Az októberi önkormányzati választáson az adott település és az ott élő emberek a fontosak, ezt szem előtt tartva kell alkalmas jelöltet választani – jelentette ki a KDNP alelnöke, országgyűlési frakcióvezetője lakossági fórumon pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

A KDNP alelnöke szerint olyan vezetőség kell a települések élére, ami jóban van a kormányzattal
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Harrach Péter a művelődési házban megjelent érdeklődőkhöz szólva azt mondta, Mátészalkán a szatmári kisvárost az elmúlt öt évben vezető Hanusi Péter (Fidesz-KDNP) az alkalmas jelölt, ő és a kormánypárti képviselőjelöltek pedig a település vezetésére alkalmas csapatot alkotnak.

A polgármester akkor tud hatékonyan dolgozni, ha olyan munkatársai vannak, akik "ugyanazon a szemüvegen keresztül" látják a világot és hasonlóan gondolkodnak, így egységesen tudják intézni közös dolgainkat. Emellett az is fontos, hogy a kormányzat és a helyi képviselet között összhang legyen

- hangsúlyozta a kisebbik kormánypárt alelnöke.

A kereszténydemokrata politikus szavai szerint 2010 óta komoly változások történtek Magyarországon, kilenc évvel ezelőtt a gazdasági válság és az államcsőd által fenyegetett országot sikerült "saját lábra" állítani, sikerült megszabadulni a hitelezők egy részétől és elkerülni azt az állapotot, amelybe az akkori Görögország került.

Azóta megindult a fejlődés, a GDP és a foglalkoztatás növekedése mellett csökkent az államadósság, az önkormányzatok a mintegy 1370 milliárd forintos adósságállományuknak a kormány általi átvállalásával "felszabadultak" és nőtt a mozgásterük – sorolta Harrach Péter. A KDNP alelnöke azt mondta: a Gyurcsány-kormány "cinkos hallgatása" miatt több százezren kerültek a devizahitelek csapdájába, ezután jöttek azok a kormányzati intézkedések, amelyek több lépésben könnyítettek ezen a helyzeten.

A demográfiai adatok miatt a kabinetnek fontos, hogy magyar gyermekek szülessenek, mert bár "a létszámhiányt lehet bevándorlókkal is pótolni, de mi azt gondoljuk, hogy

Magyarországon nem egy idegen kultúra képviselői kell jelentsék azt a világot, ami a gazdaságnak és a társadalomnak szükséges"

- fogalmazott.

Harrach Péter a migrációt érintően leszögezte, fontos, hogy a valóban segítséget kérő ember mellett "ne menjünk el", ugyanakkor azonban az önvédelmet is biztosítani kell. A már itt élő, a keresztény kultúrát követő népességgel nem hajlandók együtt élni a bevándorló kultúra képviselői, ők "egy hódító kultúra képviselői és a maguk képére akarnak minket formálni", így alakítva ki a párhuzamos társadalmakat – jelentette ki.

A bevándorlást a civil szervezeteken keresztül támogató Soros György nagy erőket fordít ennek az eszmeiségnek a megvalósítására, ez pedig olyan "torzulásokat" okoz a nyugati társadalmakban, mint például a genderelmélet – fejtette ki.

Előadásának végén kitért arra, a Fidesz és a KDNP szövetsége azért jó konstrukció, mert eszmeileg mindkét szervezet kereszténydemokrata és azonos társadalom- és országképben gondolkodik. Országosan és helyi szinten is "jól állnak a dolgaink", ahhoz, hogy ez folytatódjon és kiteljesedjen, mindenkinek el kell menni szavazni – tette hozzá Harrach Péter.

Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere a fórumon elmondta, az elmúlt három évben az önkormányzati pályázatok eredményeként 6,5 milliárd forint értékű fejlesztés érkezett a városba, az összes állami beruházással kiegészítve pedig ez az összeg meghaladja a 12 milliárd forintot is.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mary
Nem unalmas màr ez a bevàndorlás? Magyarorszàgra nem akarnak a migrànsok menni!Egyedül a kormàny hozott jó pènzért migrànsokat be! Amúgy az a 140 fő menekült,akit.be kellett volna a kvóta szerint fogadni- ők vàltoztatnánk meg a kereszténysègünket?
Mi van a sok.kínaival? ŐK nem zavartàk a kultúrànkat? Miért nem.hiszi már mindenki el, hogy ez a téma már rohadtul unalmas, csak propagandának.jó a fidesznek!!
Már amúgy 80 százalékkal kevedebb migràns jön Europàba mint 2015 ben
Ilyen pánikot egyik ország sem csinàl mint a magyarok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mary
Nem unalmas màr ez a bevàndorlás? Magyarorszàgra nem akarnak a migrànsok menni!Egyedül a kormàny hozott jó pènzért migrànsokat be! Amúgy az a 140 fő menekült,akit.be kellett volna a kvóta szerint fogadni- ők vàltoztatnánk meg a kereszténysègünket?
Mi van a sok.kínaival? ŐK nem zavartàk a kultúrànkat? Miért nem.hiszi már mindenki el, hogy ez a téma már rohadtul unalmas, csak propagandának.jó a fidesznek!!
Már amúgy 80 százalékkal kevedebb migràns jön Europàba mint 2015 ben
Ilyen pánikot egyik ország sem csinàl mint a magyarok
human
Az alkalmasság sokadlagos kérdés, kérem. Az urambátyám kapcsolatrendszer, no az már valami.
Nessy
Talán elég felnőtt már a lakosság, hogy eldöntse, ki választ! Persze némi zsarolástól, szavazat vásárlástól, lejárató kampánytól nem riad vissza a kormánypárt! Van még otthon a fidesz háza táján valaki, aki nem nyilatkozott, és nem mondta el, hogy kiket és miért kell megválasztani? Már a térfigyelő kameráknak is nyilatkoznak!
solidedge
Ha 2022-ben az ellenzék nyer akkor a Fideszes települések fognak szembe menni a kormánnyal. Ezt megelőzendő tessék az ellenzék jelöltjére szavazni.Harrach úr.
Sámannus
@solidedge: Igen Petya! Ha a fideszt megbuktatjuk már más kása Mása. Mehettek Moszkvába közösen zokogni putyinkáddal. A hazudozásból ma ki sincs a fejetek, és nyakig vannak a slamasztikában:DDD
Sámannus
Nem tudjátok nem ismeritek a keresztények lelkét te kretén hazudozó.
fahrenheit451
A KDNP, egy szinte mérhetetlen egészen kis kicsi párt lenne, ha önállóan indulna.
Talán tízezren szavaznának rájuk - és most erőteljesen fölfelé kerekítettem.
Olyan van, hogy Fidesz-KDNP, de olyan nincs, hogy KDNP.
Vagyis a Fidesz-KDNP egy párt - egy és oszthatatlan.
Miért volt fontos ezt tisztázni?
Mert Magyarország elvesztette jogállam jellegét...
Mert Magyarország már nem jogállam, hanem pártállam!

b1.blog.hu/2019/09/24/a_fidesz_mar_tavaly_torvenybe_iktatta_hogy_magyarorszag_partallam

Amit a ravatalozó Harrach Péter felköhögött, az egy pártállami bullshit duma - IQ, EQ, AQ hiánnyal küzdő emberek számára.
justhpeter
Érdekes ! Ez a díszkeresztény akkor nem volt keresztény és nem emelte fel a hangját, amikor a keresztényt ölő baltást kiadták, akkor nem volt keresztény és nem emelte fel a hangját, amikor a manyupot ellopták és akkor nem volt keresztény és nem emelte fel a hangját, amikor a tranzit zónában a migránsokat éheztették. Csak ma keresztény és uszító.
De még ezt is ostobán csinálja mert csak a seggnyalásra alkalmas agyával nem, fogja fel, hogy az önkormányzati választásnak nincs köze a migrációhoz.
advocat
Végül is ez egy sablonszöveg! És ezt beveszik. Erről az országról ennyit!
csak úgy....
mint a régi "szép idökben"? a bolsik is így müködtek...
Clavigo
A keresztény-szájszagú öreg bolsi is felröffent...
nezelodo
Ejnye új keletű ifjú keresztének, nem lenne egyszerűbb újraéleszteni a Hazafias Népfrontot, hogy mindenki csak egy gyülekezetre szavazhasson? Néha az az érzésem, hogy újraéleszteni se kell csak a fideszt visszanevezni HNF-ra, a személyi feltételek pedig adottak,. élen a Mikolával, és a többi öreg kocsival a pártotokban.
kereső
Megforditanám-olyan kormány kell!!, amely együtt tud működni a települések vezetőivel, bármilyen szinűek-és vallásúak is. Jobb helyeken a kormány van értünk, és nem mi a településeken élők a kormányért. Konkrétabban: Nem a kormánynak van országa- hanem az országnak van kormánya. Na erről nálunk nem beszélhetünk- mert Magyarországnak nem kormánya van, hanem uralkodó állampártja. Visszatértünk a "rendszerváltás" előtti állapothoz- csak egy alacsonyabb szintre ment vissza a történelmi spirál.
Jozefina
Harrach vénségére, már meghülyült teljesen??? Le kéne lépni papa és nem óhéber dumával hülyiteni, félrevezetni a népet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.