Komplex önvédelmi program indul családoknak a rendőrség támogatásával – mondta Pöltl Ákos, a program kialakítója és vezetője az M1 aktuális csatornán péntek este.

A szakember elmondta: részben fizikai, részben az internethasználatban, a közösségi médiában hasznosuló program indul családok, felnőttek és gyerek számára.

A fizikai önvédelmi képzés tudatosabbá teszi a kamaszokat és csökkenti a stresszt, a félelmet. A gyerekek számára is élvezhető e-tananyag pedig a közösségi média veszélyeire hívja fel a figyelmet

- tette hozzá.

A 13-15 évesek 80 százaléka használ okostelefont, a közösségi médiában elszenvedett támadásokat azonban gyakran fel sem ismerik vagy ha mégis, elhallgatják szüleik elől. A családi önvédelmi programot segíti a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya, a program az általános iskolákban is elérhető lesz – mondta Pöltl Ákos.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
,,A fizikai önvédelmi képzés tudatosabbá teszi a kamaszokat és csökkenti a stresszt, a félelmet..."

A szakiskolában nem múlik el egy nap, hogy egymást csépelik... (szerencsére a zsaruk szeretik a büfés néni ,,szenyáit") ... akkor csökkentetni kell a félelmet?
tulipan
@nevemnick: Na ls persze, nem mellesleg, az idegenektől való állandó rettegés mellé, egy újabb erőszakos HISZTÉRIA-keltés!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.