Sportpályát adtak át szombaton a hátrányos helyzetű gyerekeknek iskolaidőben lakhatást biztosító Kedvesházban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az ünnepségen elmondta, a gyerekeknek nagyon fontos megadni az esélyt a sportolásra, hogy egészségesen élhessenek.

A Nyíregyháza melletti kisvárosban huszonöt évvel ezelőtt elindított Kedvesház esélyteremtő programról szólva hangsúlyozta, ez a kezdeményezés egész Európában egyedülálló, az intézmény eddig több száz gyerek boldogulását segítette, közülük sokan szülőként tudják továbbadni az itt szerzett tapasztalatokat és tudást.

Kemecsei György, a fenntartó Gyerekekért SOS 90 Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek elmondta, az intézmény mellett kialakított sportpályát az Emmi sportért felelős államtitkársága és a Szerencsejáték Zrt. közös, mintegy ötmillió forint értékű támogatásából hozták létre.

Az egyik elhanyagolt udvarrészen kialakított, villanyvilágítással és öntözőberendezéssel ellátott füves pálya mellett négy fitneszeszközt is telepítettek, a tervek szerint további adományokból sporteszközöket szeretnének vásárolni a gyerekeknek – tette hozzá a kuratóriumi elnök.

Az átadáson Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő emlékeztetett, a bentlakásos Kedvesházban hátrányos helyzetű családokból érkező gyerekeket nevelnek különleges pedagógiai módszerrel, ami a kitörési lehetőséget jelentheti számukra.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
A sportoláshoz kondi kell,a kondihoz meg kaja.A rászoruló gyerekek nem hiszem,hogy erre vágytak leginkább.
vacsi
Épp tegnap olvastuk, hogy mennyi a rászoruló, éhező gyerek. Ők hogyan tudnának sportolni?! A szocializmusban pl. a sportolók dupla kaját kaptak, már az iskolában is - pedig akkor mindenki rendesen ehetett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.