Az asszony tettét vétségről bűntettre módosították.

A kiskunhalasi rendőrök lezárták a nyomozást a balotaszállási nő ügyében, aki

kutyáját büntetésként kötötte kocsija után. Az állat nagyon sokat szenvedett, mielőtt elpusztult. Az asszony tettét vétségről bűntettre módosították a nyomozók.

A rendőrök augusztus 5-én kapták a bejelentést arról, hogy az 5413-as számú úton egy autó hátsó lökhárítójához egy nagyobb testű kutyát kötöttek. Az állat egy ideig futott, de egy idő múlva nem tudta tartani a sebességet, elesett.

Súlyosabb büntetés várhat a kutyagyilkos asszonyra

A járművet vezető asszony az ekkor már földön fekvő ebet megállás nélkül vontatta tovább.

A bejelentés után a járőrök azonnal a nő házához mentek, de a kutya időközben elpusztult, tetemét az elkövető elásta. A 68 éves balotaszállási nőt a rendőrök előállították, és akkor állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A kirendelt szakértő megállapította hogy a kutya különösen nagy szenvedések után pusztult el. A nyomozók módosították a gyanúsítást, a nő cselekményét állatkínzás bűntettére minősítették át. A nő jelenleg szabadlábon védekezik.

Az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.hat.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(police.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Kukac Kukac: majd maximum kap 1 év felfüggesztett börtönt meg egy kevés pénzbüntetést oszt elvan intézve! Az állatkínzást nem büntetik egy kutya élete semmit sem ér ha elpusztult akkor így járt! És ezt nem én gondolom így hanem ez így van sajnos;
Borsodi
@rokker33: Magyarországon az emberek életével még annyira sem foglalkoznak mint egy kutyáéval.Vegyük pl.a kilakoltatásokat Rokkantakat,.Az orvosi ellátást és azt látjuk,hogy a kutyának nyugodtabb az élete.
Macskaszem
@Borsodi: A kilakoltatás is nagyon szomorú, de nem egy kategória az állatkínzással. Az állatkínzás emberi minőség kérdése. Ez a vén Qrva abszolút ember alatti, minősíthetetlen szardarab.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.