, ezért ótvaros lóganyépofájú, kényszervizelt, tompaayú, román Félfarok: Há' már megint lebuktál,leszerepeltél, nyilvánosan, nyalás közben, valaki videora vette az "aktust"? te kölniviztől bűzlő, rúzsos férfi ? Ezután, oszt' megint napokig bujkáltál ? azt most meg Abortálsz ? agy nélkül, intellektuálisan teljesen kiapadva? azt a miniröfüddel meg mi van ? működi még egyáltalán ? nálatok ott, Ploestiben, a bányák vidékén, a gyülekezet papjának?+csak a hivek zaklatása+hágása a zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése? Elvégre te már régen, a narancsos Sátánt Szolgálod ? Azt mondjad mán meg , ugyan melyik Ploestibel bányásholliwood volt az otthonod?: Anyád ott tartott fenn, helyi-bányás vizeldét, te voltál a pnzbeszedője, nőttél fel a sok hasonló szerencsétlen között?? 1000km-re innen, ezért-ronda romány ákkcentussal, pár marék banyiért ? ABBAN a narancsos Idiotikában-abnormáliában ,ahol ez a rettenet sok pokoli bün-teljesen természetes ? söt dicséretes ?Azt mert te csak 1 abortált geci bányamaradvány vagy? 1 intelektuálisan tök agyatlanul kiapadt, lokális kis román hülyék egyike ? Iszod is a HUGYODAT?? te tompa, szétrepedt, vizenyős agyú? röftelenként, - má igaúzságügyi szakértő is vagy? na persze, aktuálisan a ploesti legmélyebb bányáiban lent ? Te AGYATLAN, szerencsétlen, tök bolond, iskolázatlan román, kripli, aki csak azt a buja ECHO Tv-t vagy KÉPES BÁMULNI!!! Gondolom, ez a szokás, nálatok, ott a Ploesti bánya-Holiwodban? te román Ákkcentusos Klón Csürhe ?
th
nezelodo
@bencemacska: Meg tudják azok venni, ráadásul divatot teremtettek vele. De az ötlet jó volt, lesz divatdiktátor is a fészekaljából...
bencemacska
@nezelodo: ma, 19:23
Azt hiszen nem volt egyértelmű a megjegyzésem. Az otthoni "saller osztogatóknak" javasoltam, hogy vegyék meg időben a hozzá tartozó szemüveget.
Ne te vedd meg! /A végén úgyis az általunk befizetett adóból fizetik!/
reagens
Na fiúk! Akkor kezdődjön az offenzíva. Csak keményen és határozottan de elmésen.
ittott
@durbincs: ez mi? az egész világ hülye, csak Te vagy észnél? Ilyen nincs.
namihami
Mégiscsak felháborító, hogy ezeknek a migráncssimogatóknak semmi nem tetszik, mindent észrevesznek.
Nézzék meg, hogy nálunk, a Béke Szigetén bezzeg az ilyen pimpf apróságokon a Vezér és csapata milyen nagyvonalúan képes átlépni. Nemhogy kirúgná, mint alkalmatlant, de még el is várja a hasonló, a pozíció szakszerű fideszes betöltését garantáló csalásokat.
Így kellene a brüsszeli liberálisoknak is az ő kinevezéséhez állni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.