Ha most vasárnap lenne az önkormányzati választás, akkor kevesen szavaznának rá a kormányközeli intézet felmérése szerint, amit egy kormányközeli lap rendelt meg.

Karácsony Gergely népszerűsége tovább csökkent, már csak 38 százalékot érne el egy most vasárnapi önkormányzati választáson – közölte a Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az október 13-án biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka Tarlós Istvánra, a kormánypártok jelöltjére szavazna.

A Nézőpont Intézet szerint Karácsonytól elfordultak a baloldaliak

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutatóján a Trip Rendezvényhajón 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

Az intézet közvélemény-kutatása szerint a választásokhoz közeledve tovább nőtt Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben: a főpolgármester tábora 3 százalékponttal bővült, míg Karácsony Gergely támogatottsága 40-ről 38 százalékra csökkent. A kormányellenes szavazók egyre kisebb része szavazna Karácsony Gergelyre, szeptember elejéhez képest 68 helyett 63 százalékuk – fűzték hozzá.

Ennek hátterében a Karácsony Gergely őszödi beszédeként emlegetett hangfelvétel állhat – írták. A budapestiek relatív többsége, 46 százaléka szerint a zuglói szocialistáknak köze lehetett a Karácsony Gergely vezette kerület korrupciógyanús ügyeihez – véli az intézet. A megkérdezettek 33 százaléka gondolja azt, hogy Karácsony Gergely is felelős ezekért az ügyekért, ennek ellenkezőjét pedig csak 25 százalék állítja. Az ellenzéki szavazók 47 százaléka szerint a zuglói szocialistáknak és Karácsony Gergelynek is köze van korrupciós ügyekhez Zuglóban – írták.

A Nézőpont szerint nőtt azok aránya is, akik úgy látják, Tarlós István fogja nyerni a választásokat.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szeptember 19. és 28. között Budapesten, ezer ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb fővárosi lakosságra nem, kor és iskolai végzettség szerint.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Én sem vagyok kimondotta baloldali, de a fideszt, meg mindent ami hozzá köthető elutasítom. Tehát ha a fidesz és Karácsony között kell választani, egyértelműen Karácsony.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Aki Én: a francia példát kell követni! Amikor az első forduló után Macron és Le Pen szinte fej-fej mellett álltak a legutóbbi elnökválasztáson, a második fordulóra a franciák összefogtak -és Macronra szavazott- jobb, bal, zöl, szocdem, liberális...és mindenki.Csak azt akarom mondani, hogy nincs helye mostan a finnyásan eltartott kisujjnak. Karácsony G. vállalható- és bár én nem szavazhatok Bpsten, de nagyon drukkolok a fidess leváltásáért- Pest visszaszerezhetné a fővárosi "rangot"!!!
Aki Én
@kereső: Rajta vagyunk. De sajnos az ilyen elméletek csak akkor működhetnek, ha nincs csalás.
Gauntlet
@kereső: Bár nyilvánvalóan titkosszolgálat / aljas / mocskos eszközöket használta Fidesz, de haragszok Karácsonyra is: miért kellett neki kiöntenie a lelkét? Miért? Miért pont kampány kellős közepén? Nem érezte hogy ezeknek semmi se szent? Miért most szállta meg az őszinteségi roham? :(
kereső
@Gauntlet: Egy kicsit naivak vagyunk mind, mert azt hisszük, hogy ha mi nem vagyunk képesek aljasságra-és törvénytelenségre, és tiszteletben tartjuk az ellenfelet- akkor a másik is ilyen. Orbán 2002-től bebizonyitotta ,hogy ez nem igaz- legalábbis MO.-n nem. El kéne felejteni az ellenzéknek is a pc-t, bár tudom/ " egy bizonyos szint fölött, nem megyünk egy bizonyos szint alá/- de nem kéne ennyire naivnak lenni- és tálcán felkinálni a muindenaljasságra képes fidess-nek a helyzeteket. Igen, nagyon vigyázni kéne erre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.