Novák Katalin újraválasztotta alelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten arról beszélt: büszke arra, hogy Magyarország szuverén ország, amely képes megvédeni az itt élőket, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hozzátette:

Nincs szüksége továbbá Magyarországnak kioktatásra, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja

Úgy folytatta: büszke arra is, hogy aktív tagja lehet a Fidesznek, amely ma Európában a legerősebb támogatottságú jobboldali erő.

Kitért arra, büszkén vallja magát konzervatívnak, tudva, hogy a konzervatív nem a múltba réved, hanem a jövőbe tekint, nem relativizálja az alapvető értékeket.

Azt mondta: ma 188 ezerrel többen élnek házasságban, mint kilenc évvel ezelőtt, 20 éve nem volt olyan magas a házasságkötési kedv, mint most, júliusban 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint az előző év ugyanezen hónapjában.

A gyermekvállalási kedv 20 éves csúcson van, az elmúlt években több mint 20 százalékkal emelkedett

- sorolta az eredményeket.

Ugyanakkor megjegyezte: messze vannak még attól, hogy a magyar nemzet ismét gyarapodó, fiatalodó nemzet legyen.

Büszke arra is – folytatta –, hogy nemzeti egyetértés van abban: a legjobb befektetés, ha támogatják a magyar gyermekek megszületését és tisztességben történő felnevelkedését.

Magyarországon egyedülálló módon segítik a családokat, nemzetközileg is kiemelkedő összeget, a GDP öt százalékát fordítják a támogatásukra – emelte ki.

Eddig csaknem 60 ezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamely elemét – jelezte a családügyi államtitkár. Arról is beszélt, hogy január 1-jétől – egyedülálló módon – a 4 gyermekes édesanyáknak nem kell szja-t fizetniük, és ez a kedvezmény életük végéig érvényes. Megemlítette, hogy

jövőre elindul a nagyszülői gyed is.

Az a cél, hogy mindenki akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne – hangsúlyoztat Novák Katalin.

Arra figyelmeztetett: nem szabad bedőlni a "balliberális mantrának", hogy a nőknek a férfiakkal folyamatosan versenyezniük kell.

Mint mondta, büszke a magyar kajakos, ultrafutó lányok sikereire, a női vállalkozókra, a tehetséges női művészekre, tudósokra, diplomatákra és a közéletben egyre nagyobb számban szerepet vállaló nőkre.

Jó megtapasztalni, hogy a Fidesz háza táján "nem az ajtónak rohangáló, földön fetrengő, hisztérikusan ordítozó, magukat valóságshow-ban érző és a hazájuk ellen dolgozó nők" keresik a számításaikat, hanem a határon innen és túl olyan nők találnak értelmes feladatukra, akik a családjuk mellett tágabb környezetükért is szeretnének felelősséget viselni – mondta a régi-új alelnök, aki hangoztatta: nem hisz a kvótákban és a felülről erőltetett szerepekben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon miért, mitől van ennek a cselédnek ilyen kóros mértékű túlteljesítési kényszere? Hiszen még nincs ott olyan régóta, hogy kósaizmus, logaritmus sorozatait követhette volna el.
Vagy csak előredolgozik?
namihami
Bocs: ez a hülye telefon javított és nem figyeltem.
Tehát: ...kósaizmus, LÁZÁRIZMUS...
solidedge
Azért nincs szükség kioktatásra, mert falra hányt borsó. Olyan hülyék vagyunk az Európai normákhoz mint a segg.
moareka
Főorvos úr elkényeztetett kicsi lányát,- egyben az ügyeletes zsenit,- ki kell ábrándítani, aki szülő képes, vágtat ki nyugatra, aki meg marad százszor meggondolja, úgyhogy mehetsz a jó büdös frászba a nagy szavakkal...csak azt szeretném még megérni, hogy ez a "nagyasszony" pofára essen...
balos
Miért nem érti meg ez a fideSSes ribanc,hogy nem a néppel,hanem a megvezetőivel van baj?Gondolom a jó pénzért akár a haza kiárusítás is belefér nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.